reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Dziewczyny nie przejmujcie sie tak tymi przepowiedniami, bo to juz nie pierwsza i nie ostatnia czesto redaktorzy czasopism sami o jakims wydarzeniu sami wymyslaja takie przepowiednie , zeby stworzyc temat do artykulu. 11 wrzesnia po uderzeniu samolotow bylo glosno o przepowiedni Nostradamusa ze przewidzial t( dwa zelazne ptaki uderza w w wierze i zapanuje ogien) Pozniej okazalo sie , ze wcale nie bylo takiej przepowiedni jakis redaktor wymyslil ja po fakcie po to zeby napisac artykul.
DZIEWCZYNY NIE CZYTAC GLUPOT TYLKO SIE CIESZYC MALUSZKAMI

Aguska a co do malowartosciowego pokarmu jak jesz np. tylko wode i chleb;-);-);-)taki bedzie, zacznnij jesc wszystko tak jak ja , Beniaminka, Asiek i zobaczysz , ze maly bedzie lepiej przybieral na wadze i sie najadal.

Saraa Ja nie trzymam żadnej diety i poza warzywami wzdymającymi jem wszystko i mały przybiera ładnie. Ciekawiło mnie to sprawdzanie treściwości pokarmu bo zastanawia mnie czemu Szymek wydziwia przy wieczornym karmieniu i chcę odciągnąc troszkę i sprawdzi jak to z tym pokarmem jest u mnie pod wieczór:-D

ohh,tam podejdz dotego z jajem.trza bedzie sie do chin przeprowadzic:-D

DZIEWCZYNY NIE CZYTAC GLUPOT TYLKO SIE CIESZYC MALUSZKAMI

Aguska a co do malowartosciowego pokarmu jak jesz np. tylko wode i chleb;-);-);-)taki bedzie, zacznnij jesc wszystko tak jak ja , Beniaminka, Asiek i zobaczysz , ze maly bedzie lepiej przybieral na wadze i sie najadal.

oj teraz sie baby naczytaja,potem sie beda im horrory snic:-p:-D
im bardziej urozmaicona dieta tym lepiej dla malenstwa, no i mleka wiecej-na tym etapie mozna juz szlec:tak:
i tak oto przy moim apetyciku nie dam rady schudnac, no nic wiosna bedzie dieta-MŻ i biegi z wozkiem do sopotu i nazad;-)

Saraa Ja nie trzymam żadnej diety i poza warzywami wzdymającymi jem wszystko i mały przybiera ładnie. Ciekawiło mnie to sprawdzanie treściwości pokarmu bo zastanawia mnie czemu Szymek wydziwia przy wieczornym karmieniu i chcę odciągnąc troszkę i sprawdzi jak to z tym pokarmem jest u mnie pod wieczór:-D
A wiesz , ze moj tez wydziwia wieczorem przy cycku tak od 17,00 jadlby co godzine a denerwuje sie przy tym. Czytalam w niemieckim czasopismie , ze to jest calkowicie normalne i wiekszosc dzieci tak robi a wplyw na to ma wiele czynnikow calodzienne zmeczenie, ( bardzo przeszkadzaja im wszelkie halasy z zewnatrz), zbyt duzo powietrza , ktorego sie nalykalo dziecko, fakt ze malo spalo, popoludniowe bole brzuszka a moze poprostu chce tylko pic( ja podaje herbatke)
Zlej jakosci pokarm ma naprawde bardzo maly odsetek matek to jest cos ok 2% i objawia sie to tym , ze dzieci nie przybieraja nawadze.
Nie martw sie kochana jeszcze 1,5 - 2 misiace i wprowadzisz obiadek , a nastepnie kaszke wieczorem i wszystko sie unormuje.

Ostatnia edycja:
gaja dokładnie:tak:, cyc naet nie co godzinę ale prawie co 45 minut. Jakaś masakra.
Moja Iga leżąc na brzuchu bardzo sie denerwuje. Rączki ma raczej cały cza otwarte, ale nie bardzo jest za chwytaniem czegokolwiek. Ale gadać by mogla bez przerwy. Jak mamusia;-).
Wy dziewczyny piszecie o alkocholu aja nie moge się doczekać aż będę sobie mogla pociągnąć przynajmniej jednego dymka. No ale coś za coś. Albo karmienie albo papierosek . Wybór oczywisty;-).
ja juz niestety powróciłam do tego cholernego nałogu czego teraz bardzo żałuje,wszyscy pukają sie po głowie jak słyszą ze przez cała ciaze nie paliłam i znowu pale:blink:

Chyba już o tym pisałyście ale jak ubieracie maleństwa w domu ? i ile macie stopni ?

