reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Cześć kochane!!
Pamiętacie mnie jeszcze??
Pamiętam, że mamy jakąś mądra panią stomatolog na forum tylko nie pamiętam która to z was!!! Kobieto kochana napisz do mnie na pw!!!!Plis!!!
Moja Daria zdecydowanie poszła po tatusiu bo mimo tego,że bardzo wcześnie już się podnosiła i była silna to w dalszym ciągu nie siedzi sztywno tylko się buja i zgina , raczkować też nie raczkuje tylko się cofa jak raczek do tyłu albo się turla albo pełza troszkę i robi "samoloty". Zębów brak! Noce u nas bez zmian tzn sen niespokojny co 15 min biegam wciskam smoka i przykrywam obie księżniczki!:blink: Ze złości na stan mojego uzębienia porzuciłam dietę i trudno mi wrócić na "dobrą drogę" boje się, że zmarnuje swoje dotychczasowe osiągnięcia:wściekła/y:jestem na siebie zła !!!!!
Uciekam do małolat!! bo marudzą!! Trzymajcie się kobitki i maluchy!!!! buźka!:-)
Małpko, Dorotka1 to stomatolog, ale nie widzę jej.

Mb1 ja niestety utuczyłam swoją Laurę moim mlekiem, dawałam na żądanie, czasami i co pół godziny bo ona nieziemski apetyt ma, no i jest niezły pulpet mierzy 68cm i waży koło 9kg. Pediatra mnie pocieszyła jednak, że dziecko utuczone mlekiem matki łatwo to zgubi gdy zacznie chodzić bo to jest inny rodzaj tkanki tłuszczowej. Obawiam się tylko że kręgosłup mi siądzie jak moje dziecko nadal w takim tempie będzie przybierać, bo pewno też szybko chodzić nie zacznie z takim ciężkim tyłkiem, póki co nie raczkuje i nie pełza jeszcze :/
Moje chłopaki na cycu 18 i 16 miesięcy. Każdy z nich podwoił wagę urodzeniową już w 2-3 miesiącu. I każdy z nich zaczął chodzić samodzielnie mając 10,5 miesiąca. Starszy w ogóle nie raczkował, a usiadł całkiem sam mając 10 miesięcy (posadzony przeze mnie siedział, ale chwiejnie). Przewracania z pleców na brzuch w ogóle nie pamiętam. Młodszy namiętnie raczkował w bardzo specyficzny sposób z jedną nóżką podwiniętą pod siebie, jakby siedział, obroty też nie bardzo i też zaczął chodzić bardzo wcześnie. I nigdy jako starsze dzieciaki nie byli naprawdę grubi aż do zeszłego roku:-p, bo ich sama utuczyłam:blink:

KasikN82, dzięki wielkie.
A fryzjerka była, ale przyjechała z synkiem dwulatkiem i przechlapane było, bo był u mnie pierwszy raz i przerosła go sytuacja. Chciał kupkę, a ja nie mam nocnika i chyba ze 20 razy robił podejście do toalety, aż w końcu mu się udało, ale za każdym razem mama musiała mu towarzyszyć i w rezultacie rozjaśniacz pierwszy raz spalił mi włosy, bo robiłam balejaż.
Kurcze od 5 lat farbuję tak włosy, a od 4-ech robi to zawsze ta sama fryzjerka i NIGDY nie miałam takiej sytuacji. A tu dzisiaj miejscami włosy mi same przy czesaniu odpadały na pewnej długości. Chyba czekać mnie będzie dość krótka fryzurka!:wściekła/y::angry: Nie wiem jak ja to przeżyję?!!! Zawsze miałam małego hopla na punkcie włosów i zawsze dbałam,żeby były ładne i zdrowe, a tu taki zonk. Chyba się rozpłaczę...

Dobrej nocki, Kochane. Ja idę na I zmianę...

reklama
... Młodszy namiętnie raczkował w bardzo specyficzny sposób z jedną nóżką podwiniętą pod siebie, jakby siedział, obroty też nie bardzo i też zaczął chodzić bardzo wcześnie. ...

