reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

lekarka Ci powiedziała, że powinno dziecko nie jeść 5 godzin?! Mój je co 2-3 godziny i w dzien i w nocy, przybiera ładnie, nie widzę nic niepokojącego, dzieci są różne przecież :D nie da się zaprogramować by spało 5 godzin bo tak... chyba :D
a z tą glukoza to chyba trzeba uważać chociażby z tego względu, że po glukozie nie chce się jeść a po drugie przyzwyczaja się dziecko do słodkiego...
sama nie wiem

Padam na nos, więc tylko tyle chyba dam radę napisać, ściskam Was.

Ja bym ta lekarkę na drzewo wyslała. Glukozy bym nie podawala bez wyraxnych wskazań, że jest konieczna, to nic dobrego. Dziecko ma nie jesć 5 godzin? Bo co?

reklama
Witam dziewczynki :-) ze mnie sie leje masakrycznie @ wrociła w pełnej krasie:wściekła/y:...mała dzis w nocy tylko raz sie na jedzonko obudziła:-D :-D wie ze stara matke oszczedzac trzeba bo padnie:-p;-) a nawiasem mowiac dzis koncze 36 lat:szok::szok::szok: kiedy to przeleciało:sorry2:...ide młodziezy sniadanko zobic bo mała pojadła i spi dalej:-)

A taką zime mam dzis za oknem

fa582090c2[1].jpg

Ostatnia edycja:
witam się

po wczorajszym kosmosie tzn ja ledwo żywa bo każdy cm ciała mnie bolał...Sebciu marodny spał 2 drzemki i Aduś drący się non stop, że chce wisiec na rękazch i cycu...dom wariatów:dry:Adi uspokoił sie o 22:30 i przespal do 6

Palemko no ja bym glukozy nie podawała bo: dziecko się przyzwyczai do slodkieto a po drugie po każdym wypiciu glukozy powinnać przemyć buzkę malej, bo mogą jej wyjść zepsute ząbki....

FASOLKO WSZYSTKIEGO NAJ:)

fasolka35 wszystkiego naj naj naj najlepszego!!!!! :-)

U mnie przepiękne widoki za oknem! Słonko i śnieg... aż chce się żyć! Powiedzcie mi babeczki... na spacer to chyba można dzisiaj iść prawda? Bo u mnie wszyscy patrzą na mnie jak na kosmitę (niestety z moim mężem na czele) kiedy mówię, że chcę iść na dwór z małą kiedy jest śnieg i minusowa temperatura... czuję się jak jakaś strasznie nieodpowiedzialna osoba. No ale przecież chyba nie będę dziecia w 4 ścianach trzymała do kwietnia???

Claudynko jak najbardziej spacerek wskazany ,kazdy pediatra ci powie ze dziecko powinno codziennie spacerowac jedynie temperatura ponizej - 10 i silny wiatr to powod aby na dwor nie wychodzic :-)

fasolka35 wszystkiego naj naj naj najlepszego!!!!! :-)

U mnie przepiękne widoki za oknem! Słonko i śnieg... aż chce się żyć! Powiedzcie mi babeczki... na spacer to chyba można dzisiaj iść prawda? Bo u mnie wszyscy patrzą na mnie jak na kosmitę (niestety z moim mężem na czele) kiedy mówię, że chcę iść na dwór z małą kiedy jest śnieg i minusowa temperatura... czuję się jak jakaś strasznie nieodpowiedzialna osoba. No ale przecież chyba nie będę dziecia w 4 ścianach trzymała do kwietnia???
spokojnie :-) ja wychodzilam do ok -10 a nawet i wiecej(jak nie bylo wiatru). Tomi mi sie urodzil 1 grudnia, wiec byl calkiem malutki. teraz ma prawie 3 latka i z chorob to do tej pory mial 2x katar :-)
ja tam wole dziecko przechlodzic niz przegrzac i wiele osob tak właśnie radzi.

Cloudynko mozesz jak najbardziej ja ze starszym a miedzy nimi miesiacami jest miesia c i 1 dzień no i 2 lata , ale wychodziłam z nim w zimę na godzinę. Musisz tylko wysmarować kremikiem :tak:

Dziękuję Dziewczyny! ja to w sumie wszystko wiedziałam, ale same rozumiecie... kiedy patrzą na Ciebie dziwnie, i z własnym mężem trzeba się wykłócać nawet o werandowanie.... to w pewnym momencie człowiek zwątpi we własne racje. No to nic - stoję nadal okoniem i robię swoje :D Szkoda tylko, że jeśli mała złapie jakiś katar czy coś to się nasłucham od męża, oj, nasłucham.... bo to będzie oczywiście moja wina :/

WITAM:)

Ja zaraz pranie wywiesze ale najpierw musze poczytać co tam u was ;)

CLOUDYNKO pewnie ze mozesz :)ja mam Alanka z 18 stycznia i mrozisko było ale spacerek również był :))szczerze na minusie lepsza pogoda niż wilgoc jesienna na plusie...

Super że chrzty udane :))

PALEMKO ja bym w ogóle nie podawała glukozy ...i pierwsze słyszę ze dziecko musi spac 5 h :0 a co to maszyna nastawiona na czas?wybacz ale dziecko jest dzieckiem i kiedy ono chce jesć to tylko ono wie i jak chce co 2-3 h to tak po prostu karm je i tyle...dziecko bez powodu głodne nie jest widocznie tyle potrzebuje pokarmu...a z glukoza tak jak juz napisałam uważaj!ja to bym w ogóle nie podawała...
AXARAI sliczna lalka!!:))

reklama
Hallo Kochane!
Kaci w przedszkolu, Didi śpi, a ja sobie siedzę, i się zastanawiam co by tu wciągnąć:-)
Palemko moja siostra ma córkę z 10 sierpnia tegoż roku, i ona jej też je co 2-3 godziny. Teraz dopiero zaczyna coś dłużej spać w nocy, ale rzadko. Tu w De są w ogóle inne wytyczne na kartonie z mlekiem. Mała powinna teraz jeść 5 posiłków po 130ml, i tak już od 1 miesiąca, więc powinna co 4 godziny. Jasne! Po pierwsze, to ona tyle w życiu nie wypije, jak wciągnie 100, to jest święto, przeważnie 60, 90 a nawet 30 potrafi jak ma kaprysy, więc od razu je częściej, a nieraz tak ryczy po 1,5 godzinie, że też jej mleko dam. Glukozy bym nie podawała.
Tygrysek! No w jakim ty programie wklejasz te zdjęcia w naszej galerii bobasów, bo ja nic nie widzę, i mogę się zdenerwować!

Fasolka Serdeczne Życzenia Urodzinkowe! Spełnienia Wszystkich Marzeń!!!

Do góry