reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Moje dzieciątko kochane zaskoczyło mnie dzisiaj na maxa, wczoraj poszła spać o 22, a że przyjechał jej chrzestny w odwiedziny pozwoliłam sobie wypić 2 piwka, chciałam więc potem żeby jak najpóźniej obudziła się do karmienia więc o 24 dałam jej butlę na śpiochu. Wypiła tylko 50ml i za nic nie chciała więcej, pomyślałam że niestety ale na pewno koło 2-3 obudzi ją głód. A tu szok obudził mnie dopiero pełny pęcherz po 6tej
shocked.gif
. A Laura poczuła głód o 6.30
shocked.gif
. Opróżniła cyca pobawiła się chwilę, opróżniła drugiego cyca i poszła dalej spać o 7.30 to ja również
biggrin.gif
. Obudziła mnie dopiero po 10tej
biggrin.gif
biggrin.gif
.
Teraz marzy mi się żeby to był początek zmiany na lepsze
wink2.gif
. Ale podejrzewam że to dlatego że poprzedniego dnia miała tylko 3 drzemki po 15-20 min.
Angelus Twoi chłopcy też błyskawicznie podwoili wagę urodzeniową, Laura jak skończyła pół roku to potroiła z hakiem
happy8se.gif
. Z tym chodzeniem to chyba w jej przypadku nie będzie tak dobrze jak u Twoich chłopców bo ona leniwa, a jeśli do tego wdała się w mamę to zacznie jak będzie miała 14miesięcy
wink2.gif
.
MB1 wypróbuję tą Twoją metodę na pełzanie, chociaż to mały leń jest
happy8se.gif
.
Któraś z Was pisała o basenie ale nie pamiętam która, ja mam pytanie bo też chcę się wybrać, co zakłada się dziecku żeby pływało, jakieś koło czy rękawki?

reklama
Ropucha mam nadzieje, ze pomoze. Trzymam kciuki za imienniczke mojego skarba:tak::tak::tak:
Co do basenu, to ja chodze z Laura na kurs dla niemowlat. Mamy za soba pierwsza godzine. Narazie przyzwyczajalismy sie do wody. Zanurzenie po szyjke, polewanie glowki z konewki, przeplywanie z mala po basenie. Chlapala super i byla szczesliwa. Narazie nie korzystamy z zadnych dodatkow, ale pewnie niebawem zaczniemy. Na pupe zakladamy takie kapielowki z wkladka. Wedlug mnie sa wygodniejsze od pampersow przeznaczonych do plywania
Hausfrau dzieki za info. Na pewno nam sie przyda

Witajcie
My już po spacerku, który zgodnie z tradycjami odbył się w południe, trasa również standardowa, bulwarem wzdłuż morza. Lubię to, bo się trochę zrelaksuję, a i mała lepiej wtedy śpi, oczywiście w ciągu dnia, bo w nocy nadal jest masakra. Za oknem niby brzydko, pochmurno i szaro, ale w końcu nie ma wiatru! :-D i od razu czułam się jak na tropikach.
Zgodnie z planem w tym tygodniu myję okna, już 3 za mną , w kolejce 4 ;-) więc prawie połowa zrobiona. Na obiadek się nie wysilam dziś ogórkowa i pierogi :-) a propo obiadku dla maluchów to wkleiłam kiedyś link do książki kucharskiej dla maluchów, może tam byście coś znalazły ciekawego ?
Gaju- to nieźle Was zaskoczyło, oby Maksio szybko wrócił do zdrowia.
mb- my podobnie ćwiczyliśmy z małą i faktycznie jakieś efekty są ,bo ruszyła :tak:
maja- nie cierpię tematu szczepień, bo nigdy nie mam pewności ,że dobrze robię itp ale wybraliśmy już opcję ,że szczepimy Ninkę tylko obowiązkowymi, nie skojarzonymi i nic ponad to i nie zagłebiam się już zbytnio w ten temat, bo czytając wiele artykułow nadal mam mętlik w głowie ,bo jest to wszystko strasznie sprzeczne jak dla mnie.
ropucha gratulacje ! bo chyba to niezłe osiągnięcie jak dla hrabiny ;-)
Angelus- to nieciekawie, ja rzadko jestem zadowolona z poczynań fryzjerów , jeszcze nie znalazłam "tego jedynego" :-D

