reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

oj my coś wiemy o całowaniu z ząbkami :tak: nie raz tak się zdarzało że mały przy próbie całowania mamusi przygryzał wargę do krwi... a jak to boli!! nam teraz wychodzą dolne trzonowce i kły (znowu 4 zęby na raz) i tym razem mały bardzo się męczy a najgorszy z tego jest katar... mam nadzieję że nie będzie się długo męczył

reklama
Beniaminko czyżbyś miała urodzinki? W takim razie wszystkiego najcudowniejszego :) a co do tego brzucha to tej układ Olka chyba bardzo powoli dojrzewa...też spróbuję mu wprowadzić coś mlecznego, bo póki co nic takiego nie dawałam i chyba muszę zacząć mu dawać więcej atrakcji do jedzenia może trochę kapuśniaku. Hmm...chyba jutro ugotuję...

Tosia super dowcip ;p

Akderk u nas na szczęście idą po trochu te zębiska, bo miałam obawy mojemu małżonkowi w wieku 14 miesięcy nagle wszystkie zęby na raz wyszły w ciągu półtora miesiąca. Fajnie, że Franuś chodzi. My nadal jeździmy na dupsku choć ostatnio zdarza mu się czworakować.

No i więcej nie napiszę bo obowiązki wzywają.
Miłego dnia :)

Misiunia a posiew miałaś robiony czy tylko ogólne bo antybo, od razu - szkoda zdrowia jak nie zadziała, ja w ciąży sikałam ciągle , infekcja jedna była , a tak to było w pakiecie ciążowym, łykałam tabsy z żurawina i poiłam sie sokiem z żurawiny -pomagało latałam ciut rzadziej .

w ciąży miałam bakterie w moczu, cały czas brałam urosept, po ciąży tez ale póki sie nie skonczyl a pote jakoś miałam nie po drodze do apteki :p
no ale ciągle latam do łazienki, w nocy nawet 8 razy ;/
teraz robiłam zwykłe badanie moczu, zobacze co wyjdzie i może zrobie też posiew ;/

Beniaminka: no ja pierwszy rok tylko chodziłam normalnie, drugi już nie bo ciąża wiec tylko na egzamin y i teraz tez :) także spoko :)
fajnie, że jecie już wszystko :))) hehe nawet fasole :OOOO!! super :)
co to jest ten pessar? a u jakiego specjalisty byłaś z tym? bo ja narazie radziłam sie lekarza rodzinnego tylko ;/ kurcze ... ja nie mam tak że puszczam przy kichnięciu np. tylko po prostu czuje że mam już pełny pęcherz co chwile, a pojde do toalety a tam ledwo co pewnie pół szklaneczki by sie uzbierało ;/ ;(( nie wiem co robic ;((

czy są jeszcze jakieś nie chodzące maluchy? :))) bo moja jeszcze nie ;((

witam,
moje dzieciaki zdrowe za to mnie cos bierze, drażni gardło i katar ciurkiem leci, właśnie zapodałam sobie odstraszacz erotyczny czyli czosnek - miód - mleko:-p

Co do chodzenia Maksiu zaczął jakoś koło roku pierwsze nieporadne kroki, w roczek jeszcze w sumie nie chodził, zaczął jakoś z tydzień po roku i teraz śmiga po mieszkaniu jak szalony, czasem na zakrętach nie wyrabia i wchodzi na ścianę albo szafę:-D:-D:-D

przyszłam tłok na dworcu w Bangladeszu rozgonić;-);-);-)
nocka taka sobie, ale ciut lepsza niż poprzednia.
Pogoda taka barowa że trudno o jakikolwiek entuzjazm, więc nie wiem skąd Franek go ma , normalnie jakby mu w kieszenie ktoś narobił:szok:
Właśnie rozwala klamerki , potem będę zbierać i szukać, bo z każdą zabawą , magicznie ubywa mi parę i raz w miesiącu musze dokupuwać.

Hausfrau -Max ma czas , swoje tempo, ale pewnie cie zaskoczy jak nagle sam pobiegnie.

O przypomniałam sobie któraś uzywała kiedyś eko środków do prania głónie mam na myśli lupinyz orzechów i te kule do prania.

Dziękuję za życzenia urodzinowe :happy:

Akderk, ano tłok okrutny, aż boję się zaglądać czy dam radę przeczytać ;-):eek:
Misiunia, ten pessar to mialam założony w ciąży na podtrzymanie szyjki macicy, ale zakładany jest także w nietrzymaniu moczu. Myślę, że koniecznie musisz pójść do dobrego ginekologa a potem urologa jak trzeba zeby obejrzeli co sie dziej, nie lekcewaz tego. To wazne, nieleczone stany zapalne pęcherza moga doprowadzic do ciężkich chorób nerek. Koniecznie idz na badania Misiuiu! Daj znac jak wyniki.

Hausfrau, widac Maksiu ma czas, ale jak juz wystartuje ....to bedzie torpeda, zobaczysz :) A swoja droga dzieci zacznaja chodzic wg kalendarza rozwoju od 13 miesąca do 16 , wiec nasze niektóe wrzesniaki przegoniły kalendarz. Maksiu ma czas :tak:

U nas brzydko, zimno, kaloryfery zapowietrzone, chcialam wczoraj wieczorem cos podgrzac, nie ma szans. wezwalam do odpowietrzania pionow, ciekawe ile poczekamy :cool: Bo juz ta robili we wrzesniu, ale cos kiepsko im wyszlo ;)

Zycze Wam mlego dnia! :)

reklama
Witam :-)
Beti, hej, haj , helloł !!! :-)
tosia wpadła powiedzieć, ze jej królowa tez nie chodzi sama :-) tylko my posuwamy sie nadal na tyłku, czasem tylko raczkujemy tak jak u Joasi a że tak lepiej, szybciej i więcej widac niż na czworaka to nam sie podoba i czasem tylko chodzimy jak sie mama zlituje i za raczki weźmie no albo przy łóżku, ale to nudne :-) mamy czas ;-)
miłego dnia!

Do góry