reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

No więc zabieram się za czytanie i za odpisywanie - Wiki póki co śpi, ale nie wiem jak długo :)

koreczek83 - skąd ja to znam ;) Jak jesteśmy na spacerku i wózek się "rusza", to jest po prostu super, ale jak na chwilę staniemy, bo wchodzę np. na pocztę, to kaplica - zaraz się orientuje, że nie jedziemy, nie ruszamy się no i płacz ;)

Joanka - Wiki pije z butli Gerbera, taka najzwyklejsza, naj naj naj :) No i jest ok, na początku miała smoczka takiego, przez który mleczko powolutku leci, piła z pół godziny, a nawet i więcej 60 ml mleczka, teraz ma smoczusia innego, zwykłego i raz dwa mleczko wypija :) Ja nie wiedziałam, że to jaka jest butelka, ma jakieś znaczenie jak dziecko pije? ??? Ciemna masa jestem :D Czasami powietrze się dostaje też gdy Wiki pije.

Aniulka - świetnie, że chrzciny macie już "za sobą". No i gratuluję grzecznego synka?. Skoro był w Kosciele grzeczny :) Ja to jestem bardzo ciekawa jak zniesie, to Wiktoria. Chrzciny będą w drugi dzień świąt, aż się boję :)

izis - pisałaś o kupkach, że Kubuś nie robił 4 dni kupki. Moja Wiki nie zrobiła kupki od przedwczoraj - od czwartkowego wieczoru. A przed czwartkiem, to robiła jedną kupkę dziennie i to o tej samej porze, wieczorem - po 20:00. Czy to nie jest niepokojące?. Wiki się nie pręży, brzusio nie boli i pije sporo herbatki koperkowej. Wiem, że do dwóch dni dziecko nie musi robić kupki, ale jeśli więcej?. Wiktoria jak nie śpi, to niestety zazwyczaj jest na rączkach, bo w łóżeczku, to długo nie poleży sama - chwilę owszem, pogada do swoich maskotek, ale szybko Jej się to nudzi. Nawet gdy leży na moim łóżku, a ja obok Niej - też jest zle, Ona chce rączki i koniec, najlepiej czuje się "przewieszona" przez moje ramię, jest w siódmym niebie wtedy. Tylko, że ja już nie mam naprawdę siły, ręce mi odpadają, kregosłup boli - szok! ::) ;D ;D ;D ;D ;D

Anineczka - witam serdecznie! :) Antoś to śliczny chłopczyk! :)

No i Wiki się obudziłą :D

A - waży 5200 - wiecie ile Ona mleczka zjada?. 150 zazwyczaj, a nawet 220 ml :) Szok !

reklama
MamaWiki on właśnie 4 dnia zrobił kupkę raczej kupsko a nie masz sie co martwić bo ja się dowiedziałam że nawet tydzień może nie robić a jak nie boli brzuch to wszystko ok. ::)Teraz robi już tak jak wcześniej raz dziennie :)

A ja dziś znowu na basenik ;D

Witajcie kobitki ;D
Grooha, fajnie, ze mogliscie z mezem spedzic wspolnie troche czasu. Czasami takie chwile sa bardzo potrzebne. ;)
Izis, Winia, ja rowniez chetnie popatrze na zdjecia z baseniku :D
MamaWiki, moje maluchy przesypiaja okolo 6 godzinw nocy. Karmie je przez sen okolo polnocy i dzieki temu maluchy spia do 6tej czasami nawet 7ej rano ;D Bywa, ze budza sie wczesniej, dzisiaj wszczely alarm o 5 jednoczesnie ;D
Dziewczyny w przyszlym tygodniu bede musiala Was pozegnac na dluzszy czas ::) Wyjezdzam z dziewczynami do Polski, a od grudnia wracam do pracy na 3 tygodnie. Oznacza to tez rozlake z bablami na ten czas :( Mam nadzieje, ze jakos wytrzymam te kilka tygodni, a pozniej bedziemy juz razem. Pewnie nie bede miala czasu nawet skrobnac do Was, bo bede pracowala po 13 godzin :( No coz takie jest zycie. Przynajmniej zarobie na nowe lozeczko, bo maluchy juz sie nie moga pomiescic w jednym ;D

MamaWiki pisze:
ps. Oglądałyście "UWAGĘ" o eb81?. SZOK !!!! Nie mam na to słów ...
co tam bylo???
ja wczoraj bylam na imprezie i sie napilam jak smok:p maks zostal z babcia a my z damianem poszlismy odpoczac trohe
brakowalo mi tego
na szczescie maks przespal cala noc bo nie wiem jakbym wstala i go karmila:p a tatus poszedl na 6 do pracy
wczoraj mu dalam sok z brzoskwin i bardzo mu smakowalo, ale marchwi juz nie lubi:)
a na dzis mam kaszke brzoskwiniowa morelowa ale to na kolacje
a teraz ide sprzatac:(((
nie cierpie tego:D

Czeesc dziewczyny :)
Az wstyd sie przyznac ale dopiero co wstalam.Boozziiuu jak fajnie.
Antek usnal wczoraj o 22.30 i spal do 4.00. nakarmilam go i okazalo sie ze Facet nie ma zamiaru isc spac tylko z usmiechem na twarzy chce sie bawic.Walczylam z nim godzine.Pozniej obudzil sie o 8.00 i juz zajal sie nim moj Marek.Zabral go na dol do pokoju zebym mogla sobie pospac,a teraz przyniosl mi kawusie i sniadanko do lozeczka.Hmmm milo.
MamaWikidziekuje za mile przyjecie :)
aniabaniaJa tez w przyszlym tygodniu bede musiala was pozegnac, na miesiac czasu wyjezdzam do Polski,a tam niestety nie mam dostepu w domu do internetu.

reklama
dobry wieczór!
Boże jak ja nienawidzę pań z dziekanatu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(jeżeli takowa jest na forum, to powyższe zdanie jej nie dotyczy ;D )
wkurzyły mnie dzisiaj max. jasna cholera, brakuje im czegoś w moich papierach!!!!!! chyba kropek na końcu zdania!!! w ogóle mój szacowny wydział, to banda oszołomów!!! ale tyle o nich wystarczy, żeby sobie ulżyć musiałabym użyć wielu bardzo bardzo niecenzuralnych słów, a bardzo nie chcę tego robić :)
na zajęciach siedziałam jak na szpilkach, dzwoniłam co chwilę sprawdzić co robi moja lalunia. świetnie sobe z babcią zorganizowały czas i wszyscy są zadowoleni. zajęcia nudne tragicznie a za dwa tygodnie trzy kolokwia, więc będzie wesoło :)

Melanie właśnie tak myślę, że tylko relaksująca kąpiel może mnie uratować, wykąpię Rozi i uciekam do wanny. a co do oczka Paris, to Rozalce też jedno czasem troszkę ucieka, pytałam lekarza ale on mówił, żeby się tym nie martwić, bo malutkie dzieciaczki tak mają. a swoją drogą ja też jak byłam mała troszkę zezowałam, ale samo i szybko przeszło, z Pariską będzie tak samo, napewno.
anineczka tak sobie patrzyłam na Antosia i widac że to zuch chłopak, więc napewno przetrwacie trudy podróży :)

miłego wieczorku!!!

Do góry