Witam was kochane,musze wam powiedzieć ze mnie wszystko przerasta,myślałam ze bedzie lzej,za dużo mam obowiazków w domu i z dziecmi,siedzecałymi dniami w domu na tej mojej cholernej wsi i dostaje na głowe,świeta niedługo a ja nie mam nic porobione,w szafach bałagan ,ah ogólnie sajgon,Julka nic mi nie pozwala zrobić,muszę przy niej non stop siedzieć albo ją nosic,jeden plus jaki jest to to ze przesypia całe noce ale w ciągu dnia tragedia-nie mam na nic czasu,czasem mam tak wielka ochote wrócić do pracy,do ludzi ;-( bardzo was przepraszam ze tak o sobie ale chciałam sie wyzalić,bo w domu nie bardzo mam komu.
pozdrawiam

Witam was kochane,musze wam powiedzieć ze mnie wszystko przerasta,myślałam ze bedzie lzej,za dużo mam obowiazków w domu i z dziecmi,siedzecałymi dniami w domu na tej mojej cholernej wsi i dostaje na głowe,świeta niedługo a ja nie mam nic porobione,w szafach bałagan ,ah ogólnie sajgon,Julka nic mi nie pozwala zrobić,muszę przy niej non stop siedzieć albo ją nosic,jeden plus jaki jest to to ze przesypia całe noce ale w ciągu dnia tragedia-nie mam na nic czasu,czasem mam tak wielka ochote wrócić do pracy,do ludzi ;-( bardzo was przepraszam ze tak o sobie ale chciałam sie wyzalić,bo w domu nie bardzo mam komu.
pozdrawiam

nie martw się ja mam tak samo. Nic ostatnio w domu nie mogę zrobić bo Bartek od razu płacze i muszę się z nim bawić. Mam teściów na miejscu ale co z tego teściowa mi nie pomoże bo jakby mogła. Ona siedziała z dwojką i na wszystko znalazła czas a ja nie mogę? Wolę jej nic nie mówić. Wiedzą, że M jest w delegacji do końca tyg i teściowa ma to gdzieś a teść pracuje od rana do nocy. Tylko moja koleżanka zauważyła, że jestem padnięta i wyciągnęła mnie najpierw do restauracji a potem do klubu. I dała mi w prezencie masaż relaksacyjny. Nawet nie wiesz jak ja wtedy odpoczęłam a nie było mnie w domu zaledwie 8 godz. Też chętnie do pracy bym wróciłą.

Heja Dziewczy!!!
Wczoraj Was na szybko przeczytalam ale nie mialam jak odpisac .
Zbulwersowalam sie zawartoscia sloiczkow dla dzieci i to nawet Hipp - masakra!!! Staram sie jakos sama zupki maluchowi robic i jakos doszlam do wprawy i nawet mi fajnie wychodza , jednak owoce to juz sloiczkowe - no z wyjatkiem jablka .
A co do szczepionek to tez porazka - i wez tu badz madry co lepsze .My nie szczelipismy ani od pneumokokow ani rotawirusow.
A z innej beczki choruje na taka torbe dla mamy
Torba dla mamy Babymel Slouchy Twisted Olive | Dla Mamy <br> dla Taty | Torby dla mamy | HaloBaby - Artykuły dla niemowląt, Avent, Medela, Tommee Tippee

Zmienilam maluchowi troszke jadlospis i lepiej na tym wychodzimy - wprowadzilam jednak kaszke na kolacje i wytrzymuje na n iej od 19ek do ok 3ej wiec niezle.

Musze wlasnie isc mu ja zrobic , bomi kweka . Buziaki dla Was!!!

