Slyszalam...nawet kilka postow wyzej o nich wspominalam...ze zel pod oczy bardzo podraznial mi powieki. Kupilam go z oszczednosci w Rossmanie a ze skald byl nawet nawet, przynajmniej aspirujacy do eko - myslalam ze mi podpasuje.Hruda, słyszałaś o tych kosmetykach? Laboratorium Kosmetyczne AVA
Kupiłam krem do twarzy i chciałabym Cię prosić o opinię
Aqua, Glycerin, Glyceryl Stearate, Ceteareth-20, Ceteareth-12, Cetearyl alcohol, Cetyl Palmitate, Paraffinum Liquidum, Isopropyl Myristate, Soybean Oil, Camellia Sinesis Leaf Extract, Dimethicone, Lecithin, Carnitine, Ubiquinone, Xanthan Gum, Triethanoloamine, Carbomer, Methylparaben, Propylparaben, DMDM Hydantion, Phenoxyethanol, EDTA, Perfume.
A twoj kosmetyk -sklad taki sobie, ma podraznajacy carbomer...no i olej parafinowy wiec daleko mu do eko.
mam nadzieję że nic ci po nim nie będzie ja kiedyś w swojej głupocie kupiłam całą serię z tej firmy i to dość drogą bo to była jakaś linia ekologiczna
zaraz po zastosowaniu zrobiły mi się wielkie czerwone wypieki na twarzy jak po oparzeniu słonecznym więc dałam je siostrze tak samo w akcie desperacji wysmarowałam tymi kremami mojego W (nawet domestos by mu nie zaszkodził) efekt był taki sam
Carbomer - Wywołują stan zapalny swędzenie skóry po którym pojawia się pokrzywka. Po dostaniu się do oczu – stan zapalny spojówek i łzawienie