reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Dokładnie Magi :)Tymczasem pozostaje nam wybierać "mniejsze zło" i być doinformowanymi.
My w kazdym razie tak szybko zaszczepić się nie damy, chociaż pewnie i tak nas drapną ;-)
I wybierajmy szczepionki bez thimerosalu.

Moja marudka jeszcze nie spi, co chwile biegam do sypialni ja utulic, podac smoczek i dalej ciumka, spróbuje ja dzisiaj wczesniej nakarmic, bo cos padam juz na pyszczek, moze sie zlituje i pójdzie spać, jak grzeczne dziewczynki chodzą :-) A ona dzisiaj je i je...i miała super kąpiel w duzej wannie, kapala sie razem z tata , była wniebowzięta, chyba zapiszemy sie na basen dla niemowląt. Tylko nie wiem kiedy zacząc, niby od 3 miesiaca zapisy, ale chyba cos to za wczesnie kurcze :szok:

Dobrej nocy ,papa !

reklama
ale tu cisza dziś:)

Beniaminko a jeśli w przychodni nie mają tych szczepionek bez rtęci to co wtedy? mogę wyjs i nie zaszczepic? muszę wydrukowac sobię te liste bezpieczniejszych szczepionek i będe się wypytywac.

u mnie chlopaki już śpią, a mi się....nudzi najzwyczajniej:) ale nic uciekam spac:)

miłej i spokojnej nocki życzę wszystim

Uch to ja mam to samo z brzdacem - w dzien nie spi wcale, tak od kilku dni - jesc moze ciagle - i tak mysle,ze to moze skok rozwojowy - bo zaczal sie bawic zabawkami przyczepionymi do lezaczka, popycha je raczka , celuje w nie, przewraca sie z boku na plecy i na drugi bok - mam nadzieje,ze mu to minie , bo ja wykonczona po takim dniu jestem - ciagle przy nim musze byc - no jak moj M wraca z pracy to ja mam chwile oddechu. Szok:-)
Teraz juz spi, ja relaksuje sie wlasnie i nadrabiam zaleglosci internetowe.
Dobranoc wszystkim:-)

Hej

Ale naskrobałyscie od wczoraj. Wszystko przeczytałam, ale prawie wszystko zapomniałam:zawstydzona/y:. Jutro postaram sie byc na bierząco.

I znowu temat szczepionek. A ja łapię wtedy doła. Bo nikt mnie nie słucha jak mowie to co sie dowiaduje tu od Was. A jak zapytałam kiedys połoznej, czy musze szczepic dziecko, to mi powiedziała ze u nas w miescie tylko Cyganie nie szczepia. A jak bym nie zaszczepiła to prokuratora bede miała na głowie:szok:.

Ja pieluszkuje bo nam wyszła grupa IIA, a potem IB w lewym bioderku, juz kiedys pisałam. I jeszcze widze, ze Antos czesciej rusza prawą nozka, a lewa rzadziej. Martwi mnie to bardzo, ale maz mowi ze wymyslam. I jak zabka nie chce lezec, czesto prostuje nogi, czyli zle??? i strach mnie obleciał:-(

Ja już po spaniu Królewicz o piątej stał wyspany i skory do zabawy a ja to znów jak zombi :baffled::shocked2: Co do szczepień to i tak większość z nas już to dziadostwo ma cześciowo zaliczone bo szpitalach się nie pytali tylko szczepili bez naszej wiedzy. Ja szczepiłam skojarzona Infanrix hexa Infanrix hexa.