witam,
ropucha my chodzimy na basen jesteśmy po 2gich zajęciach zakładamy pampka do pływania i nic więcej trzymam malucha w rękach odwracam go we wszystkie strony podrzucam zanurzam do szyi polewamy głowkę wodą żeby przyzywczaić do zanurzenia i w niedzielę mieliśmy pierwsze nurkowania 3 razy mały miał wielką frajdę nie zaksztusił się wgl. on ciągle buzie zanurzał.
Karolina wcale się nie dziwię ja siedziałąm 6 mies z mały porócz tego całą ciążę i myślałam że umrę z tej monotonii starającym się o dzidziusia życzę powodzenia:):)
a tak wgl. to wiecie że ja dalej @ nie mam .. a ostatni zastrzyk wziełam w styczniu w lutym byłam u gina i mówił że jajeczko jest śluz też więc @ powinna sie pojawić mamy kwiecień a tu nic ... yhy...
Gaja ty brałaś zastrzyk po jakim czasie dostałaś @??
u nas nocki coraz lepsze mały je tylko raz ok 24 chodzi spać ok 20 śpimy do 5-6 leży potem z łóżeczku z 30 min. i się bawi zanim go wyciągnę :)
mamy 5 zębów nie zapowiada się na więcej jak narazie, ale mamy za to problem z mlekiem zmieniłąm na bebiko 2 i kurcze ulewa mi po godz. nawet 2 od zjedzenia posiłku i nie wiem czy to zbieg okoliczności czy co .. po hipie mu się tak nie robiło ale to mleko ma tak zabójczą cenę teraz że masakra duża puszka 800g kosztuje 46 zł ;/ a mała 300g 26zł.
aaa szwagierka zakupiła pieluchy z biedronki i też je chwaliła więc spróbujemy również...
a co do zębów to mam w domu małego pieska mój synke gdy się przytula odrazu wszystkich gryzie :wściekła/y:

miłego wieczorka

witam,
mamy 5 zębów nie zapowiada się na więcej jak narazie, ale mamy za to problem z mlekiem zmieniłąm na bebiko 2 i kurcze ulewa mi po godz. nawet 2 od zjedzenia posiłku i nie wiem czy to zbieg okoliczności czy co .. po hipie mu się tak nie robiło ale to mleko ma tak zabójczą cenę teraz że masakra duża puszka 800g kosztuje 46 zł ;/ a mała 300g 26zł.
miłego wieczorka

Ja też daję małej bebiko, ale dodaję do niego albo kleik kukurydzainy albo parę łyżeczek manny i mała nie ulewa.

reklama
witam,
ropucha my chodzimy na basen jesteśmy po 2gich zajęciach zakładamy pampka do pływania i nic więcej trzymam malucha w rękach odwracam go we wszystkie strony podrzucam zanurzam do szyi polewamy głowkę wodą żeby przyzywczaić do zanurzenia i w niedzielę mieliśmy pierwsze nurkowania 3 razy mały miał wielką frajdę nie zaksztusił się wgl. on ciągle buzie zanurzał.
Karolina wcale się nie dziwię ja siedziałąm 6 mies z mały porócz tego całą ciążę i myślałam że umrę z tej monotonii starającym się o dzidziusia życzę powodzenia:):)
a tak wgl. to wiecie że ja dalej @ nie mam .. a ostatni zastrzyk wziełam w styczniu w lutym byłam u gina i mówił że jajeczko jest śluz też więc @ powinna sie pojawić mamy kwiecień a tu nic ... yhy...
Gaja ty brałaś zastrzyk po jakim czasie dostałaś @??
u nas nocki coraz lepsze mały je tylko raz ok 24 chodzi spać ok 20 śpimy do 5-6 leży potem z łóżeczku z 30 min. i się bawi zanim go wyciągnę :)
aaa szwagierka zakupiła pieluchy z biedronki i też je chwaliła więc spróbujemy również...
a co do zębów to mam w domu małego pieska mój synke gdy się przytula odrazu wszystkich gryzie :wściekła/y:

miłego wieczorka

wiem doskonale ze nie tylko mi jest cieżko,ale jakoś mi lżej na sercu jak sie wam wyżaliłam, a co do gryzienia to u mnie jest zupełnie to samo,mała jak dorwie kogoś polik czy ręke to tak gryzie ze aż sie trzesie:-D
ja mam dokładnie taki sam zestawik tylko ze w kolorze jungle:-)

co do szczepień ,no to tak jak juz wczesniej któraś mamusia pisała ile mam tyle opini,ja osobiście szczepiłam małą na rota wirusy,ze względu ze mojego meża córka z pierwszego związku przechodziła tego wirusa i wiemy co to jest,dlatego zapobiegawczo zaszczepiliśmy,wiadomo ze szczepionka nie daje 100%pewności,ale jezeli już by zachorowała to przebieg choroby jest zdecydowanie lzejszy:tak:

dzięki dziewczyny za odniesienie sie do mojego posta,wiem ze mogę na was liczyć:tak:

Do góry