Mój starszy raczkował jak miał 8,5 miesiąca. I też bardzo specyficznie. Na 3 :) Jedną z nóg zawsze ciągał za sobą :) Po miesiącu sam się przestawił i zaczął na 4 zasuwać :p

Co do włosów to rzecz nabyta i odrosną. Są większe problemy. Nie martw się. Będzie dobrze.

hej kochane ,,, nie wiem czy mnie tu jeszce ktos pamieta sara gratuluje wycieczki och marzenie... ja was podczytuje jak tylko znajde chwile musze sie pochwalic ze wyprowadzamy sie wkoncu od mamy na wynajete ale tylko my we trojke wiecej swobody:) maly jak tylko widzi ze cos robie a nie zajmuje sie nim to tak krzyczy glosno ze az nie wytrzymuje i bawie sie z nim. ogolnie u nas ok w nocy budzimy sie tylko raz ... pełzamy takze ale do tylu :) zabki widoczne sa dwa ale dziaselka juz pekaja w kolejnych miejscach:) pierwsze slowko wypowiedziane to baba:) po tygodniu nauki jest i mama:) nasze dzieciaczki tak szybko rosna jak patrze na forum zdjeciowe ze jeszcze troche i beda same chodzily :) a teraz mam pytanko bo wczoraj byla piekna pogoda bylismy na spacerku i na chwile maly byl odkrecony buzka do slonka jak wieczorem go zobaczylam az sie wystraszylam strasznie spiekl sobie buziulke czy ktoras z was moze polecic jakis krem z filtrem zakupilyscie juz cos takiego ? pozdrawiam wszystkie i kazda z osobna :)

Cześć dziewczyny!
Ja jestem załamana mój mąż chyba fiksuje ostatnio twierdzi, że cały czas się unosze i krzycze na niego. Nie wiem bo ja myślę, że nie ale on poprostu jakiś wrażliwy na swoim punkcie chyba czymś się stresuje czy co. Jakby był kobietą to bym powiedziała, że okres mu się zbliża. Jum mam tego dosyć bo chyba powinnam nie wiem skakać koło niego ćwierkać i jeszcze nie wiem co robić.
Olek od zmiany mleka zaczyna lepiej sypiać. Ostatnio uwielbia rzucac zabawki na ziemię i chce żeby się z nim schylać i podnosi je. Taki szczęsliwy przy tym.
Co jeszcze można takimu dziecku na obiad dać, bo ja jestem chyba ardzo monotonna z tymi jego obiadami.

Marietta miałam ten sam problem dwa tyg temu mały miał tak zjaraną buzie jakby z solarium wyszedł :/ kupiłam krem nivea z filtrem dla dzieci ale ile go się naszukałam to masakra byłam chyba w 5 sklepach i aptekach i nic dopiero w rossamanie go dorwałam :) Przepraszam że nie odniosę się do innych ale szykujemy się na basen buziaki:-)

Ropucha kurcze moja Laura tez jest na cycu na zadanie. Od samego poczatku je co 2,5-3 godziny, a w nocy bywalo bardzo roznie, ostatnio co 2 i wazy 7,5 kg przy 66 cm. A takie maluchy sa bardzo rozne, niektore szczuplejsze niektore grubsze. Poczekaj az Twoja Laura zacznie chodzic, to na pewno szybciutko zmniejszy sie waga (moj chrzesniak tak mial). No chyba, ze bedziesz ja przekarmiala stalymi pokarmami.
Na pelzanie mam rade. Mozna troche pocwiczyc. U nas bylo tak, ze tatus kladl sie z Laura na lozku i grzechotal jej tic tac-ami. Ona bardzo chciala sie do nich dostac. Poczatkowo sie denerwowala, ale po paru podejsciach udalo jej sie przesunac. Stopniowo wydluzalismy odleglosc i teraz Lulka smiga po calym mieszkaniu. Pupy nie podnosi i cos czuje, ze od razu przejdzie na dwie nozki
Marietta ja narazie zakupilam Nivea z filtrem 30. Na lato na pewno zmienie na 50.
Angelus wspolczuje. Ja juz nie farbuje na blond. Ponadto przez cala ciaze i teraz, gdy jestem z Laura w domu sporadycznie susze i prostuje. Efekt jest taki, ze wlosy same sie lepiej ukladaja.

