reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Malenstwo u nas ani marimer, ani masc nie dają rezultatu niestety...

Patrysia u nas po octenisepcie po 5 dniach odpadl pępuszek

Merlin ja też mam 2 pediatrów 1 zaufana i 1 do szczepień...

moje starsze dziecko własnie wsadzilo głowę między siedzisko a oparcie fotela i wyciągnąc nie umielismy :szok:

reklama
dziewczyny ciężko mi sie zdecydować któreś z tych dwóch chciałabym kupic ale sama nie wiem które mogą być lepsze czy te wyszczuplające czy te korygujące ... jak pisałam do tej firmy twierdzą ze jedne i drugie :confused:
wyszczuplające mają więcej jakby tych szyć modelujących, a te korygujące sama nie wiem ...
Naturana Polska sp. z o.o.
Naturana Polska sp. z o.o.

RiSiA moja siostra kiedyś usiadła w wiaderko i trzeba było je rozcinać :D ja za to kiedys chciałam sobie zrobić loczki i tak wkręciłam sobie grzebień że i grzebień i włosy trzeba było ciąć

Chyba zakupię ten osca(coś tam :p) bo taki suchy sposób na tego kikuta jakos do mnie nie przemawia hmm...jak robiłam moim smykom tym spiritusem lepiej sie goiło i szybko odpadł kikut a tu hmm...

Ja używałam pas Teresa i chwalę sobie:)już go nie mam bo go dałam w inne rączki gdyz myslałam ze mi nie bedzie już potrzebny :p

Malenstwo nie ma reguly u nas po octenisepcie 5 dni... niektore dziewczyny meczą się na spirytusie 2 tygodnie...

Patrysia mam ten sam pas, ale czekałam te 3 tygodnie bo czasami pobolewa mnie jeszcze macica i nie chce przeholować...

Merlin ja jak byłam mala to włożylam sobie rurę od odkurzacza do oka:eek:chciałam mieć lodowisko w domu:eek:i słonia:eek:stałam przy otwartym oknie na 9 piętrze i wołalam dzieci na obiad :eek:

co do majtek najważniejsze, zeby się nie rolowały , poczytaj opinie

jestem sama z maluchami jejku jaki błogi spokój, Adrian śpi, Sebek śpi, obiad gotowy mam chwilkę dla siebie... jak jest M nie mam czasu na nic...

doberek
przyszłam się poradzić Was, mały strasznie kręci głową, w ogóle wiercipięta z niego, i powijają mu się uszka :no:, próbowałam już czapeczki, ale nie pomaga, zastanawiam się nad plasterkiem....:eek: macie jakieś pomysły?

pas poporodowy mam , ale zakładam tylko jak wychodzę z domu bo niewygodnie mi w nim siedzieć trzeba na prosto raczej...
tyle,że ja mam brzuszek jak w 4 miesiącu :wściekła/y:
mały ostatnio nie chce cycka w ogóle złapać a mnie się zbiera pokarm i zaczyna już boleć :no: tak szybko by się przyzwyczaił do butelki :-(

u nas pępuszek odpadł po tygodniu a psikamy tym octi tylko, nadal troszkę krwawi,ale to normalne
co do ulewania, nam się nie zdarza, ale za to dziś 2 razy wypluł dużą ilość mleka :no:

Hallo Kochane!
Mieliśmy pierwsze odwiedziny rodzinki z Polski ty w De. Mój Tato i Emi przyjechali, dziś już pojechali do domu niestety.
Patrysia u nas też kazali samą wodą, i pempuś odpadł po 8 dniach, też byłam zdziwiona, później jeszcze kilka dni strupki krwi były, teraz od czasu do czasu jakieś śmieci, ale to wszystko normalne jest.
Stokrotka ja też mam obsesję na punkcie uszu, bo sama mam jedno odstające, i podobno przez zawijanie właśnie:-) Chłopakom pilnowałam i mają idealne uszy, ale Ada mam wrażenie, że jedno ma bardziej odstające, to samo co ja zresztą, więc może ja też takie miałam jak się urodziłam, a mi tu jakieś bajki opowiadają:-)
Tylko że jak dziecko ma mieć odstające uszy, to już nic nie pomoże niestety;-)
Ja też się zastanawiałam nad jakimś pasem, ale tak naprawdę, to mnie jeszcze ten brzuch boli, i nawet jak coś ciaśniejszego założę, to mnie drzaźni, więc lipa z tym pasem. W ogóle o marzy mi się najbardziej na Świecie kąpiel w wannie z pianką!!!! Co Wam po cesarce powiedzieli, kiedy można popływać w wanie, mi powiedzieli, że dopiero po 6 tygodniach:cool:

reklama
Dziewczyny my też mamy problem z uszami i brak pomysłu. Tzn. cały czas mam Małego w czapce i dzięki temu nie odstają, ale u nas jest jeszcze inny problem. Lewe uszko ma Mały tak dziwnie podwiniętę, tzn. jego dolną część. Jak przyniosły go po porodzie, to miał normalnie zawiniętę pod góre i pani doktor stwierdziła, że tak miał w brzuchu. I na to właśnie czapka nie pomaga. Też właśnie myślimy nad plasterkiem. Nie chcę schizować i nie chodzi o to, że mam jakieś fioła na punkcie uszu, ale takie na pół podwinięte faktycznie dziwnie wygląda i raczej jak Mały podrośńie to mu się to nie spodoba. A teraz te uszka są takie miękkie jeszcze więc może warto coś zrobić. Chyba jedynie plaster pozostaje, bo czapeczki i opaski już wypróbowaliśmy. Dziś po kąpieli chyba spróbujemy z tym plastrem.

Do góry