reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

witam,
u nas nocka dzis fatalna, pogubiłam sie juz ile karmień było :/ Od 22 to przerwy nawet godziny nie wynosiły i non stop na cycu wisiał, o 3 podałam 90 ml mieszanki, jak poczuł butlę to w ryk ale jakos go uspokoiłam i wypił, starczyło mu na 2 godziny i znów co niecałą godzinkę więc od 5-7 3 karmienia już zaliczyłam a poprzednie to już nawet nie wiem , pewnie razem z 8-9 wyjdzie :/ Jestem padnięta.

Do tego jeszcze wczoraj mi chrzestni zadzwonili że im w Boże Narodzenie nie pasuje chrzest :/ Najpierw mówia abym łatwiła termin a oni się dostosują a co do czego to im nie pasuje i muszę iść przekładać, mam nadzieję, że znów mi czegos nie wywiną :/

Ja też miałam dzisiaj nocną jazdę... umówiły się te nasze maluchy czy jak?? :-) Po kąpaniu dałam mu cyca ładnie zjadł i o 19-tej już ładnie ziuział a po jakiejś 1,5 h obudził się przestraszony i nie mogliśmy go uspokoić do 1-wszej... już nie wiedziałam co zrobić bo pieluszkę miał zmienioną a cyca i butli nie chciał, nie było mu za gorąco bo specjalnie trochę przechłodziliśmy pokój, za zimno też nie było bo nóżki miał cieplutkie... a on tylko płakał i marudził aż w końcu dałam mu czopek viburcol i zasnął w 5 minuti przerwa na jedzonko była o 3 i 7 a o 8-mej znowu zasnął i śpi do teraz

A tak pozatym to dzień dobry :-) miłego dnia mamuśki

reklama
Dzien dobry,
No to dołączam do mamuś , ktore mialy dzisiaj szaloną nockę. Pierwszy raz nakrzyczałam na mojego P., bo wcale a wcale płaczów nie słyszał, że zajął by się mała, bo ja chociaz do toalety muszę wyjść, a była już 1 w nocy, a moje dziewczę spać nie zamierzało, marudzenie, jak ją kładłam do kołyski to wielki ryk, a mój stary ...nic, jakby nic mu nie przeszkadzało, no ale zbudzony zajął się nią, a ja powiedziałam że teraz idę spać , i poszłam, o 3 w nocy budzę się...a koło na w łóżku Julcia śpi, chyba nie umiał inaczej jej ululać więc do łóżka zabrał, hihi, a jak spał grzecznie na brzegu łóżka, nono :) A teraz mały terrorysta spi jeszcze, ale pewnie zaraz bedzie alarm :jesc, jesc!!!" ;)
Pomijajac ten dzien, mala potrafi na cycu przespac w nocy 5 h , i mysle ze to niezalezne od tego czy butla czy cycuś, ot kazde dziecko jest indywidualista, dlatego Gaja masz rację, ze Maksi po prostu juz tak ma, ale pewnie cyklem półrocznym, jak skonczy 6 miesiecy bedzie aniołkiem :-)
Kinia ale u nas na butli max 2 godziny wytrzymuje :/ Także taka jego uroda a juz po wczorajszej nocce tak się cieszyłam, że idzie ku dobremu a tu doopa :/ Moje cycki to ciągle jak flaki bo i kiedy co ma się naprodukować, potrzeba by z min 4 godzinki przerwy :/ No i Maks sra jak najęty, od 7-8.30 zrobił już trzy kupole, normalnie potem nie dziwota że głodny.

Twoj chociaz kupki robi, moja artystka na cycu co 23 dni robi i meczy sie z tym okropnie :(
Tosiu, Alcia, Asiek obejrzałąm fotkę na NK alez oczywiscie , ze wygląda na kolano :))))

Asiek, super ze impreza sie tak fajnie udala, a cycusiami sie nie martw, wszystko wroci do normy, serio :)

Dobrego dnia Kochane :D

Cześć dziewczyny!

Rzadko się odzywam, ale poczytuję was codziennie!
Straszny sajgon i brak czasu na wszystko!

Franuś charakterny - wie, czego chce od życia i dostosowuje nas da siebie!
Większość nocy mam podobnych jak Gaja! Raz na kilka dni lituje się nade mną i daje mi odespać!

Chrzest w święta, tylko w Szczepana! Dziewczyny w co ubieracie swoje pociechy na tę uroczystość, bo to w końcu już zima będzie?

Na razie lecę ugotować obiadek, bo za godzinę córeczka wraca ze szkoły!

ja tak jak Gaja dałam kiedyś Lenie butle w nocy a i tak obudziła sie po 1,5h więc szkoda zachodu po prostu musimy to przetrwać...

dziewczynki mam pytanko jestem po cc, strasznie czuje sie ze swoim zwisem czyt. brzuch kiedy moge zacząć chodzic na basen?? słyszałam ze dopiero po 4 miesiącach, mam nadzieje ze to nie jeste prawda :((((((((

i kurcze martwia mnie kupki Leny od 4 dni robi jedna na dzień , zazwyczaj z rana troche sie przy niej pręży, jest ona baardzo wodnista kolor normalny i jest jej mega duzo (wiadomoi jak tylko jedna robi) czy Wasze dzieciaczki tez takie wodniste robia???

