Hejka
Moja panna jescze spi po nocy
ale juz sie kreci, wiec za chwile bedzie pobudka
Guusiu masz prawo sie pytac i masz prawo przesuwac szczepienia na jak najpóxniejszy termin, zasłaniając sie chociazby "wczorajsza gorączka dziecka", dla odwazniejszych posuniec zostawia sie w poradni oswiadczenie, ze zgodnie z karta praw pacjenta nie zgadzasz sie szczepic dziecka ....imie nazwiski, data urodzenia i terminy szczepien zostawiasz do wlasnej dyspozycji. Podpis rodzica
Okazuje sie, ze nie maja prawa nas ukarac, bo karta pacjenta przeczy tym praktykom jakie probowali stosowac-czyli przymus. Od kilku lat nie scigaja tego karami, o zadnym sadzie , prokuraturze nie slyszalam, zas o ponagleniach z sanepidu owszem, ale im poradnia przekaze oswiadczenie rodzicow i z reguly na tym sie konczy.
I nie jest prawda ze nie szczepia sie jedynie Romowie
Nawet w mojej poradi jak sie dowiedzialam rodzice odmawiaja, alebo kupuja wlasne , mniej szkodliwe szczepionki.
Na razie do stycznia mam czas, bede myslala jak postapic dalej
Paulka, chyba wiec nie jestes odosobniona w tych snach. Ja tez miewam takie horrory , łacznie ze smiercią- utopienie, ech nawet nie chce pisac....okropnosci taki sen.
U mnie w domu 21 C, ubieram ja w body z krotkim rekawem, na to albo pajacyk, albo kaftanik i polspiochy, spiochy, czasem zakladam jej skarpetki jk spiochy cienkie.
Mialam juz pisac kiedys ale zawsze mi wypada, odnosnie bioderek i przewijania dziecka. Zapewne wszystko dobrze wiecie, ale zapytam...jak przewijacie maluszki, czy podnosicie za nozki do gory pupcie, czy tez lapiecie tylko pupcie i wtedy podkladacie pieluszke ?
Ponewaz to jest teraz bardzo wazne na etapie ksztaltowania sie stawow biodrowych- i bardzo wazne by nie lapac za nozki wcale, ale wlasnie delikatnie podnosic pupcie do gory i wkladac tak pampersa. Podnoszenie za nozki moze powodowac jego zle ksztaltowaie sie ( dysplazje stawow biodrowych).
Ja dzisiaj mam odwiedziny-delegacje z pracy, i mam stres czy zdaze ze wszystkim, jeszcze jakies ciasto musze kupic, ale pogoda do bani, nie wiem jak na dwor z mala wyjsc, no jakos musze. Maja byc o 16, juz sie boje
ale moze bedzie fajnie i milo
ja podnoszę pupcie,za nóżki broń boze
Dobrego dnia!