reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

witam się,
my dziś na obiad kopytka z sosem z serduszek drobiowych:tak:
A tak w ogóle pół dnia żołądek mnie bolał, czułam się fatalnie ledwo co odbyłam spacer z małym bo aż mi zimne poty wychodziły na skroń:zawstydzona/y: Nie wiem od czego to jest ale coraz częściej to mam:wściekła/y:

reklama
Witajcie
My dziś miałyśmy dzień nieco rozjazdowy ,bo byłyśmy i u moich rodziców, siostry ,a przy okazji jeszcze poszukujemy fotelika 9-18kg ,bo Ninka niedługo będzie go potrzebowała i powiem Wam ,że mam z tym problem. Może powiecie mi jakie macie? My myślimy nad be safe izi comfort jeśli dobrze pamiętam, a romer king plus.
U nas nie ma szans na tylko jedna drzemkę Niny, wstaje o 6 (nie ważne o której ją położymy, byle po 20) a zasypia ok 20-21 więc chyba by padła ze zmęczenia trzy razy :-D mamy zazwyczaj dwie drzemki ok 10-11 i 15-16 i wg mnie tak jest ok bo i tak ma te 12 godz aktywności a na ten wiek to bardzo dużo. Kaszkę wcinamy, z czasem pewnie przyniesie to jakieś pozytywne skutki.
Dziękuję serdecznie za wszystkie gratulację :-) strasznie się cieszę, a w sumie to cieszymy :-D
Gaja- nie mam pojęcia co to może być , ale oby szybko minęło ;-)
kerna- ale narobilaś mi smaka z tym ciachem, ale ja z tych co rzadko pieką:-D lepiej się nie domyslać co mieli na myśli, ale niestety w większości taki poziom żartów panuje pomiędzy "robotnikami"
misiunia- tort to już w ogóle wyzsza szkoła jazdy. Oby wyszedł przepyszny !:tak:
A teraz uciekam bo mąż powrócił :-D Miłego długiego weekendu dziewczyny !

Jejku dziewczyny, ale mi smaka na wszystko robicie. A ja na nic czasu nie mam. No, ale przynajmniej wizja przeprowadzki coraz blizsza.
Gaja a moze to od diety? Albo opuszcza Cie caly ten stres zwiazany z praca.
Hausfrau niestety tak to jest z tymi paczkowanymi owocami i warzywami.
Pytalam juz na zakupowym, ale moze nie wszystkie tam zagladaja. Jaki wozek- parasolke polecacie?

witam po dłuższej przerwie

dziękuję za odp. w sprawie wyników poszłam do lekarza powiedziałą że młodyzdrowy jak ryba

Beniu byłam w Zbrosach bo siostra odznakę jeździeckązdawała a na koniu mogę u siebie pojezdzić bo mamy 9 :) zapraszam na wycieczkękonną :)

Joasia M dziękuję też się cieszę to juz 3 raz :):) muszęsię wybrać maluszka zobaczyć bo identyczny na fotkach jak mój synek tez chce małego przenieść alemam ten sam problem on mi je w nocy i strasznie się wierci a do 2giego pokojumuszę przez korytarz przejść mam nianię ale pewnie pierwsze noce będę spała jakna szpilkach ;) ah te dylematy

Gaja gratuluję udanego wypoczynkuJi mój mały też cyrki odstawiaw wózku więc wiem co przeżywasz moja droga . Cieszę się że doszłaś doporozumienia z szefem, olej głupka wreszcie odsapniesz psychicznie od tegoobozu pracyJ

Akderk co do zębów to nie ma się co śpieszyć bynajmniejpóźniej się zepsują ;) hi hi o kurcze ile Franko potrafi się bawić sam alezazdroszczę moje dziecko wszystko nudzi po 5 min.

Kerna gratuluje postępów Laury cieszę się całym sercem itrzymam kciuki za dalsze postępyJ

Agata gratuluję upragnionych 2kreseczek J

Pisałyście o alkoholu Na chrzcinach u nas też było tylkowinoJna roczku planuję to samo okazyjnie po lampce i nic więcej wychodzę z takiego samegozałożenia jak Tosia.

