reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowa Mama jest zadbana!

reklama
ja tez jestem w szoku:szok::szok::szok:najsmieszniejsze jest to, ze marki, ktore omijaalam z daleka typu :Cien z Lidla czy Babydream z Rossmanna sa lepsze o niebo od tych "superpwych":szok::szok:

W szoku jestem,ze tak wysoko stoi Schlecker, Lidl, Rosman.
Musze wyprobowac szampony ze Schleckera As,bo zachwalane,a ja nie moge osttanio dojsc do ladu z moimi wlosami

No ja właśnie od jakiegoś czasu używam kremów z lidla czy rossmana i na pewno nie szkodzą :-D Ale moja opinia to trudno żeby była wyznacznikiem bo po pierwsze ja się mogę smarować byle czym i efekt będzie taki sam prawie zawsze, a po drugie teraz cera mi się jeszcze poprawiła.

Testy kosmetyków z 2009 roku - Portal o kosmetyce naturalnej - Uroda bez chemii

To jest ciekawa strona z testami konsumenckimi kosmetyków z Niemiec. Po prostu jestem w szoku jak słabo wypadają "super" marki
A nie mowilam?:-p:-)
Zobaczcie jak nisko stoja w konwencjonalnych Loreal i Granier nie mowaca o slynnym Vichy ktorego stosowanie ( tzn kupowanie bo drogie:confused2: )jest takie "prestizowe";-):baffled: - mam takie klientki ktore az wywracaja oczami jak mowia ze one!one to stosuja t y l k o Vichy...i maja rezultat:sorry:
Juz dawno sledze ten ranking i serce mi rosnie jak widze ze eko kosmetyki sa na czolowce...a w konwencjonalnych czesto malo znane marki.
I rowniez zaskoczona byla Rossamnowym babydreamem. Stas go uzywa od dawna i cena jest smiesznie niska...ale spox:cool2::rofl2: chyba nalezy wierzyc takim rankingom:sorry:

Doti- a ten krem ma swietny sklad:tak::-) Nic toksycznego nawet parafiny nie ma ani konserwantow:szok::-)
Ile kosztuje? chyba przelece sie do Lidla:-)

Ostatnia edycja:
W takim razie DOti dziekuje ze wspomnialas o tej lidlowej marce kosmetykow naturalnych, bo ja sama przechodze obok polki z tymi kremami nie raz sie zastanawialam czy one aby napewno takie dobre sa i naturalne skoro takie tanie. Nic bede musiala je teraz wyprobowac,

Czyli po raz 'enty" potwierdza się reguła, że nie zawsze jest dobre to co drogie. Jednakże moja opinia i moje doświadczenie o szamponach (regenerujących) całkowicie nie pokrywa się z zestawieniem:sorry: :no: i pantene pro-v plasuje się w moich testach zdecydowanie wyżej niż dove czy nivea. Ale moze mam taki kłaczyska nietypowe:cool2::laugh2:

Ja osobiscie tez bardzo chwale Pantene szampon i odzywke do splukiwania,bo dostalam od mamy taka bez splukiwania i jest masakryczna, strasznie obciaza wlosy

. Jednakże moja opinia i moje doświadczenie o szamponach (regenerujących) całkowicie nie pokrywa się z zestawieniem:sorry: :no: i pantene pro-v plasuje się w moich testach zdecydowanie wyżej niż dove czy nivea. Ale moze mam taki kłaczyska nietypowe:cool2::laugh2:
Bo tutaj chodzi m.in o SLS - czyli o srodki powierzchniowo czynne ktore zaburzaja naturalny plaszcz lipidowy skory a czesto sa toksyczne dla organizmu.
Jest mase klientow ktorzy nie zamienili by swojego Garniera na sto kremow DrHauschki bo na plus oceniaja inne niz w tym tescie parametry. np gladkosc skory po zastosowaniu ( Hauschka nie ma sylikonow ktore przy regularnym stosowaniu wysuszaja skore) lub zapach ( ekologoiczne kremy pachna olejkami albo w ogole nie pachna) lub trwalosc produktu ( ekologiczne maja tylko 6 m-cy trwalosci i niewlasciwie uzywane moga sie popsuc - plesn gdzie w konwencjonalnych naszpikowanymi konserwantami nie ma szans).
To nie jest test jakosci ale szkodliwosci lub nie.
Takie ekologow zboczenie heheh:cool2:

poza tym sama nazwa mowi - konwencjonalane - chyba zawsze beda mialy przewage w ocenie przez uzytkownikow :/

reklama
Bo tutaj chodzi m.in o SLS - czyli o srodki powierzchniowo czynne ktore zaburzaja naturalny plaszcz lipidowy skory a czesto sa toksyczne dla organizmu.
Jest mase klientow ktorzy nie zamienili by swojego Garniera na sto kremow DrHauschki bo na plus oceniaja inne niz w tym tescie parametry. np gladkosc skory po zastosowaniu ( Hauschka nie ma sylikonow ktore przy regularnym stosowaniu wysuszaja skore) lub zapach ( ekologoiczne kremy pachna olejkami albo w ogole nie pachna) lub trwalosc produktu ( ekologiczne maja tylko 6 m-cy trwalosci i niewlasciwie uzywane moga sie popsuc - plesn gdzie w konwencjonalnych naszpikowanymi konserwantami nie ma szans).
To nie jest test jakosci ale szkodliwosci lub nie.
Takie ekologow zboczenie heheh:cool2:
Ja patrzyłam pod kątem efektywności;-)
poza tym sama nazwa mowi - konwencjonalane - chyba zawsze beda mialy przewage w ocenie przez uzytkownikow :/
Według mnie, konwencjonalne maja tą przewagę , ze są bardziej osiągalne i przystępniejsze cenowo:cool2:

Do góry