reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

To ile osób po terminie?trochę was jest z tego co patrze...i tak sobie mysle to sa terminy z usg czy om?

om - to termin porodu z cyklu a z usg to termin wg wymiarów dzidziusia że np kość udowa i brzuszek mierzy ileś tam to oznacza ze dziecko jest rozwinięte np szybciej niż termin z cyklu :confused: a te dzieci to zobacz i tak od samego początku takie nieposłuszne i wychodzą kiedy chcą w ogóle terminów sie nie trzymają :-D

fasolka35 no właśnie najgorsze są takie "straszaki" później człowiek sie boi :baffled:

A ja zebrałam sie w sobie i powycierałam kurze i odkurzyłam - chciałam jeszcze doszorować zaklejoną podłogę i dojść na pocztę - tylko hymmm tak sie zastanawiam czy nie przesadzę :confused::eek:

reklama
Uparciuszki uparciuszki juz pokazują kto rządzi :D

A pamietacie jak pisałyśmy ze do terminu jeszcze tyyyle czasu a tu juz nasz wrzesień :))

Monaliza moze jakbys tego olejku walnęła to by poszlo dalej:tak:

Merlin
porażka ten lekarz...ja akurat bardzo malo solę...:-(ja się przed cewnikiem bronię rękami i nogami bo mam uczulenie na tą gume a poza tym nie każdy potrafi dobrze założyć :-(

Maluszek u mnie to samo :-D:-Dkuchnia wysprzątana, kafelki na podlodze lśnią, okna pomyte, firanki nowe czyste :-D i nic, oprócz tego, że mieszkanko czyste :-D

Fasolka no odwrotu już raczej nie ma :-D

Patrysia ja jeszcze nie po terminie :-pmoże uda mi się wbić gdzieś między przeterminowane :-p

Kasia i MamaRoberta to Wy już też chcecie rodzić?:-p Myślałam że jeszcze chcecie poczekać:-D
Risia widzisz bo Ty złe sygnały dzidzi posyłasz:-) musisz usiąść i wytłumaczyć że mamusia już nie ma nic do roboty więc może wychodzić a tak to on nie chce przeszkadzać:-p

monalizaa mozesz mi podac pena nazwe tego olejku, jezeli go w IE kupowalas - bo tlumacze babie w aptece a ona mi jakies inne cuda wciska.
Merlin ja pamietam to jak przez mgle, do przyjemnych nie nalezalo, ale do mega bolesnych tez nie. Bardziej pamietam ten blogi stan jak czujesz cieplo w nogach i nagle przystapuja do cc - dzieje sie to bardzo szybko, albo moze mi sie tak wydawalo hehee
A cewnik to mi zakladali napewno juz po znieczuleniu, ale kiedy zdjeli to nie wiem chyba tez jak bylam jeszcze odretwiala.
patrysia* ja mam z OM i od jutra jestem przeterminowana :))) no chyba ze cos w nocy sie ruszy, ale szczerze to do jutra nie chce, bo zrobilam pyszne golabki i chce nimi nacieszyc podniebienie :-D

megan on sie nazywa Castor oil i kosztuje okolo3-4 euro takze grosze. Moj B poszedl do pierwszej lepszej apteki o dostal bez problemu.
Risia no ja sie musze do soboty jednak wstrzymac bo zamowilam sobie przeglad auta a tu trzeba byc konkretnego dnia o umowionej godzinie, bo jak sie nie zjawisz to nastepnym razem musisz przy przegladzie placic kare...Plan wiec albo sobota, albo sroda albo dopiero po nastepnym weekendzie-dostosowuje sie do pracy mojego B. Ale juz po nastepnym weekendzie to chyba cala buteleczke wydoje:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D.

Hej kochane, dzięki za tyle ciepłych słów i Risi za przekazywanie wiadomosci :-) i tak calkiem składnie je napisałam, jak na bycie w szoku.
Jescze Jestesmy w szpitalu, ale po powrocie opisze porod. Zapowiadało sie szybko ale wystąpiły komplikacje, najważniejsze jednak, ze podjeto decyzje o cesarce, choc szkoda, ze takiego owiniecia nie widac było na usg. Najwazniejsze, ze jest ok :-) ja cierpie jeszcze, ale synek jest kochany :-)

Przepraszam, ze tak o sobie, nie nadrobiłm jeszcze :-) buziaki

reklama
Do góry