reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

Mały spi , po lekkim marudzeniu , fikaniu i kupie . A ja nie wiem za co się zabrać. Dziś też testowałam spanie na brzuszku , nie było tak rewelacyjnie jak wczoraj ale i tak dziś długo leżał bez jęków i marudzenia- może zaczyna się oswajać z nową pozycją. Dziś zrobiłam przegląd ubranek Franka i część już jest za mała i czas zacząć polować na allegrowe okazje na ciuchy. Babciom też rzuce jakąś sugestię że ciuszki jakieś by się przydały. Teściowa i tak mnie obdarowywuje, bo mi pampki kupuje i zawsze pyta się co kupić, bo ona ma wielką frajdę jak może małemu cos kupić. Moja mama też ostrzy zęby na ciuchy i prezenty dla małego , ostatnio powiedziała ze odkłada sobie już, na zabawki drewniane jak mały podrośnie. My z B. się śmiejemy ze musimy korzystać póki mały jest jednym wnuczkiem .
Mój dalej odstawia cyrki przy cycku, więc skoro i tak jest na butli , to teraz biorę go sposobem i daje cycka zaraz po butli i mi cycka trochę , a ja spokojna jestem dzieki temu:happy2:.
Zaraz powinnam zabrać się za ćwiczenia – dziś ciężko mi to idzie:nerd:

Beniaminko zdrowia dla teściowej
Anja jak ja sobie przypomnę swoją ospe to do dziś pamiętam te „wyjątkowe „ doznania !!! no i oczywiście całe rodzeństwo tez uraczyłam , ku wielkiemu zachwycie rodziców

reklama
Tosia - wlasnie zajrzalam na nk i padlam ze smiechu!!!!!to jest nadgarstek:)moje Kochanie tylko z tych troszke zarosnietych:)
czekaj, wleze jeszcze raz i się przyjrzę dokładniej :-D

popatrzyłam, obejrzałam i............eeee tam... wygląda jak kolanko :-D

Ostatnia edycja:
Cos cichutko tu dzisiaj
mY bylismy dzis na tej wizycie kontrlonej i musimy isc z mala do okulisty i byc moze do fizjoterapeuty:/ Maja caly czas trzyma glowe na prawa strone ale jakos sie tym tak bardzo nie przejmowalam bo w lewa tez czasem odwracala. No ale jednak musimy sprawdzic czy przyczyna nie jest jakas wada wzroku, ale to raczej pediatra wyklucza. Raczej zwiazane jest to z napieciem miesniowym, no i musimy teraz jej cos podkladac z prawej strony zeby nie dala rady w prawo odwracac glowy (juz ma nawet ta prawa strone glowki bardziej plaska). No i od razu jak wrocilismy zmontowalismy taki walek i wkladamy jej obok glowy, i juz zaczely sie zlosci, co chwile budzi sie i [lacze bo nie da rady glowy w prawo odwrocic. Cos czuje ze dzis spania nie ebdzie, ale zdrowko Mai wazniejsze. Tylko meczy sie biedaczek:(. Jutro dzwonie umawiam ja do okulisty no i musze fizjoterapeuty poszukac bo byc moze beda potrzebne jeszcze jakies cwiczenia.
Poza tym pediatra stwierdzila ze nadal je za malo i te jej przybieranie na wadze to tez tak w dolnej granicy :(, ale ja juz nie wiem jak mam ja zmusic albo zachecic do jedzenia... Ach takie to male a juz o linie dba :)
Mam jeszcze pytanie o Debridat. Bo pamietam ze sie ten lek tu nie raz przewijal ale juz nie pamietam ktora z was uzywa. Jak wasze dzieciaczki na to reaguja? Dostalismy ten lek ze wzgledu na ulewanie.
magi dziekuje:) Musze wyprobowac te rossmanowe pieluszki juz kiedys chcialam je kupic ale nie wiedzialam czy warto ale skoro piszesz ze ok to sprobujemy :)

Ostatnia edycja:
gosheek u nas debridat zapisany ze względu na problem z kupa no i refluksem i jesteśmy zadowoleni ale na efekty czekaliśmy z tydzień, no i my w dawce 4 x 1ml na dzień .

