reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WRZESIEŃ!!!!

Cześć :tak:
W końcu mam chwilke na bb, ale nie dużą. Normalnie czas mi ucieka przez palce:sorry2:. Robercik akurat śpi, ziemniaczki się gotują, a ja szykuję się na przyjazd gości. Będą u nas dwa dni. Bardzo się cieszę na ich przyjazd. Sara będzie mieć swoją rówieśniczkę na dzień i noc:tak:. Ponieważ mój synek śpi, to nie za bardzo mogę odkurzać, więc siedzę na bb. Obym tylko ziemniaczków nie spaliła:eek:.
Anineczko gratuluję bratanka:tak: Mam nadzieję, że to niewielka infekcja.
Edytko aTobie gratuluję dużej córeczki:-). Widziałam na wyprawce, ciuszki dla malutkiej. Śliczne:tak:
Witaj Izis fajnie, że jesteś i tobie też gratuluję zafasolkowania:tak:.

Tyle was zachodzi w ciążę, że i mnie się jeszcze zachce:happy2:. Tylko, że my na naszym metrażu nie pomieścimy się w piąteczkę:rofl2:
Joanno udanego wypoczynku nad morzem i dużo słońca:tak:

reklama
Wiesz Karioka, ja to Cię podziwiam za Twoją gościnnośc...:tak:
Ja chyba musze popracowac nad swoją.

A jeśli chodzi o moją wyprawkę to codziennie dostaje jakąś przesyłkę z rzeczami dla malutkiej. Są nawet ładniejsze niż na fotkach.

Zamówiłam też fajne ogrodniczki dla mACIUSIA. jUŻ SIE NIE MOGĘ DOCZEKAC.
Sorrry za caps locka.

Zrobiła sie ze mnie straszna allegro-maniaczka.
Cała rodzina jest przerażona:-)

Witam dziewczyny:-)
bardzo,bardzo dawno nie pisałam kilka razy zdarzyło sie że zajrzałam do was;-)
chciałam sie pochwalić że znów będe mamą teraz kwietniową:tak:
nawet niewiem która to już z kolei z nas widzę tylko że Edyta i Ania będą juz niedługo znów mamami:-)
przezywam te ciąże jakby była pierwsza normalnie szok:szok: tak odwykłam od tego odmiennego stanu
ale jakis czas sie staralismy o drugie w sumie odkąd skończyłam karmić czyli od października tamtego roku i w końcu się doczekaliśmy:-)
jestem bardzo,bardzo szczęśliwa ale też przerażona jakto będzie:tak:
pozdrawiam was wszystkie serdecznie;-)

Izis po pierwsze wielkie GRATUlacje , a po drugie kobito bywaj tu znami czesciej

pisz co u WAS

Czesc wszystkim

Przepraszam, ze tak zadko tu zagladam ostatnio, ale czesto nie mam neta, albo czasu na komputer.

Obiecuje sie poprawic i w koncu moze poczyatm co u Was slychac.

Corcia juz sobie drzemie, a ja wcinam kasze manna na mleku :-)

Dzisiejszy dzien byl super :-)
Pogoda swietna. Ciepelko i sloneczko grzalo. Wiec nie nazekam :-)

Moj humorek jest troche do banieczki, ale tylko dlatego, ze mam katar i kicham co chwila. Nie nawidze miec kataru.

Po obiadku poszlam z kolerzanka ciezaroweczka na skan. Jak Wam pisalam Ewa ma 2 synow i bardzo chciala corcie. Wiec przed wyjsciem powiedzialm do Przemka, ze idziemy na USG zobaczyc cipeczke.:sorry2: Smial sie z nas jak nie wiem co :-):tak::-D:-D I wiecie co zobaczyla ta swoja upragniona cipuszke. I skaka z radosci az do nieba a ja razem z nia :-)

Potem nposzlysmy na zakupy :-) I znowu najwiecej corcia skorzystala :-):-)

A na koniec na plac zabaw na hustu hustu i dzium :-):-)
dzium to zjezdzalnia :-):tak:

Pochwale sie jeszcze, ze Sandrunia coraz wiecej mowi po angielsku :-)
boj - na chlopaka, gel - na dziewczynke, karr - na brum brum (auto), pig - na swinke, hellołł - na czesc, baj baj lub si ju - na do widzenia, sibibis - na stacje tv z bajkami, oki - na tak. I to chyba tyle ;-)
I to tyle co u n as z nowosci :-);-)

Izis gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!

No to poczyatalm ;-):-) i lece na kolejny serial, ktory mnie wciagnal ;-)

Jutro obiecuje nadrobic choc troche zaleglosci :-)

PAPAPA

cześć:-)

Nareszcie jestem:tak:. Od piątku próbuję się dostać na bb i ciągle mnie wywalało:-(. Z różnych innych stron też. Wczoraj wieczorem sprawdziłam i okazało się, że mam kompa zainfekowanego na maksa. Powywalałam drani i od razu lepiej:tak::-).

