reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witam
U nas Michaś gaworzy trzyma głowkę przewraca sie na bok ale z zabawkami jeszcze nie halo tzn jak sie mu włoży do rączki to chwilę trzyma ale puszcza i nadal ma piątki zacisnięte tzn nie cały czas ale mimo wszystko ma

nocka u nas taka , że mleko 20.30 zasnąl ok21.30
potem o 3 mleko ale zasnął dopiero ok 4:szok:potem mleko 6 i wzięłam go do siebie i spał do 7.30

w dzien sypia po kilka minut

tez idziemy za tydzien na kontrole bioderek kolejną i kolejne szczepienia

poza tym pada więc ze spaceru nici:no:

reklama
dziękuje Draculko! nie byla to pochopna decyzja, ale teraz nerwy sa... u nas lezenie na brzuszku to tragedia.. nie znosi.. wymyslilam metode lezenia na mnie i to przechodzi.. sama to tylko u lekarza pokazuje, ze ładnie główkę trzyma.. w domu to ryk :-D

u nas tez lezy sama na zabke, nosze ja na zabke, ale ma to po mamie, bo mama ropucha hehe

tosia mój nienawidził leżenia na brzuszku , to był dramat:no: i tylko na nas leżał , ale od jakiegoś czasu lezy sam i śpi w tej pozycji, więc może twoja księżniczka dojrzeje do tej pozycji.

Ja w tym roku na nfz na usg bioderek to sie nie załapię , bo miejsc nie ma, obaw o bioderka jakiś tam nie mam bo Franio to istny Pan żabka od urodzenia ładnie żabkuje:-D .
Mój książę ma chyba słabszy dzień bo mi popłakuje od czasu do czasu , przez co właśnie udało mi dopiero napić herbaty, wcześniej tylko kawka i ból głowy od 2 godzin. A Franek dziś obudził się o 3 wyspany , za to ja dziś jak zombi :baffled::cool::eek::-D
No i moje dziecię skończyło dziś 2 miesiące jak ten czas zapitala!!!!:szok::szok::szok:

Ostatnia edycja:
hej

u nas nocka w miare, byliśmy na pobraniu krwi od Olafka i wogóle nie płakał,to chyba przez te moje spiewanie 4 pancernych taki twardy był i grzeczny chlopak:-D teraz zjadł i poszedł spac ale słyszę ze się budzi już:eek:
mój sie jeszcze nie przewraca, tylko w boku na plecy albo na brzuch, ale zeby z plecków na bok, czy ba brzuch to nie, ale ładnie już się uśmiecha, gada po swojemu duzo, czasem smieje się w głos, dziś przez sen sie śmial:) jak mu coś dam do raczki to potrzyma i rzuca, kilka razy złapał smoczek i zabawkę ale to sporadycznie. Głowkę trzyma na brzuszku jak leży dlugo i wysoko, a jak jest w pionie to juz mu nawet jej trzymac nie trzeba , czasem tylko mu się zachwieje, ale powiem wam ze się wystraszyłam po waszych postach i myslałam ze powinien się juz sam przewracac, ale jak nie to się juz nie martwie.

i ja tez należe do tych co oddały by wszystko dla swoich dzici, swiata poza nim nie widzę, i wole kase wydac na niego niz na mnie:)

kurde wylałam cos na klawiature i cała się klei i muszę mocno wciskac niektóre klawisze;/ muszę ją wyczyscic, zawsze jak cos jem to mi spadnie, kiedys drzemem zakleiłam cała i musiałam połowe przycisków wyjmowac i czyscic.

Akderk- wszystkiego najlepszego dla Franusia :-) Jak ten czas nam szybko zmyka....dopiero co, szykowałyśmy się do porodów, a pamietacie jk czas nam się dłużył...jak zdarzało nam sie cały dzien w pidzamie przechodzic, obiadu nie ugotwac....a teraz , króliczki duracell :)Jeszcze zebysmy jak te kroliczki do seksu podchodziły , to pewnie nasi panowie mieli by raj ;-)

Anja- kuruj sie z tego dranstwa, pewnie jakies wirusy, co teraz szaleja -mowia ze paragrypa, bo grypy jeszcze nie ma.Ale licho wie, co to. Tran, witaminy i trzeba by polezec, ale jak to zrobic hmmm... :)

Ciekawe co słychac u Angelus, Korby, She*shu, Kalchy...i wielu innych naszych forumowiczek.

