reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Mały spi , po lekkim marudzeniu , fikaniu i kupie . A ja nie wiem za co się zabrać. Dziś też testowałam spanie na brzuszku , nie było tak rewelacyjnie jak wczoraj ale i tak dziś długo leżał bez jęków i marudzenia- może zaczyna się oswajać z nową pozycją. Dziś zrobiłam przegląd ubranek Franka i część już jest za mała i czas zacząć polować na allegrowe okazje na ciuchy. Babciom też rzuce jakąś sugestię że ciuszki jakieś by się przydały. Teściowa i tak mnie obdarowywuje, bo mi pampki kupuje i zawsze pyta się co kupić, bo ona ma wielką frajdę jak może małemu cos kupić. Moja mama też ostrzy zęby na ciuchy i prezenty dla małego , ostatnio powiedziała ze odkłada sobie już, na zabawki drewniane jak mały podrośnie. My z B. się śmiejemy ze musimy korzystać póki mały jest jednym wnuczkiem .
Mój dalej odstawia cyrki przy cycku, więc skoro i tak jest na butli , to teraz biorę go sposobem i daje cycka zaraz po butli i mi cycka trochę , a ja spokojna jestem dzieki temu:happy2:.
Zaraz powinnam zabrać się za ćwiczenia – dziś ciężko mi to idzie:nerd:

Beniaminko zdrowia dla teściowej
Anja jak ja sobie przypomnę swoją ospe to do dziś pamiętam te „wyjątkowe „ doznania !!! no i oczywiście całe rodzeństwo tez uraczyłam , ku wielkiemu zachwycie rodziców

reklama
Tosia - wlasnie zajrzalam na nk i padlam ze smiechu!!!!!to jest nadgarstek:)moje Kochanie tylko z tych troszke zarosnietych:)
czekaj, wleze jeszcze raz i się przyjrzę dokładniej :-D

popatrzyłam, obejrzałam i............eeee tam... wygląda jak kolanko :-D

Ostatnia edycja:
Cos cichutko tu dzisiaj
mY bylismy dzis na tej wizycie kontrlonej i musimy isc z mala do okulisty i byc moze do fizjoterapeuty:/ Maja caly czas trzyma glowe na prawa strone ale jakos sie tym tak bardzo nie przejmowalam bo w lewa tez czasem odwracala. No ale jednak musimy sprawdzic czy przyczyna nie jest jakas wada wzroku, ale to raczej pediatra wyklucza. Raczej zwiazane jest to z napieciem miesniowym, no i musimy teraz jej cos podkladac z prawej strony zeby nie dala rady w prawo odwracac glowy (juz ma nawet ta prawa strone glowki bardziej plaska). No i od razu jak wrocilismy zmontowalismy taki walek i wkladamy jej obok glowy, i juz zaczely sie zlosci, co chwile budzi sie i [lacze bo nie da rady glowy w prawo odwrocic. Cos czuje ze dzis spania nie ebdzie, ale zdrowko Mai wazniejsze. Tylko meczy sie biedaczek:(. Jutro dzwonie umawiam ja do okulisty no i musze fizjoterapeuty poszukac bo byc moze beda potrzebne jeszcze jakies cwiczenia.
Poza tym pediatra stwierdzila ze nadal je za malo i te jej przybieranie na wadze to tez tak w dolnej granicy :(, ale ja juz nie wiem jak mam ja zmusic albo zachecic do jedzenia... Ach takie to male a juz o linie dba :)
Mam jeszcze pytanie o Debridat. Bo pamietam ze sie ten lek tu nie raz przewijal ale juz nie pamietam ktora z was uzywa. Jak wasze dzieciaczki na to reaguja? Dostalismy ten lek ze wzgledu na ulewanie.
magi dziekuje:) Musze wyprobowac te rossmanowe pieluszki juz kiedys chcialam je kupic ale nie wiedzialam czy warto ale skoro piszesz ze ok to sprobujemy :)

Ostatnia edycja:
gosheek u nas debridat zapisany ze względu na problem z kupa no i refluksem i jesteśmy zadowoleni ale na efekty czekaliśmy z tydzień, no i my w dawce 4 x 1ml na dzień .

