reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Drogie, przyszłe Mamy.
Mam ogromną prośbę... Piszę pracę magisterską dotyczącą więzi mamy z dzieckiem oraz wsparcia, jakie otrzymuje, bądź nie ;) Do końca marca muszę dodatkowo nazbierać 14 uzupełnionych kwestionariuszy mam, które są w pierwszym trymestrze i 9 tych, które są w drugim trymestrze ciąży. Byłabym ogromnie wdzięczna za pomoc... Jeśli macie wolne pół godziny i chęć pomocy, podzielenia się swoimi odczuciami, będę niezmiernie wdzięczna! Ankieta jest anonimowa, a wszelkie informację prześlę Mamom w mailu zwrotnym.

Proszę, napiszcie, że pomożecie, na adres dorothyherok@gmail.com
Odeślę Wam kwestionariusze i wskazówki.

Dziękuję pięknie i życzę wszystkiego dobrego :)

Dorota Herok

reklama
[OUOTE]Macie już dziwny pępek? U mnie wcześniej dna nie było widać, a teraz zrobił się dość płytki i bez problemu zaglądam do dna :p
[/QUOTE]

Hehe :) No mój się spłaszcza i w środku zrobiła się kulka. Mam nadzieję, że nie wypchnie mi całkowicie. Nieraz jak dotykam pępka to czuję jakbym tam siniaka miała ;p

Cześć :) Oj jak tak czytam wcześniejsze posty to dochodzę do wniosku, że chyba za mało siebie obserwuję :)
Zaraz pójde do toalety i sprawdzę pępek ;)
Dzisiaj wyszło słoneczko ..aż miło :)
Kolejny dzień w pracy.... miłego dnia i udanych wizyt :)

KasiaP - Pajkaa ma racje, jak chcesz karmic to juz połowa sukcesu. Ja nie chcialam i nie mialam pokarmu imala nie chwytała. to też siedzi w głowie mamy ;)

wogóle to dzien dobry, się wyspałam, mała zajada parówe. mięsożerny człek!

Witajcie. Ja dziś mam mały kryzys... chcę już do domu. Tęsknię. A dziś na obchodzie lekarz powiedziała,że zobaczymy jutro...
Biorę tabletki clotrimazolum dowcipne i mam po tym plamienia.... ponoć to ta nadżerka się czyści, ale mnie to dołuje. Przez okno słoneczko pięknie świeci. ech...smutno mi :(

WITAM:)

Aleeee miałam wczoraj intensywny dzien :0 w domku byłam przed 21 dopiero...Najpierw na jazdę (ucze się prawka)potem do gina a potem na nauki teorii...za dużo jak dla mnie...

GORGUSIA ależ sie ta nadżerka ci upierdliwa :(trzymaj się!
ANMIKA już lece na odpowiedni wątek ;)

Ansure, i jak tam pępek? :-D

Futuremummy, ja jestem specjalistką w doszukiwaniu się u siebie problemów. No więc jak wczoraj przeczytałam o wklęsłych sutkach, to zaraz wpisuję to w google żeby zobaczyć co to takiego (bo moja mama mówiła że takie miała, choć ja pamiętam że miała wypukłe) no i czytam, patrzę na fotki i wklęsłości wcale w tych sutkach nie widzę. Jak dla mnie one są wypukłe.
Ale co się okazuje - jest test który sprawdza czy ma się wklęsłe/płaskie sutki. Trzeba ścisnąć wokół otoczki sutkowej, jak się sutek chowa to mamy wklęsłe sutki, a jak się nie chowa i nadal jest wypukły, to mamy w porzo smoczusia dla dzidziusia... No i ja oczywiście zaraz biorę się za ściskanie moich cyców, patrzę, cholery się chowają, a dokładnie spłaszczają. Czyli dziecko nie będzie miało jak chwycić. Ale spokojnie, jest na to rada, są jakieś nakładki które wyciągają sutek, niedługo znajdą się w mym posiadaniu :tak: i będę krówką ciągutką...

Mi się dzisiaj nie chce iść do pracy i chyba nie pójdę. Mam chatę do sprzątania, zakupy do zrobienia, psy do kąpania, muszę się nauczyć na dwa kolokwia na sobotę...

Miłego dnia dziewczyny :)

reklama
Witam dziewczynki:-).Ja po badaniach krwi mi tyle sciagneli ze szok:szok:.Wskoczyłam na wage u połoznej i znów na minusie wiecej w sumie od pierwszej wizyty 31 stycznia -4 kg ,a brzuch coraz wiekszy ciekawostka:-p.

Gorgusia trzymaj sie wiem jak to jest bo w pierszej ciazy w sumie dwa miesiace w szpitalu spedziłam ,ale najwazniejsze ze z dzidzia wszystko ok.Dasz rade a moze juz jutro w domku bedziesz.

Miało byc słonko dzis gdzie jest:confused2:,pochmurno i spiaco dzisiaj.

Do góry