Ja wrocilam z manicure , zrobilam sobie french żelowe, króciutkie , starcza na 5 tyg, wiec dopiero na Sylwestra cos z nimi znowu zrobię, albo i nie, bo pewnie bedzie siedzenie w domu, ale tez fajnie :) Zrobilam zakupy po drodze, poczta i wsio zajelo mi 2 h z dojazdem, i mala dostala mleczko odmrożone, troche niechetnie al 70 wypila i czekala na mamę, jak tylko przyszlam, szybkie mycie , dojadla po butli i smacznie śpi, a ja rozmrazam udka na obiad i zasiadlam z herbatka na kompie.
Fajnie, ze dzisiaj byla robic te paznokcie, bo robila mi znajoma ktora ma 3 letnia córeczke, ktora do niedawna wciaz karmila piersia. I opwoedziala mi o kolkach jakie miala jej córka, ponoc okropnosci, z wzywanie lakerzy do domu, sinieniem itp. Oczywizna nic nie pomagalo nawet jej scisla dieta, czyli chleb, mleko, i woda. I jakis madry lekarz poznal jej diete i kazal jejsc wszystko, doslownie wszystko z wylaczeniem calkowitym nabialu i jajek. No i po 3 dniach dziecko zakonczylo sezon kolkowy. Widac akurat jej coreczka miala skaze bialkowa na nabial... Ja postanowilam ze od dzisiaj odstawiam mleko i przetwory, calkowicie . Jesli to to, a poczekam ze 3 tygodnie, niestety nabial odpadnie na długo, a jelsi nie wracam do mleka, bo cholewcia lubie !

Guusia, dzielny Olafek :D
Marja, dziekuje za odpowiedz, no to kupimy Huggisy w promocji :)

Tymczasem udalo mi sie odroczyc szczepienia, na razie na styczen, dobre i to...poczytam jeszcze dalej, jak calkiem ominac te swinstwa. Troche mi niezrecznie, bo pracuje w poradni gdzie sie leczymy z małą, zreszta rodzinka tez pracuje...i moga miec nieprzyjemne uwagi, ale walcze o to, by wyeliminowac wiekszosc szczepien, mysle ze sie uda :)
w UE tylko 1 na 3500 dzieci choruje na autyzm, w PL az 1 na 150 dzieci!!! Jako jedyny kraj UE szczepimy tak wczesnie i taka iloscia dzieci, podajac im w ten sposob niewyobrazalnie duze dawki rteci , rtec trafia od razu do mozgu, bo noworodki i niemowleta male nie maja jeszcze bariery krew-mózg, i wszystko od razu idzie tam. A skutki sa czesto poznoterminowe, ale...wczesne rowniez, w postaci powiklan poszczepiennych o ktorych wcale sie nie mowi, tylko jesli takie to bezpieczne, dlaczego dziecko musi byc calkiem zdrowe by móc zaszczepic?

Ostatnia edycja:
Kochane moje e-cioteczki! Pojawiła sie kupa na szczęście już żółta z domieszką zielonego uuffff!!!:happy:
A mała mnie znowu w konia zrobiła. O 15 zarządała mleczka i co? I mamusia poszła grzecznie robić papu a dzidzia zasneła zanim doszłam z kuchni. :-D

Beniu widzisz, a ja swojej lekarce Franiowej mówiłam o tej rteci to wielkie oczy zrobiła i spytała skad ja wiem? Wogóle nie wiedziała o czym mówie..ech

Saara bo ja nie w temacie, czyli chcecie wracać do kraju?

Kurde dziewczyny odkąd jestem mamą to zrobił sie ze mnie totalny mięczak :szok: wcześniej myślałam tylko o sobie...ciuchy, imprezy to było najważniejsze a teraz życie bym oddała za tego małego śmierdziela, jeden uśmiech i mogłabym pracować w kamieniołomie żeby tylko mojemu maleństwu niczego nie zabrakło :zawstydzona/y: wzruszam się z byle powodu ...
Na razie na rok, bo wzielismy razem z moim mezem platny urlop wychowawczy ja 3 m-ce a moj maz 11 m-cy

Ja tez bym oddala wszystko za moich chlopakow. Fajna jest taka milosc do dzieci.
chyba my mamy tak mamy :tak::tak::tak: tez bym oddala zycie za Skarbka a z przyziemnych spraw np zachomikowalam sobie kaske przed M jeszcze w ciazy :tak::tak::tak: i całą wydałam na Myszke :-) teraz chomikuje od nowa :-D

Jak mam kupic cos sobie albo dzieciom to zawsze kupie dzieciom.

Beniaminko - nie wiedziałam nic na temat powikłań o których piszesz, ja już po szczepieniu, mała dostała 6w1. I na tej szczepionce pozostaje. Nic poza nią:tak:

Saraa - z Twojej listy wynika że moja mała rozwija się prawidłowo:-D:-D Piąstki ma jedynie często zaciśniete..

Guusia - jak tam twój bąbel? Nadal ma napady płaczu? Nasza ma wyniki krwi i moczu prawidłowe, usg ciemiąszka i brzuszka prawidłowe, została nam wizyta u neurologa - jeśli wsio będzie ok znaczyć będzie że mi się żywe sreberko trafiło (kolejne:eek:) bo tak jak Twój Olaf ma napady płaczu, pręży sie, czasami nijak ją uspokoić..

małgoś83 - dawno cię nie było, Witaj kochana!!

reklama
Kochane, dziękuję za kciuki!!!
my po usg i wsio oki.. bioderka Ia czyli jak ta lala :-) ufffffffffff... no i zostalismy pochwaleni za pieluszkowanie :tak::-D

Do góry