reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

czasem odnoszę wrażenie, że Beacia mogłaby każdej z nas przygotować wyprawkę i na końcu i tak miałaby uśmiechniętą buzię :)

reklama
BEACIA
mój kręgosłup powolutku daje mi luz, tzn. nie ma słodko i lekko, boli, ale mogę leżeć w miarę bezboleśnie, a to w nocy przy chęci spania pełny sukces. rzeczywiście jak już się rozruszam to mniej odczuwam ból, ale cholera, boli i nawet wmawianie sobie że ciut mniej aby nie zapeszyć tego nie zmieni.

Ale miałam dzisiaj git dzień !!! ;D ;D ;D
Odważyłam się i pojechałam w końcu do innego gina, a właściwie ginki, babka sumiennie przeze mnie wyszukiwana na różnych forach , dostała wiele pozytywnych opinii.
Zrobiła mi posiew aby w końcu wykryć czy coś rzeczywiście mi doskwiera w tunelu...
Może w końcu przestaną mi wtykać kolejną receptę na niewiadomo co.

Poza tym w końcu w 34 tc. dowiedziałm się że moja Majka będzie miała braciszka, jajka były wywalone na całego, dotąd ukrywały się za pupą i tyle.

Maluch waży podobno 2450 g i wg USG powinien się urodzić 27. 09 czyli odzień wcześniej od daty wg okresu.
Rośnie podobno książkowo, itp itd. Prawda że takie wieści koją każdy nawet najgorszy ból ? Co tam kręgosłup i jego ból, jak bobas cały i zdrowy szykuje się na świat...

Aniulka - kiedyś mi zadałaś pytanie czy ta moja koleżnka to sama urodziła tego synka 4.155 kg. Już mogę Ci odpowiedzieć, że urodziła go sama. Dostała tylko jakieś znieczulenie przeciwbólowe, jej lekarz nie lubił cesarek, wody jej odeszły o 7 rano, skurcze sie zaczeły około 8 a małego urodziła kilka minut po 16. Więc troszkę jej to zajęło ale nie mo co się dziwić dużą dzidzię rodziła.

hej dziewczynki,
wczoraj strasznie dlugo czekałam u gina więc jak wróciłam to już byłam strasznie zmęczona i nic nie napisałam.
No a wieści z frontu takie:
Gin daje mi ok 10 dni :o :o powiedział, że na jego "nosa" to będzie jeszcze sierpniowa dziewczynka.
Szyjki już nic a nic nie mam, mała leży główką niziutko, no i co trochę mnie zaniepokoiło to że moje łożysko jest już mocno dojrzałe.
Są trzy stopnie dojrzałości a u mnie jest tak na pograniczu 2-3. Dlatego dziś muszę jechać na ktg żeby zobaczyć czy dzidzia nadal czuje się dobrze w brzusiu.
Dziewczyny, za 10 dni będę miała dziecko???? jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić! a ja komody jeszcze nie mam ;)
dobrze, uciekam na śniadanko bo przed 10.30 jadę na to ktg. Trzymajcie kciuki bo boję sie :(
pa

Po wizycie u pana doktora wiem ze jest wszytsko dobrze
dziecko jest juz gotowe
Mam slaba morfologie i bede brac tabletki ::) ::)

Edit! Super - kurcze, chcialabym juz wiedziec, ze za 10 dni bede miec nasza coreczke na rekach :)  ;D  ;D
a komoda sie nie przejmuj!
jedz szybciutko na ktg!!! jestem pewna, ze wszytsko bedzie dobrze z lozyskiem :)
ale szybka ta Twoja szyjka  ;)

trzymam kciuki
bedzie dobrze! :-* :-*

Edit ale masz fajosko ;D ;D ;D
Małe dzieci nie widzą dobrze, więc Majeczka nie zauważy, że nie ma jeszcze komody ;) ;D
Jacie też bym tak chciała :)
No to kochana pewnie teraz panika w domu, trzeba podopinać co sie da ;D

EDIT to świetnie że już tuż,tuz......
To atmosfera w domu napewno goraca wyobrażam sobie jak u mnie by było :)
MELANIE ty zawsze mnie rozśmieszysz ale masz rację fakt że mała nie zuwazy braku komody ;)

reklama
Mam takie pytanie-czy przed porodem już w szpitalu poddajecie sie zabiegowi golenia i lewatywka czy robicie to w domu same na własną rękę?
Ja na poczatku ciazy właśnie tego sie wstydziłam i twierdziłam że zrobię to w domu ale teraz uważam że jednak wolę fachowe wykonanie aby póżniej obeszło się bez niespodzianek :-[

Do góry