Kinia Beniaminko dzięki za pocieszenie butla jest u nas tylko awaryjnie jak ja gdzies wychodze a to sie zdarza baaardzo rzadko...

a i w zeszłą sobote nie byłam w kinie bo pojechalismy nad morze wiec w ta sie wybieram- dobrze ze moja kolezanka jest taka wyrozumiała ;)

Witam ,widze ze troche o chrztach piszecie,my juz Kaske ochrzcilismy 24.10 ,nawet nie pisnela jak ja ksiadz woda polewal.Dzien byl cholernie zimny wiec musielismy ja naprawde cieplo zapakowac :body z dlugim rekawem,bialy pajac (dosyc gruby) sukieneczka i tesciowa uszyla nam taka biala poduszke spiworek do ktorej pozniej na rzepy mozna bylo przypiac szatke.No i czapka -zimowa, co prawda nie koniecznie pasowala do calosci ,ale musielismy lepek dobrze otulic bo ksiadz wody nie zalowal (az go chcialam kopnac bo kto to widzial pol litra wody na dziecie wylewc - dobrze ze chociaz podgrzana byla :).A w grudniu to chyba jeszcze cieplej bedziecie musialy poubierac ...

Moj Kasiorek dzisiaj bije rekordy w spaniu od 22 do 6.30 - kupa ,butla -do 10 butla i ....dalej spi.Dzisiaj ide na zdjecie szwow ,wiec mam nadzieje ze w koncu bede mogla sie zaczac ruszac i cos robic przy malej na razie tato z dziadkiem dziela obowiazki i o dziwo nawet niezle im to wychodzi :)

Buziaki WSZYSTKIM !!! i milego dzionka !

hej kochane

tak czytam i sobie myslę ze te nasze małe pociechy się zmówiły:-D bo u nas nocka tez gorsza, zawsze raz się budził koło 3-ciej a dzis kilka razy;/ i rano od 6tej juz lement, teraz zasnał na chwile i juz sę obudził, ale niby leży grzecznie w bujeczku i kicha sobie:-D

ja do chrztu kupiłam juz ubranko ,chrzcimy w swięta, mam koszulę biała, kamizelkę sweterkową, do tego mam awaryjnie jakby było zimno sweterek i na to polarkowa takie wdzianko, spodenki też polarkowe, pod to wszystko kupie body białe na dlugi rękaw i ciepłe biale rajstopki, ale wydaje mi się ze i tak bedzie mu zimno bo to zima, a przecież nie ubiore w spiworek;/ więc opatule kocem grubszym, już widziałm na allegro ale nie ma białych tylko ecru więc taki wezmę i juz. ah i czapkę muszę dokupic bo butki mam juz też.

u nas gówniena pogoda dzis, nawet wychodzic mi się nie chce:baffled: ale muszę isc do starej pracy po pit, bo ni był podbity i szefowa mi podbiła i zostawiła

jeszcze wczoraj stwierdzilam ze zacznę robic te a6w no i masakra nie dosc że zrobiłam tylko nie cały cykl, to w brzuchu mnie wszystkie bebechy bolą i to nie mięśnie bo takowych brak:-D hyhyhy no ale nic bede robic ile dam rade dziennie powtórzeń, a jak juz doję do wprwy to zacznę ten 6cio tygodniowy trening, tylko ze mi to by się przydały jhescze cwiczenia na talie osy, na uda, pupę, rtamiona i cycki:-Dhhyhyhy chyba dnia by mi zbrakło:baffled:

Heja!
TRIXI! Mam nadzieję, że już dobrze się czujesz i nic złego się nie powtórzy!
KAROLINA! Współczuję choroby w rodzinie! Trzymaj się!
AKDERK! Trzymam kciuki dalej!

Więcej nie wiem co komu napisać miałam. Nadrobiłam co nieco podczas karmienia.
Zaraz przyjeżdża moja siostra na herbatkę, a potem spcerek.

witam,
u nas nocka dzis fatalna, pogubiłam sie juz ile karmień było :/ Od 22 to przerwy nawet godziny nie wynosiły i non stop na cycu wisiał, o 3 podałam 90 ml mieszanki, jak poczuł butlę to w ryk ale jakos go uspokoiłam i wypił, starczyło mu na 2 godziny i znów co niecałą godzinkę więc od 5-7 3 karmienia już zaliczyłam a poprzednie to już nawet nie wiem , pewnie razem z 8-9 wyjdzie :/ Jestem padnięta.

