reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Future Ucałuj Gdynianke i pozdrów Ją od nas i tzrymamy kciuki aby szybko doszła do siebie!

ja mam dzis goraczke wczoraj rano tez mialam ale oprocz neij nic innego , moze z nerwów :( przez moja wspaniała lokatorke :(( ehhh chciał człowiek pomóc to teraz cierpi! no dziewuszki kto ostatnio pisał o zajadach?? tak sie cieszyłam że ja ich nie mam a tu dzis po jednej stronie i po drugiej:(

Majeczko lo lezakuj i wygrzewaj sie coby ta goraczka w cos gorszego nie zmieniła sie:tak:

A ja siedze i podliczam rachunki z tego miesiaca i włos mi sie zjezył na głowie jak policzyłam w tym miesiacu moje wydatki na mojego gina :szok: 8.03 wizyta i usg genetyczne 200 ,badania krwi 80 i w piatek wizyta zalezy czy z usg to albo 70 albo 130 co w sumie daje w marcu 350 lub 410 zł ,liczyłam sie z kosztami prywatnych wizyt ale nie myslałam ze az tyle. Mam nadzieje ze w kwietniu mniej wyjdzie

reklama
Dziewczynki ratujcie - mam stresa. Byłam w kibelku na kupce i zauważyłam troszkę krwi na papierze. Ale dosłownie odrobinkę. Oczywiście wpadłam w panikę, zadzwoniłam do ginki i ta kazała się obserwować i w razie większej ilości krwi jechać do szpitala. I siedzę teraz i boję się ruszać. :(((((((((

Fasolko no właśnie jestem pewna na 90 %, że z stamtąd, ale mogłam sobie paznokciem przejechać, albo papierem przeharować (bo skończył się taki milutki i musiałam użyć tego szorstkiego z makulatury). Staram się jakoś siebie pocieszyć...

demetrios- u mnie właśnie krew pojawiła się w takiej samej sytuacji. Lekarz powiedział,że jak się w kibelku napinam to cała tłocznia brzuszna pracuje i nawet w jakieś naczynko może się naruszyć i stąd krwawienie. Z tym,że u mnie krwi było dość dużo, a panika ogromna. Od tamtej pory boję się załatwiać :sorry2: U mnie po świeżej krwi pojawiło się brązowe plamienie. Obserwuj to koniecznie.

Fasolka ja swoich wizyt nawet juz nie podliczam:) kasy tyle ze superaśna wyprawka dla bliźniaków by była za ta kase :/
no ale nic , badań w sumie nie robiłam teraz bo miesiac przed ciaza zrobilam wszelkie mozliwe toxo cytomegalie i hiv hpv i inne cuda niewidy i wtedy zapłaciłam 600zł wiec teraz nie powtarzam ale w szpitalu chyba to wszystko sprawdzali , teraz jak pojade do pl to tylko morfologie i posiew moczu musze zrobić wiec naszczescie koszta duuuzo mniejsze :)
Demetrios hmmm a może właśnie cosik się podrażniło po wizytce w wc ! napewno tak lez odpoczywaj i postaraj sie nei martwić !!!

Fasolka ja swoich wizyt nawet juz nie podliczam:) kasy tyle ze superaśna wyprawka dla bliźniaków by była za ta kase :/
no ale nic , badań w sumie nie robiłam teraz bo miesiac przed ciaza zrobilam wszelkie mozliwe toxo cytomegalie i hiv hpv i inne cuda niewidy i wtedy zapłaciłam 600zł wiec teraz nie powtarzam ale w szpitalu chyba to wszystko sprawdzali , teraz jak pojade do pl to tylko morfologie i posiew moczu musze zrobić wiec naszczescie koszta duuuzo mniejsze :)

Demetrios hmmm a może właśnie cosik się podrażniło po wizytce w wc ! napewno tak lez odpoczywaj i postaraj sie nei martwić !!!

No dokładnie za wizyty i badania od poczatku ciazy to spokojnie wózek by był,ale najwazniejsze ze mam zaufanie do niego a kasa to rzecz nabyta raz jej wiecej a raz mniej:-p

A tak z innej beczki to zastanawiam sie z jakiego znaku zodiaku dzidz bedzieale pewnie panna my tak pokoleji bedziemy Szymon RAK Dorota LEW dzidzia PANNA moj M WAGA a ja SKORPION ....

Ale to dziwne, wydawało mi się że jak będę drugi raz w ciąży to wszystko będę już wiedziała a tym czasem wszystko jest inaczej i czuję się jakbym znowu pierwszy raz była w ciąży. Wieczorami mam wrażenie że maluszek mnie leciutko kopie ale nie wiem czy to przypadkiem nie jelita bo chyba troche za wcześnie na odczuwanie ruchów
HHH ja tez myslalam, ze juz czuje dzidzie, bo czasem docieraja do mnie stamtad jakies dziwne uczucia , ale nie moge ich na dzien dzisiejszy nawet zdefiniowac. No, ale pierwsza ciaza i wczesnie jeszcze, wiec poczekam. Podobno kiedy to sie zdarzy niby wie sie ze to jest to , wiec w moim wypadku odpada :D hhh poczekamy

Fasolko no właśnie jestem pewna na 90 %, że z stamtąd, ale mogłam sobie paznokciem przejechać, albo papierem przeharować (bo skończył się taki milutki i musiałam użyć tego szorstkiego z makulatury). Staram się jakoś siebie pocieszyć...
Kochana nic sie nie przejmuj, bedzie oki doki, oczywiscie obserwuj, ale bron Boze sie nie stresuj. :) pewnie nic wielkiego.

Dziewczyny ja niestety nie wiem co sie stalo z Gdynianka, musialam przeoczyc, ale domyslam sie ze nic dobrego , oby wrocila do siebie, cokolwiek sie stalo.

Fasolinda :) ja tez skorpion :) skorpiony sa super!

a u mnie rosnie brzucho... juz nie jest taki wstydliwy i coraz czesciej daje o sobie znac, kiedy wychodzi poza reszte mojego ciala! :D No i niedlugo przyjezdza do mnie moja mama!! jeeee tak sie ciesze, brakuje mi tu kogos bliskiego.

dziewczyny chcialabym was spytac o 2 rzeczy :

* jak to jest ze sprzataniem kuwety, podobno nie wolno pod zadnym pozorem , ale co np jak sie ma rekawiczki ? rozwazam przygarniecie kotka malego i od razu nie nauczy sie na dworze...

* jak to jest z praca w ogrodku ? czy tez napewno nie wolno ? i dlaczego ?

reklama
Do góry