Ostatnia edycja:
Angelus oj to nieciekawie z tymi włosami, tez bym sie wkurzyła. Ale dobrze, ze to nie zeby i odrosna:tak::-D. A moze idz do innego fryzjera, albo jakas maska, moze choc na reszte włosow podziała. Bo na rozjasniacz to chyba nie ma rady. Ja kiedys tez tak farbowałam włosy, ale nie szło ich rozczesac po rozjasniaczu. Teraz juz tak włosow nie farbuje. A swoja droga, to chyba trudno cokolwiek zrobic z 2-latkiem:szok:. Ja mam tyle włosow, ze nakładanie pasemek na folie zajeło ostatnio fryzjerce 1,5 godziny, wiec chyba kazdemu małemu dziecku trudno by było usiedziec i nie przeszkadzac:tak:

Joasia u nas tez ciagle jakies sprzeczki, i niby z mojej winy:baffled:, chociaz ja uwazam inaczej. Ale ostatnio jak mam cos powiedziec to licze do 10, albo piesci zaciskam ze złosci, ale nie mowie nic, bo i tak wiecznie najgorsza jestem. Ja tez jestem zdania, ze faceci sa ostatnio gorzej humorzasci od nas:tak:
Odnosnie obiadkow to u nas tez monotonia, dziwie sie, ze moje dziecko jeszcze chce je jesc:-D. Moglby byc kontynuowany watek z przepisami, ale teraz dla dzieciakow, ale chyba to nie wypali, bo mało sie wszystkie udzielamy

witajcie dziewczyny

Ja dzisiaj ma do was pytanie co wy sadzicie na temat szczepienia przeciwko pneumokokom bo znowu glosno sie o tym zrobilo a jak widze te dzieci ktore zyja jak rosliny to az mnie trzesie ze strachu :szok:

kazda z nas trzesie jak pomysli o chorym dziecku, tylko trzeba przeanalizowac czy szczepionka chroni twoje dziecko w 100% i czy wieksza szkode mozesz wyrzadzic szczepiac niemowle niz ne szcepiac a np w pore jak cos sie zaczyna dziac, jechac na IP zamaist leczyc na wlasna reka 3ci dzien goraczki 40C:confused:

nie ma takiej szcepionki ltora ochrnonila by dzicko przed wszystimi chorobami tego swiata , tak niestety jest i my matki musimy z ta swiadomosci zyc i sie wiecznie martwic ale nawet ja zaszczepisz to i tak sie bedziesz martwic:dry::dry::dry:

nikt ci nie powie szczepic czy nie szczepic, na to musisz zdecydowac sie sama czytajac wiecej niz sponsorowane artykuly czy ogladajac obrzydliwe reklamy z pustym lozeczkiem

ja ostatnio czytalam ten artykul

Japonia wstrzymuje użycie szczepionek przeciw pneumokokom » eko-wiadomości | ekologiczne rodzicielstwo

Negatywne skutki szczepienia niemowląt » dziecko | ekologiczne rodzicielstwo

witam,
dalej bez neta bo pan monter nie przyszedł jak się umówił i teraz nie wiemy kiedy się zjawi bo nie dobiera telefonu :/
Maks chory na antybiotyku bo ma ostre zapalenie oskrzeli :( A niby nic nie kaszle, nie ma temp ale poszłam bo katar ponad tydzien mu się ciągnie i spadło to na mnie jak grom z jasnego nieba :( Dobrze, że w porę a nie z zapaleniem płuc byśmy skończyli:baffled:

reklama
Witam!

INFO dla mam dzieci z AZS: Physiogel ma krem na słońce dla skóry z AZS i wrażliwej Fotka: Neurodermitis Creme - Hautpflege bei Neurodermitis mit PHYSIOGEL® Creme - PHYSIOGEL® A.I. Sonnencreme

Więcej na wątku "problemy skórne"

Acha i jeszcze coś. Max robi ostatnio straszne cyrki ze spaniem w dzień. Czasami śpi tylko 2 godziny od 8-mej do 21-szej!! A w wózku podczas spaceru to można zapomnieć. Wszystko go interesuje i najwyraźniej uważa że czas w łózku to czas stracony.

Pozdrawiam!

Ostatnia edycja:
Do góry