reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowa Mama jest zadbana!

Ja mam podobny (dostałam), bo ochronny krem odżywczy i też nie mogłam nigdzie znaleźć składu, a pudełko od razu wyrzuciłam. Nie jestem zadowolona z tego kremu, jak dla mnie za mocno pachnie i w sumie nic mojej skórze nie dał :no:
No bo mazidlo przeciez njazwyklejsze:sorry:

Mam pytanie - nie tylko do Majandry - co was sklania do kupna akurat tego kremu? np nivea, czy innego? Reklama czy rady znajomych?Czy moze wygoda i powszechna dostepnosc tego produktu? A moze brak rady specjalisty itp

To go obczaje jak bede dzis w Rossmanie:ninja2:

Ale juz znalazlam

Skład: Aqua, Glycerin, Dicaprylyl Ether, Caprylic/ Capric Triglyceride, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Cyclomethicone, Cetyl Alcohol, Myristyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Hydrogenated Vegetable Oil, Tapioca Starch, Taurine, Tocopheryl Acetate, Prunus Dulcis, Calendula Officinalis, Glycine Soja, Aloe Barbadensis, Sodium Carbomer, Titanium Dioxide, Trimethoxycaprylylsilane, Trisodium EDTA, Methylparaben, Diazolidinyl Urea, BHT, Limonene, Linalool, Citronellol, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Alpha- Isomethyl Ionone, Geraniol, Benzyl Salicylate, Hexyl Cinnamal, Parfum.

Na niebiesko to co powszechne i do zaakceptowania. Na zielono to ci naturalne ale nic wyszukanego - czyli ten aloes, wyciag z nagietka, olej/wyciag z migdala. Na czerwono zaznaczylam to co wg mnei nei powinno byc w dobrym kremie - wypelniczei konserwany:crazy:. Ale i tak pus ze krem nie ma oleju parafinowego...na koncu sa perfumy i wg mnie starsznie ich duzo - po co?

Ostatnia edycja:
reklama
ja po raz pierszy kupilam te kremy. najpierw na dzien, a teraz na noc. a tak naprawde, to czy widzicie ajkies rewelacyjne zmiany po jakims kremie? ja nie. tyle tylko, z eoceniam jak sie wchlania, czy nie mam zbyt wysuszonej, tlustej buzi i tyle. coz innego moge stwierdzic: ze wypieknialam, czy nie mam od razu zmarszczek?

wybierajac krem sugeruje sie firma (zawsze myslalam, z enivea jest godan zaufania) i dostepnoscia cenowa. nie ukrywam, ze nie znam sie na skladzie, weic co moge z niego wywnioskowac?

ja po raz pierszy kupilam te kremy. najpierw na dzien, a teraz na noc. a tak naprawde, to czy widzicie ajkies rewelacyjne zmiany po jakims kremie? ja nie. tyle tylko, z eoceniam jak sie wchlania, czy nie mam zbyt wysuszonej, tlustej buzi i tyle. coz innego moge stwierdzic: ze wypieknialam, czy nie mam od razu zmarszczek?

wybierajac krem sugeruje sie firma (zawsze myslalam, z enivea jest godan zaufania) i dostepnoscia cenowa. nie ukrywam, ze nie znam sie na skladzie, weic co moge z niego wywnioskowac?
Dziekuje za informacje. Donkat - ja sie nie pytam ze wzburzeniem tylko zbieram informacje:-). Szanuje wybory innych tylko - jako przyszly konsultant pielegnacyjny swoich klientek - chcialabym wiedziec co ich kieruje w wyborze danego produktu:sorry:

Mam pytanie - nie tylko do Majandry - co was sklania do kupna akurat tego kremu? np nivea, czy innego? Reklama czy rady znajomych?Czy moze wygoda i powszechna dostepnosc tego produktu? A moze brak rady specjalisty itp
Jeszcze nigdy nie kupiłam kremu do twarzy, zawsze dostaje. Poza tym, nie ma się co oszukiwać, są o wiele tańsze niż eko-kremy. :sorry:

Hrua jako konsultant :-) powied mi jaka ty bys marke poleila kremow do twarzy jak i balsamow do ciala skoro nie nivea,
ja do twarzy uzywam toniku w zeluz olejkiem bawelnianym z Lirene kremu tez z Lirene kremowy mus matujacyz olejkiem bawelnianym na dzieni na noc sa to kosmetyki dla 20+

zaraz znajde sklad

TONIK
Skład: Aqua, polysorbate 20, glycerin, PEG-40 hydrogenated castor oil, betaine, hydroxyethylcellulose, cyclomethicone, acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer, allantoin, hexyldecanol, sodium carbonate, phoenix dactylifera (date) fruit extract, gossypium herbaceum (cotton) seed oil, disodium EDTA, pyrus malus (apple) fruit extract, quaternium-15, parfum, linalool, limonene
KREM
Skład: Aqua, Decyl Oleate, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Methyl Gluceth-20, PEG-20 Methyl Glucose Sesquistearate, Cetyl Alcohol, Sodium Polyacrylate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Cetearyl Alcohol, Gossypium Herbaceum (Cotton) Seed Oil, Dimethicone, Methyl Glucose Sesquistearate, Methyl Methacrylate Crosspolymer, Ceteareth-20, Hexyldecanol, Glycerin, Phoenix Dactylifera (Date) Fruit Extract, Benzyl Alcohol, Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract, Methylparaben, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Parfum, Linalool, Limonene, CI 19140, CI4209.

Jeszcze nigdy nie kupiłam kremu do twarzy, zawsze dostaje. Poza tym, nie ma się co oszukiwać, są o wiele tańsze niż eko-kremy. :sorry:
Wiem - eko-kremy tu luksus:sorry::baffled: Ale przeciez sa ziolowe, naturalne inne produkty firm takich jak jak Framona, Ava, Bielenda itd
No ale sie nie wcinam - to kwestia wyboru co kto lubi:sorry:

Hrua jako konsultant :-) powied mi jaka ty bys marke poleila kremow do twarzy jak i balsamow do ciala skoro nie nivea,
ja do twarzy uzywam toniku w zeluz olejkiem bawelnianym z Lirene kremu tez z Lirene kremowy mus matujacyz olejkiem bawelnianym na dzieni na noc sa to kosmetyki dla 20+

zaraz znajde sklad
Nie chce polecac konkretnej marki bo kazda firma ma swoje cukiereczki i wpadki. Ja stosuje ekokremy Logona, Lavera, Femi a smietanke micelarna Bielendy.
Teraz akurat testuje inne nie-eko produkty przesalne mi w ofertach i...chyba jestem uzalezniona od jakosci eko-produktow:sorry::rofl2:

Z tego co przegladalam Lirene nie jest takie zle -to nie sa eko kremy ale sklady maja porzadne. A dlaczego Klavell stosujesz produkty matujace? masz tlusta cere?

dzieki hruda jak ede teraz w polsce to chce sie w jakies zaopatrzyc nowe, a matujace wydaje mi sie ze mam tlusta cer bo sie swiece, jak moge sprawdzic jaki mam rodzaj cery?

Hruda a te eko kremy co stosujesz to w jakich sa cenach no i co to za smietanka ta z bielendy

I co powinien miec w skladzei dobry krem? Od dzis bede z karteczka po drogeriach chodzila i szukala porzadnego skladu :-)

reklama
TONIK
Skład: Aqua, polysorbate 20, glycerin, PEG-40 hydrogenated castor oil, betaine, hydroxyethylcellulose, cyclomethicone, acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer, allantoin, hexyldecanol, sodium carbonate, phoenix dactylifera (date) fruit extract, gossypium herbaceum (cotton) seed oil, disodium EDTA, pyrus malus (apple) fruit extract, quaternium-15, parfum, linalool, limonene
KREM
Skład: Aqua, Decyl Oleate, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Methyl Gluceth-20, PEG-20 Methyl Glucose Sesquistearate, Cetyl Alcohol, Sodium Polyacrylate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Cetearyl Alcohol, Gossypium Herbaceum (Cotton) Seed Oil, Dimethicone, Methyl Glucose Sesquistearate, Methyl Methacrylate Crosspolymer, Ceteareth-20, Hexyldecanol, Glycerin, Phoenix Dactylifera (Date) Fruit Extract, Benzyl Alcohol, Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract, Methylparaben, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Parfum, Linalool, Limonene, CI 19140, CI4209.

Na niebiesko - nie orientuje sie ale mysle ze to nowatorskie Erisowe skladniki matujace. Na zielono skladniki naturalne a na czerwono tego co nie powinno sie znalezc czyli konserwanty i wypelniacze.

Do góry