witam,
u nas nocka dzis fatalna, pogubiłam sie juz ile karmień było :/ Od 22 to przerwy nawet godziny nie wynosiły i non stop na cycu wisiał, o 3 podałam 90 ml mieszanki, jak poczuł butlę to w ryk ale jakos go uspokoiłam i wypił, starczyło mu na 2 godziny i znów co niecałą godzinkę więc od 5-7 3 karmienia już zaliczyłam a poprzednie to już nawet nie wiem , pewnie razem z 8-9 wyjdzie :/ Jestem padnięta.

Do tego jeszcze wczoraj mi chrzestni zadzwonili że im w Boże Narodzenie nie pasuje chrzest :/ Najpierw mówia abym łatwiła termin a oni się dostosują a co do czego to im nie pasuje i muszę iść przekładać, mam nadzieję, że znów mi czegos nie wywiną :/

Gaja kurcze nocki nie zazdroszcze, nawet nie masz kiedy kochana "naładować" akumulatorki :(

Beniaminko jestem ciekawa nowej fryzurki...

Tosia ja tez stawaim ze to kolano :)))

co do pieluszek z rossmana to ja tez moge je z czystym sumieniem polecic :))

a my wczoraj mieliśmy baaaardzo udany wieczór :) spotkanko udało sie w 100% wiedziałam ze bedzie fajnie ale nie sądziłam że aż tak :)))) no i tesciowa dała rade z dziewczynkami :))
tylko kurcze przez to wszystko odpadły mi trzy karmienia :(( i az sie boje jak to wpłynie na moja laktacje :(( puki co baniaki napełnione....

nocka w koncu suuuper karmienie o 23, 2-30 i 5-30

Gosheek teściowe jak widać mają to do siebie, że lubią pomarudzić. Ale ja też się nie dałam i powiedziałam co myślę o jej pomyśle i że jej córka też może święta zrobić, a my możemy przyjechać na trochę i tyle.
Karolina
okazało się, że to uczulenie na sierść kota najprawdopodobniej, więc muszę się pozbyć mojej kici jak najszybciej :( A to takie nadzwyczajne zwierzątko, ale niestety zdrowie Nadii ważniejsze.
Gaja współczuję nocki, właśnie dlatego czasami cieszę się, że mała na butli jest, bo w nocy ok 5-6 godzin przesypia. U mnie jak chrzestna zaczęła marudzić to ją zmieniliśmy :) Ale u nas to byłby dłuższy problem, więc i tak wyjścia nie było.
asiek nie przejmuj się te przepadające karmienia to przecież nie codziennie chyba, co ? ;) Nic się nie stanie.

witam!
Asiek, bardzo się cieszę, że wieczór sie udał :-) no! mówiłam, że kolano :tak::tak::tak::-D:-D:-D Alcia nie wie gdzie co ma Mąż :p :-D:-D:-D
u nas nocka tez super.. 21-a kapciu, potem jedzenie i Niunia odpłynęła.. o 3.30 jedzonko i 7-ma pobudka
Ksiulka, wielkie dzieki za linka! skorzystałam :-) wyglada na to, ze to przez moje jedzenie... wykluczyłam poczatek infekcji, bo Mycha jest pogodna , zadowolona, apetyt ma... :tak::tak::tak:martwi mnie jeszcze to ranne mega ulewanie... ale Ona zje i szaleje i do tego gniecie codziennie rano kupke, wiec mysle, ze to przez to...
miłego dnia!

reklama
Kinia ale u nas na butli max 2 godziny wytrzymuje :/ Także taka jego uroda a juz po wczorajszej nocce tak się cieszyłam, że idzie ku dobremu a tu doopa :/ Moje cycki to ciągle jak flaki bo i kiedy co ma się naprodukować, potrzeba by z min 4 godzinki przerwy :/ No i Maks sra jak najęty, od 7-8.30 zrobił już trzy kupole, normalnie potem nie dziwota że głodny.

Do góry