witam,
u nas nocka dzis fatalna, pogubiłam sie juz ile karmień było :/ Od 22 to przerwy nawet godziny nie wynosiły i non stop na cycu wisiał, o 3 podałam 90 ml mieszanki, jak poczuł butlę to w ryk ale jakos go uspokoiłam i wypił, starczyło mu na 2 godziny i znów co niecałą godzinkę więc od 5-7 3 karmienia już zaliczyłam a poprzednie to już nawet nie wiem , pewnie razem z 8-9 wyjdzie :/ Jestem padnięta.

Do tego jeszcze wczoraj mi chrzestni zadzwonili że im w Boże Narodzenie nie pasuje chrzest :/ Najpierw mówia abym łatwiła termin a oni się dostosują a co do czego to im nie pasuje i muszę iść przekładać, mam nadzieję, że znów mi czegos nie wywiną :/

Gaja kurcze nocki nie zazdroszcze, nawet nie masz kiedy kochana "naładować" akumulatorki :(

Beniaminko jestem ciekawa nowej fryzurki...

Tosia ja tez stawaim ze to kolano :)))

co do pieluszek z rossmana to ja tez moge je z czystym sumieniem polecic :))

a my wczoraj mieliśmy baaaardzo udany wieczór :) spotkanko udało sie w 100% wiedziałam ze bedzie fajnie ale nie sądziłam że aż tak :)))) no i tesciowa dała rade z dziewczynkami :))
tylko kurcze przez to wszystko odpadły mi trzy karmienia :(( i az sie boje jak to wpłynie na moja laktacje :(( puki co baniaki napełnione....

nocka w koncu suuuper karmienie o 23, 2-30 i 5-30

Gosheek teściowe jak widać mają to do siebie, że lubią pomarudzić. Ale ja też się nie dałam i powiedziałam co myślę o jej pomyśle i że jej córka też może święta zrobić, a my możemy przyjechać na trochę i tyle.
Karolina
okazało się, że to uczulenie na sierść kota najprawdopodobniej, więc muszę się pozbyć mojej kici jak najszybciej :( A to takie nadzwyczajne zwierzątko, ale niestety zdrowie Nadii ważniejsze.
Gaja współczuję nocki, właśnie dlatego czasami cieszę się, że mała na butli jest, bo w nocy ok 5-6 godzin przesypia. U mnie jak chrzestna zaczęła marudzić to ją zmieniliśmy :) Ale u nas to byłby dłuższy problem, więc i tak wyjścia nie było.
asiek nie przejmuj się te przepadające karmienia to przecież nie codziennie chyba, co ? ;) Nic się nie stanie.

witam!
Asiek, bardzo się cieszę, że wieczór sie udał :-) no! mówiłam, że kolano :tak::tak::tak::-D:-D:-D Alcia nie wie gdzie co ma Mąż :p :-D:-D:-D
u nas nocka tez super.. 21-a kapciu, potem jedzenie i Niunia odpłynęła.. o 3.30 jedzonko i 7-ma pobudka
Ksiulka, wielkie dzieki za linka! skorzystałam :-) wyglada na to, ze to przez moje jedzenie... wykluczyłam poczatek infekcji, bo Mycha jest pogodna , zadowolona, apetyt ma... :tak::tak::tak:martwi mnie jeszcze to ranne mega ulewanie... ale Ona zje i szaleje i do tego gniecie codziennie rano kupke, wiec mysle, ze to przez to...
miłego dnia!

reklama
Kinia ale u nas na butli max 2 godziny wytrzymuje :/ Także taka jego uroda a juz po wczorajszej nocce tak się cieszyłam, że idzie ku dobremu a tu doopa :/ Moje cycki to ciągle jak flaki bo i kiedy co ma się naprodukować, potrzeba by z min 4 godzinki przerwy :/ No i Maks sra jak najęty, od 7-8.30 zrobił już trzy kupole, normalnie potem nie dziwota że głodny.

Do góry