U nas noc ok jedno karmienie o 4potem juz o 7 pobudka

u nas 21-22 stopnie ,julke ubieram bodziak z długim rekawem+śpioch +skarpetki lub
bodziak na naramkach +pajac+skarpetki.

Hejka :)
Moja panna jescze spi po nocy :szok: ale juz sie kreci, wiec za chwile bedzie pobudka

Guusiu masz prawo sie pytac i masz prawo przesuwac szczepienia na jak najpóxniejszy termin, zasłaniając sie chociazby "wczorajsza gorączka dziecka", dla odwazniejszych posuniec zostawia sie w poradni oswiadczenie, ze zgodnie z karta praw pacjenta nie zgadzasz sie szczepic dziecka ....imie nazwiski, data urodzenia i terminy szczepien zostawiasz do wlasnej dyspozycji. Podpis rodzica
Okazuje sie, ze nie maja prawa nas ukarac, bo karta pacjenta przeczy tym praktykom jakie probowali stosowac-czyli przymus. Od kilku lat nie scigaja tego karami, o zadnym sadzie , prokuraturze nie slyszalam, zas o ponagleniach z sanepidu owszem, ale im poradnia przekaze oswiadczenie rodzicow i z reguly na tym sie konczy.
I nie jest prawda ze nie szczepia sie jedynie Romowie :) Nawet w mojej poradi jak sie dowiedzialam rodzice odmawiaja, alebo kupuja wlasne , mniej szkodliwe szczepionki.

Na razie do stycznia mam czas, bede myslala jak postapic dalej :)

Paulka, chyba wiec nie jestes odosobniona w tych snach. Ja tez miewam takie horrory , łacznie ze smiercią- utopienie, ech nawet nie chce pisac....okropnosci taki sen.
U mnie w domu 21 C, ubieram ja w body z krotkim rekawem, na to albo pajacyk, albo kaftanik i polspiochy, spiochy, czasem zakladam jej skarpetki jk spiochy cienkie.

Mialam juz pisac kiedys ale zawsze mi wypada, odnosnie bioderek i przewijania dziecka. Zapewne wszystko dobrze wiecie, ale zapytam...jak przewijacie maluszki, czy podnosicie za nozki do gory pupcie, czy tez lapiecie tylko pupcie i wtedy podkladacie pieluszke ?
Ponewaz to jest teraz bardzo wazne na etapie ksztaltowania sie stawow biodrowych- i bardzo wazne by nie lapac za nozki wcale, ale wlasnie delikatnie podnosic pupcie do gory i wkladac tak pampersa. Podnoszenie za nozki moze powodowac jego zle ksztaltowaie sie ( dysplazje stawow biodrowych).

Ja dzisiaj mam odwiedziny-delegacje z pracy, i mam stres czy zdaze ze wszystkim, jeszcze jakies ciasto musze kupic, ale pogoda do bani, nie wiem jak na dwor z mala wyjsc, no jakos musze. Maja byc o 16, juz sie boje :szok: ale moze bedzie fajnie i milo :-D

ja podnoszę pupcie,za nóżki broń boze
Dobrego dnia!

Witam sie i ja!:-)
Dziewczyny co wy za sny macie brrr.. aż ciarki przechodzą!!
Gusia 3mamy kciukaski!
Moja niunia tez ladnie spała pobudka była po 2 potem po 6 noi w końcu na dobre przed 8 już wstałyśmy ;)
Wczoraj była u mnie koleżanka z synkiem starszym od Igi 5,5 miesiąca i wiecie cooo??? Jeszcze troszkę i go przegoni, kawał z niej baby przy nim. Tak się artystka darła cały czas że udzieliło się to jej małemu noi noi co..?? Musiałyśmy sie pożgna bo tak się darli oboje że nie szło rozmawiac. Ach te dzieci!!