My byliśmy na małym wypadzie w Góry stołowe i SzklarskaPoręba wycieczkę 3 dniową objazdowąsobie zrobiliśmy pogoda dopisała żałuję że tak krótko mały podróż znosił dobrzeszkoda tylko że w wózku nie chciał jeździć i na rękach go tachaliśmy wszędzieprzez co teraz taki „srodek lokomocji” preferuje co jest nie lada wyczynem nadłuższą metę bo waży przeszło 11 kg wrzucę fotki na odpowiedni wątek pozdrawiam

Witam wieczorkiem

Gaja a nie denerwujesz sie czyms? Bo mi to wyglada troche na nerwice, a przeciez ostatnio stresu Ci nie brakowałao.
A te kopytka z sosem Maksiu tez wcinał? Bo Antosiowi cos kopytka nie podeszły:eek:

mb uwielbiam zalewajeczke z grzybkami, ale mi smaka narobiłas:tak:;-). Odnosnie parasolki to nie pomoge bo takowej nie posiadamy:no:

agata Antos wstaje w okolicach 8 (oczywiscie sa tez wyjatki), a i tak zalicza 2 drzemki, jedna po 11, a druga po 16. Usypia około 21.30. Na chwilke obecna tez mi to pasuje:tak:
Odnosnie fotelika to mamy romera, tapicerka trendline, kolor joy, i jest o niebo lepiej niz jzda w tym małm foteliku. Zajrzyj na zakupowy, ostatnie strony tam mi dziewczyny pisały

misiunia ja to marze zeby Antos zajał sie soba około 15 minut chociaz, a 1,5 h to marzenia:rofl2:

hausfrau u nas moze nie wyjaco, ale wiszaca przy mamy nodze:-p. Normalnie jak mu te zebole powychodza to sie upije z radosci:-D:tak:. Tylko kiedy to bedzie....

ksiulka witaj, co do wypadu w gory, to co ze krotki, wazne ze był i udany do tego:tak::tak::-)

My dzisiaj znowu zaliczylismy lekarza, bo mały zaczał mi cos w nocy kaszlec... i gardło ma sie gorzej:-:)-:)-(osłuchowo na szczescie czysto:tak:. Dostalismy nowe syropy i na kontrole we wtorek mamy przyjsc. I zebole ida, podobno gorne jedynki i wszystkie dwojki:szok::szok:, ale kiedy wyjda to nie wiadomo, wiadomo tylko ze moj dziec sie meczy bardzo:-(

Miłego długiego weekendu zycze

My niestety nic nie planujemy bo wreszcie troche pogoda sie zrobiła i małz zniwuje

Dobrej nocki

Dzien dobry :)

U nas sobota burzowa, lało okropniscie, wiec ze spaceru w lesie nici, siedze wiec i gotuje obiad, ciekawe co wyjdzie z morskiego okonia Biedronki :)

Nie bylo mnie , bo czasu malutko, tesciowa ktora to opiekowała sie Julią gdy my w pracy, wyjechala do sanatorium na 16 dni, wiec dwoimy sie i troimy jak tu sobie poradzic, od przyszelgo tyg bede chodzila na zmiany do 22 , ciekawe jak sobie poradzimy bez cyca wieczorem :szok:
U nas Ok, zębów 6, próby chodzenia, ale wciaz sie boimy, chyba ze przez zapomnienie i wtedy bec szybko siadamy tak w razie czego :)
Nadal na piersi, takze w dzien jak tylko jestem, ale ladnie je tez obiadki, tylko zero kaszek i mm pepti, nie chce za nic na swiecie :/

Agata, serdeczne gratulacje!!! :) Dobra nowina!

Gaja, no nareszcie podjelas decyzje, gratuluje Ci! I utarlas mu nosa, niech sie szefunio teraz martwi ;) A Ty sie nie stresuj, nie ma czego juz po wszystkim ,a jego nieuczciwosc mu sie odplaci, kiedys na pewno, zobaczysz.