Tosia widzisz jaka zdolna jestes pieluszkowałas Dominiczkę telepatycznie :)
Kasik u mojego synka wyszło ostatnio, po miesiącu noszenia szelek Ib i IIa
Karolinka gratuluje i powodzenia w łóżeczkowych zmaganiach, mój Emilek niby juz sam w łózeczku zasypia ale się zdarza mu bunt i wtedy matka musi ukołysać, jak mam swiatło zgaszone w pokoju to dosłownie pół minutki i już ma tzw"błogą minkę"

Emilek poczynił mega postę, w nocy tylko jedna pobudka. kłądziemy się o 20 pobudka po 2 i do 6 jeszcze spimy, choc mu ostatnio się draża jeszcze przysnąć ale mi to zdecydowanie za długo

no i dzis w nocy miałam okropny sen. tak po skrócie, zaniosłam Emila do byłych tesciów mojej siostry, i on tam tak płakał że az skóre sobie zdarł ze stóp i miał tylko kosci i ścięgna i pękł mu pępek. sen straszny i to nie wiem skąd się wziął

Witam przy kawusi!
no i dzis w nocy miałam okropny sen. tak po skrócie, zaniosłam Emila do byłych tesciów mojej siostry, i on tam tak płakał że az skóre sobie zdarł ze stóp i miał tylko kosci i ścięgna i pękł mu pępek. sen straszny i to nie wiem skąd się wziął
Przerażający sen:szok:! Ale mi jakoś pare dni temu śnił sie koszmar jakich mało. Naoglądałam sie programu z cyklu "zły dotyk" i śniło mi sie że Mój jest pedofilem:szok:, że go policja aresztowała, że z Anielką do psychologa chodziłam. Jak sie obudziłam z krzykiem ok 4 w nocy tak już nie zasnełam.

U nas za oknem znowu do kitu pogoda. A mi zaraz kręgosłup pęknie:-(. Nosze sie z myśla by wybrać sie do kręgarza. Chyba zadzwonie i sie umówie bo to z dnia na dzień jest coraz gorzej.
A co tam dzisiaj pichcicie na obiadki? U mnie będą pieczone w marynacie żeberka z ziemniaczkami i jakąś suróweczką.

hej kochane

dziewczyny ja w szoku jestem
Olaf wczoraj koło 22 zasnął na dobre, pobudka o 5 dopiero:szok: potem pomarudził z pół godziny i mój S. położył go na swojej poduszcze, ja zasnęłam, nawet nie słyszałam kiedy do pracy wyszedl, patrze obok a dziecko moje spi sobie smacznie, i tak śpi do teraz a już 9, co chwila się przepudza, poprzeciąga i śpi, ja juz posprzatałam ile mogłam, wykąpałam sie i czekam aż wstanie:-):-D chyba częsciej musze z nim do lekarza chodzic, moze to jakaś czarownica i dobry urok rzuciłam na niego:-D

dzis idziemy po wyniki i z wynikami do niej, trzymajcie kciuki aby wszystko bło ok.

Paulka straszny ten sen
skrzaciku Twój tez brrrr
ja tez miewam jakis dziwaczne koszmary, ostatnio ze mi się zgubił Olaf, wyszło ze go porwali, ja go szukałam i szukalam wszędzie, ale po 2 dniach go odnaleźli, wcześniej miałam sny ze Olaf nie żyje, ze go znajduje matrwego wrrrr nie nawidze takich snów

o budzi się mój jarzębinek ide zrobic mu mleczko

Halo u nas nocka cudowna jak zawsze.
Skrzat, Paulka ale macie sny niech was licho.
U nas tez szczepia Infrarixem mysle , ze Niemcy wiedza co robia z ta roznica , ze pierwsze szczepienie bedzie dopiero po ukonczeniu 3 m-cy
Beniaminko ja chodze raz w tygodniu na plywanie niemowlakow , maly zachwycony jak rybka, zaczelismy po ukonczonym 2 m-cu
Wczoraj przyszlo mi to akwarium z Fisher Price i u nas klapa maly kompletnie nie zaintaresowany

reklama
Chyba już o tym pisałyście ale jak ubieracie maleństwa w domu ? i ile macie stopni ?

U nas noc ok jedno karmienie o 4potem juz o 7 pobudka

Do góry