Pisalam juz pytanie na watku zakupowym, ale spróbuję jeszcze tu...

Macie jakieś doświadcznie z nianiami elektronicznymi??????????????????????
Kurdę bardzo by mi się przydała, ale sama niewiem ktora z tych niezadrogich jest dobra. Doradzcie coś.. ;-)
Ja osobiscie mam nianię z monitorem oddechu ANGELCARE jestem ogólnie mega zadowolona ,ma bardzo dużo funkcji: POLECAM choc cena jest dosc wysoka ale naprawde warto

Gusia Skrzacie ale macie sny wrr cos okropnego:szok:

A u nas walki ciag dalszy,próby ułozenia dziecka do snu w lóczeczku sa tragiczne dzisiaj bylo az 6 podejsc ale za 7 juz sie nie obudzila i spała twardo prawie4 godzinki,do tego postanowiłam ja usypiac w bujaczku a nie na rekach,jest ciezko ale damy rade,ten mój klocek jest juz taki ciezki ze rece odmawiały mi niejednokrotnie posłuszeństwa.
mam do was pytanie kiedy właczycie soczki w diete dziecka,po skończonych 4 miesiacach czy na poczatku 4?

Święto lasu mam bo właśnie nałożyłam sobie maseczke na twarz:szok::szok: tzn udało mi się (dziecię śpi) pierwszy raz po ciąży, a przed porodem to raz w tyg to była norma. Stwierdziłam, że dupa i zwis brzuszny straszą to niech choć buźka wygląda cacy.
Jakieś dwa tyg zaczęłam ćwiczyć , no cóż po 6 dniach przestałam a to karmienie a to płacz , a to zabawa z małym. Teraz trudno się znów zabrać za siebie:nerd::angry::angry::angry:

Dziś też zepsułam dwie butelki małemu, za mocno zakręcając i się butle rozszczelniły:szok::szok::szok: swoją drogą jakieś dziadostwo to musiało być bo ja taka silna nie jestem. Teraz musze poszukać tych butli bo trudno o nie:baffled:

A żeby dbać o swój wisząco-kołyszący brzuch zeżarłam pół tabliczki czekolady:shocked2: nie wiem tyle czasu słodyczy nie jadła a od dwóch jajo bym zniosła za kawałeczek .

Sara a ty te akwarium do łóżka zamontowałaś ? bo ja kładę małemu jak leży na macie albo na kocyku i wtedy ma radochę z tego bo w łóżku jest konkurencja dla akwarium w postaci tygryska i misia Puchatka - tyle że to na stałe i zdemontować nie idzie i mały zawsze na zwierzątka patrzy i guga.

Witam,
ja dziś poza domem do 18 byłam, zaliczyłam 2 spacery i obiad u mamy :) Spacerowałam pomimo opadów śniegu bo bym zwariowała kolejny dzionek w domu, przynajmniej na spacerku Maks spał ładnie :) I po dawce powietrza sam usnął po karmieniu wieczornym. Czyli fakt, że nie biorę go na ręce wieczorem skutkuje :)

Sara a ty te akwarium do łóżka zamontowałaś ? bo ja kładę małemu jak leży na macie albo na kocyku i wtedy ma radochę z tego bo w łóżku jest konkurencja dla akwarium w postaci tygryska i misia Puchatka - tyle że to na stałe i zdemontować nie idzie i mały zawsze na zwierzątka patrzy i guga.
Tak i mysle sobie , ze on jak lezy to faktycznie nic nie widzi. Ale to akwarium spodobalo si mojemu M i synkowi, szczegolnie ten odglos morskich fali , stwierdzili ze nie jedziemy wiecej nad morze bo morze przyszlo do nas.

reklama
My już po wieczornym karmieniu i Szymek teraz sam zasypia w łóżeczku:-)
A właściwie już śpi:-D Kocham tego mojego skarba:-)

Dziewczynki zastanawiam się jak to właściwie jest z tym okresem po porodzie. Ja jeszcze nie mam i nie wiem czy to jest ok czy nie a jak byłam na kontroli u ginki to zapomniałam zapytac:confused:
Jak jest z tym u Was? Czy któraś z was też jeszcze nie ma?

Do góry