Do tego jeszcze wczoraj mi chrzestni zadzwonili że im w Boże Narodzenie nie pasuje chrzest :/ Najpierw mówia abym łatwiła termin a oni się dostosują a co do czego to im nie pasuje i muszę iść przekładać, mam nadzieję, że znów mi czegos nie wywiną :/

Gaju współczuje nocek,biedulka jesteś:-(
Gosheek teściowe jak widać mają to do siebie, że lubią pomarudzić. Ale ja też się nie dałam i powiedziałam co myślę o jej pomyśle i że jej córka też może święta zrobić, a my możemy przyjechać na trochę i tyle.
Karolina okazało się, że to uczulenie na sierść kota najprawdopodobniej, więc muszę się pozbyć mojej kici jak najszybciej :( A to takie nadzwyczajne zwierzątko, ale niestety zdrowie Nadii ważniejsze.
Gaja współczuję nocki, właśnie dlatego czasami cieszę się, że mała na butli jest, bo w nocy ok 5-6 godzin przesypia. U mnie jak chrzestna zaczęła marudzić to ją zmieniliśmy :) Ale u nas to byłby dłuższy problem, więc i tak wyjścia nie było.
asiek nie przejmuj się te przepadające karmienia to przecież nie codziennie chyba, co ? ;) Nic się nie stanie.

Kinia a jednak alergiczne sprawy,kurcze zal kici no ale wiadomo zdrowie maleństwa najważniejsze,my niestety też musieliśmy oddać naszego Pinia a to ze względu na to ze bardzo agresywnie zachowywał sie w stosunku do małej,a ze to rasa maine coon to należał on do wielkich kotów i niestety wolałam nie ryzykowac,ale na szczescie ma sie dobrze w nowym domu-trafił w dobre ręce:tak:

witam!
Asiek, bardzo się cieszę, że wieczór sie udał :-) no! mówiłam, że kolano :tak::tak::tak::-D:-D:-D Alcia nie wie gdzie co ma Mąż :p :-D:-D:-D
u nas nocka tez super.. 21-a kapciu, potem jedzenie i Niunia odpłynęła.. o 3.30 jedzonko i 7-ma pobudka
Ksiulka, wielkie dzieki za linka! skorzystałam :-) wyglada na to, ze to przez moje jedzenie... wykluczyłam poczatek infekcji, bo Mycha jest pogodna , zadowolona, apetyt ma... :tak::tak::tak:martwi mnie jeszcze to ranne mega ulewanie... ale Ona zje i szaleje i do tego gniecie codziennie rano kupke, wiec mysle, ze to przez to...
miłego dnia!

Tosiu wydaje mi sie ze ranne szaleństwa i napinanie przy kupce jak najbardziej mogą powodowa ulewanie,moja Julka jak za bardzo macha nóżkami i rączkami lub jak za dużo by chciała gaworzyć to też jej z bużki leci:tak:

No to rzeczywiście nasze dzieci sie chyba zmówiły,moja mała zawsze budzi sie w nocy raz a dzisiaj niestety obudziła sie 2 razy i do tego jakaś strasznie marudna w nocy,do smoczka wstawałam chyba z 20 razy:szok: a teraz sobie grzecznie śpi.
Jeżeli chodzi o ubiór na chrzciny to ja nie mam zielonego pojecia ja ubrać,kupiłam jej piękną sukieneczkę z bolerkiem ale to raczej na uroczystość a nie na sam pobyt w kościele,mi cały czas rodzina podpowiadam ze powinnam ją ubrać w kombinezon który mam jest on biały do tego białą czapę i heja ,ale sama nie wiem ,może coś podpowiecie?
U mnie nadal szpital w domu,jednak bez lekarza sie nie obejdzie,młodsza córka gorączkuje dotego silny ból gardła i kaszel przypuszczam ze antybiotyk nas nie ominie,ale to sie okaze popołudniu jak maz z nimi pojedzie na wizyte:tak:

A moja ciocia jest już w hospicjum,wogóle nie ma z nią kontakt nikogo nie poznaje i niestety bardzo cierpi mimo morfiny,bóle głowy są tak silne bo góz uciska,dokładnie bylo to samo z mojego męża córka która też miała guza w mózgu i bardzo cierpiała,tylko dla niej bóg był łaskawy i nie pozwolił jej długo cierpiec:-(

reklama
czesc dziewczyki!

no nasze dzieci sie umowily jak nic, moj Luca dal nam dzis popalic w nocy tez..ocxzy mam na zapalkach normalnie teraz.

Asiek mnie lekarka na zdjeciu szwow po Cc mowila ze basen i inne zbiorniki wodne po 2 miesiacach :) Wogole kiedys pisalas o wlosach ze ci wszysyc odradzaja sciecie, wdzialam twoje zdjecie znad morza z rodzinka, i tez odradzam ci ich sciecie! Super wygladasz blondyna :)

Karolinka wspolczuje :(
Nic spadam jakis obiad przyszykowac :) milego dnia

Do góry