Hausfrau, swietny pomysl z opiekunka na godziny, tez by mi sie przydalo , ech my to w sumie tylko raz w kinie bylismy i ze 2 razy sami na zakupach, ale ...do pracy chodzimy i mala ma opieke wiec nie narzekamy.

Kerna, ciesze sie, ze jestes :)))a Laurka jest the best! Zdrowia dla Michałka!

Tosiu, superowe posty, buzia sama sie smieje :)

KasikN, dziekuje za pamiec, zycze Ci zdrowia, a kysz chorobsko, i dla Antosia takze, ech te zeby, nas tez jak juz mecza to na maksa.

Mb1, to juz przeprowadzka, super, ale zlecialo :)))

Jojo, gratulacje dla córeczki! :)

Jesli chodzi o chrzest, roczek to u nas alkoholu nie bedzie wcale, ani grama. To swieto naszego maluszka i alkohol wcale tu nie pasuje. Nie ma i juz. Kropka :)

Życzę Wam miłego długiego weekendu, dużo słońca i uśmiechu! :)

Witam!A my jesteśmy u rodzinki na mazurach od wczoraj.Mówię Wam jaką mieliśmy drogę-najpierw żeby wyjechać z miasta mój mąż wiózł nas gdzieś polnymi drogami(jedyny plus to to że spotkaliśmy wtedy kuzyna bo był z rodzinką na spacerku).Dzieciaki wkońcu usnęły jak już byliśmy na prostej drodze.A wieczorem mała wlazła na tył samochodu bo usiedzieć już nie mogła.Obrzarła się papierówek bo u kuzyna po drodze byliśmy.Nocka taka sobie bo było duszno ala mała ładnie spała.Rano wstała gdzieś o 8.00 Była drzemka w ciągu dnia godzinna i teraz śpi z bratem,ale opróżniła obydwa cycki żeby wreszcie usnąć.
marietta-a Ty nie mieszkasz w Toruniu?
Agata-gratki 2 kreseczek
A i dziewczyny,już minęły 3 miechy jak depo prowera u mnie nie działa i nie dostaję@.Muszę w końcu iść do gin.A może być że po tym zastrzyku tak długo się nie ma?

Ostatnia edycja:
Alez tu pusciutko. Czyzby wszyscy na dlugim weekendzie?
Beniaminko zlecialo, zlecialo. Jeszcze troszke roboty przed nami, ale widac juz koniec:-D:-D:-D
Maz siedzi teraz calymi dniami na budowie. Z Laura bawia sie jakies 15 minut rano i tyle. Biedna jest juz za nim bardzo steskniona, bo rano na mnie w ogole nie zwraca uwagi, tylko od razu biegnie do taty.
Zmykam do urwisa, bo wywala wszystkie pampersy i chusteczki nawilzone z pudelka

Hej dziewczyny!
Maly ma drzemke wiec pisze tak szybko!!
Dzisaj zacza CHODZIC!!jeszcze pada na tylek ale nic sie nie boi i nie zniecheca,doslownie jestesmy tak z niego dumni!Jak chce siku podchodzi do nocnika i otwiera my go na nocnik i robi,juz tak ma od paru dni jeszcze dzisaj zaczal dreptac to juz
calkiem zaskakuje nas codziennie czyms nowym,mowi mama tata na siosre DADA(Daria) jak cos nie chce kiwa glowa ze niee a jak chce kiwa ze tak,oki uciekam bo sie budzi i zmykam jescze na rowerek z nim na godzinke pozniej kapiel i spunku po 21
Pozniej was poczytam!!

reklama
Witam sie niedzielnie :) Właśnie skończyłam robić dżem z jeżyn, do tego szparagówke na zime bo tak mi obrodziła ze nie nadążamy jeść. M śpi od dawna a ja urzeduję w kuchni. Spaaaaaaaać
pozdrowionka :)

Do góry