Chyba w poniedziałek napisałam smsa do Joasi aby przekazała Wam, ze nie mogę się dostać na bb. Ona na to, że też nie ma dostępu, bo jest nad morzem:-)
Joasia prosiła aby Was pozdrowić:tak::-). Przekazuję więc pozdrowienia "prosto z plaży" od JoasiMK:tak::-):cool2:

Poczytam co u Was:-)

no to poczytałam wrzesień:tak:

Anineczko, gratuluję bratanka:-):tak:. Niech zdrowo rośnie i szybko opuści szpital:tak:. Widać, że Antos ma świetny kontakt z malutkimi dziećmi:tak: więc chyba nie masz sie czego obawiać:-)

Edytko, Ola juz całkiem spora i zajęła pozycję startową:tak::-). Z wyprawką zdązysz:tak:. Ciekawe z tym wiciem gniazda:baffled:. Ja tego nie miałam:sorry2:. Kiedy rodziła się Kamila nie było jeszcze łóżeczka, materaca, wanienki, wózka:eek:... i pewnie jeszcze paru innych rzeczy:-p.

Karioka, wiesz, ja tez podziwiam Twoją gościnność:tak:. Dobra z Ciebie dusza:tak:. A co do ciąży...skoro mieszczą się goście to i nowy członek rodziny by się zmieścił;-):-). Pomyśl..........:tak::rofl2:;-):-)

Koreczku, trudne masz układy z byłym:-(. Skoro nie chce regularnych wizyt u Darii, to lepiej dla dziecka, aby jej wogóle nie odwiedzał. Darunia tylko się stresuje, nie rozumi dlaczego tata raz jest, raz go nie ma... Ogólnie, drań:wściekła/y:. Współczyję Ci bardzo i Daruni też.

Izis, witaj:-):tak:. Zaglądaj do nas częściej. Gratulacje!!!!!!!!!:-). Kolejna wrześniówka, która będzie podwójną mamą:tak:. Pisz, co u Was:-)

Martusiu, gratulacje dla koleżanki:tak:. Fajnie, że jej plany sie zrealizują:-). Zdrowiej szybko i oby katar nie dopadł Sandry . Wiesz, małe dzieci szybko łapią język. Jeżeli bedzie się bawiła z anglojęzycznymi rówieśnikami, to ani się nie spostrzeżesz, a córa będzie mówić jak rodowita Brytyjka:tak::-)

Hej!

Moniu, Martusiu miło Was widziec i czytać!

Moniu, cieszę sie, że się uporałaś z wirusami.
Martusiu, brawo dla Sandruni! Niech się dziewczyna uczy angielskiego. To chyba nnajwiększy plus pobytu z dzieckiem za granicą.

A ja mam problem z Maciusiem.
Po pierwsze - nie chce jeść. Zawsze był niejadkiem, ale teraz płacze na widok jedzenia. jedynym posiłkiem, na który sie nie krzywi jest zupka.

Po drugie - ma brzydkie rzadkie i dość częste kupy już parę dni.

Po trzecie - wczoraj znalazłam mu kleszcza. Nie wiem skąd i jak. Był maleńki i wyszedł cały, dziś śladu po nim nie ma, ale strasznie się martwię.

Po czwarte - smutek z niego dziś straszny.

Po południu idziemy do lekarza.
Muszę mu tą kupę zbadać.

Mam nadzieję, że to nic poważnego.

hej Edytko:-)

Ja też mam nadzieję, że to nic poważnego. Te kupy nie sa ładne. Może to ząbkowanie? Jak u Maciusia z ząbkami, bo nie pamiętam? Wiesz, Kama takie kupska wali, kiedy zęby się ruszą. Nie znaczy to, ze już wychodzą, ale po prostu rosną i rozpychają dziąsełka:tak:. Koniecznie musicie iść do lekarza:tak: Rozweselaj Maciusia i ...dawaj mu tą zupkę, skoro chce to jeść. Całuski dla Niego i uściski dla Ciebie - też się cieszę, że uzdrowiłam kompa:tak::-)

moniu ja już się pogubiłam z tymi Maćkowymi ząbkami. I raczej nie wiązałam nigdy ząbkowania z kupami, chociaż te dość często ma brzydkie. No nic, koniecznie muszę je zbadać.

Teraz bardziej martwię się tym kleszczem.
Tyle się naczytałam.

Jeny, jaka jestem głodna!
Dziś barszczyk i ziemniaczki ze skwareczkami:happy2:

reklama
Maćka kupy to najprawdopodobniej nawrót alergii na nabiał.
A więc mamy kategorycznie odstawić.
No i zrobić badanie ogólne i posiew kału.

A kleszcza obserwować przez 2 tygodnie.
Zwariuję:eek:

Do góry