reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Benia wow z jednej piersi do 150 ml??????Chylę czoła i chciałabym tyle dac małemu :) Ja po 5-ciu godzinach z obu piersi 120 ml :/ A mały wisi co godzinkę i jakoś to mi laktacji nie rozkręca :/ Czasem mam takie wrażenie, że gdyby sie porządnie najadł to byłby spokojniejszy. No ale walczę już 2 m-ce to jeszcze troszkę pomęczę się :)
A tak w ogóle małą pierdkę uśpiłam bo marudził i marudził, rozłożyłam w łóżeczku płozy i go wybujałam, nie mam pojęcia jak go nauczyć zasypiania bez bujania :/

reklama
Witam:0 Dawno mnie nie było, ale zepsuł mi sie laptop i teraz siedze przed kompem mojej mamy, a poza tym mały daje nieźle popalić. Gdzieś przeczytałam, że dziecko w wieku 2 miesięcy powinno przesypiać ok 16-18 godzin na dobe, a Jasio spi moze z 10 jak jest bardzo zmeczony. Takze ja staram sie spac wtedy kiedy on i nie mam czasu, bo wejsc i poczytac co tam u Was na bb, a szkoda...:(
Teraz moj D. go nosi, bo mały od rana jest marudny...a o nockach lepeij niewspominac, bo często się budzi i oboje jestesmy niewyspani:/
Nie karmie już piersia niestety, Jasio woli butle od mojego cyca:/
Jasio przytyl ponad 2 kg od urodzenia teraz waży ponad 5.5 kg. Tak mnie plecy bolą od noszenia tego malego klocka ze szok.
Nie mam szans nadrobic tego co piszecie, niestety:/

asiek dzieki za zaproszenie:)
Musze spadac bo Jasio placze, a D. nie wie co z nim ma robic. Postaram sie niedlugo odezwac:)

No i mój tez smoka ciagnie ...jak mocno zmeczony i zasypia przy cycu to nie potrzebuje, jak spi tez wypluwa...generalnie potrzebny do awaryjnyh sytuacji jak płacze i nie daje sie uspokoic.
Beniaminko..bardzo duzo udaje Ci sie odciagnac...ja to jak sciagałam czasem(bo juz tego nie robie po poczytaniu tych róznych artykułów o laktacji itp.) to udaje mi sie max 100ml z obu piersi, wiecej ni chu chu nie daje rady. Mój mały jak ciagnie cyca to z obu musze mu dac i czasem po dwa razy bo sie drze, a w nocy z jednego najczesciej mu starcza i zasypia przy cycusiu.

Witam!
Ja na chrzest dałam 100zł. Niestety mojej niuni też wyszły krościki. Najpierw były tylko na czole, teraz widzę że są również na policzkach. Chyba przejdziemy się jutro dolekarza bo zauważyłam że ją to swędzi. Sama nie wiem co o tym myśleć. Bo na trądzik to już jest chyba trochę za duża, a jak by była alergia to miałaby chyba też na klatce piersiowej i brzuszku. Przynajmniej tak miała moja starsza córka. Jeśli się okarze że to skaza białkowa to nie wiem jak przeżyje bez nabiału. Ale jakoś dam rade. Teraz umyję jej buzie krochmalem i mam nadzieje że pomoże.

Beniaminko - dziekuje za odpowiedz:)dzisiaj robilam probe i na poczatku sie wystraszylam, ze nic nie leci, ale jak ruszylo to w pol minutki sciagnelam 30 ml, tak na probe...i Filip zjadl, z poczatku sie zdziwil ale zassal, tylko powolutku, ale to moze lepiej, bo on z cyca to wciaga a nie je...jutro sprobuje zrobic jak Ty i nakarmin go raz tylko z butelki, zebym wiedziala, ze moge chlopakow samych spokojnie zostawic...i tez mam reczny avent, a jakich smoczkow uzywasz, 1 czy 2....nie umiem zrobic znaku zapytania jedna reka...

Malgos - a jak w nocy dajesz rade...bo jak sie Maly obudzi to musisz miec mleko gotowe...

Ostatnia edycja:
Benia wow z jednej piersi do 150 ml??????Chylę czoła i chciałabym tyle dac małemu :) Ja po 5-ciu godzinach z obu piersi 120 ml :/ A mały wisi co godzinkę i jakoś to mi laktacji nie rozkręca :/ Czasem mam takie wrażenie, że gdyby sie porządnie najadł to byłby spokojniejszy. No ale walczę już 2 m-ce to jeszcze troszkę pomęczę się :)
A tak w ogóle małą pierdkę uśpiłam bo marudził i marudził, rozłożyłam w łóżeczku płozy i go wybujałam, nie mam pojęcia jak go nauczyć zasypiania bez bujania :/

Gaja, nie, nie :-) To z obu piersi po karmieniu.Napisalam, ze najpierw oporozniam te piers ktora karmilam, a potem jeszcze dopelniamz drugiej i znowu wracam do pierwszej, systemem 775533(to czas w minutach -spróbujcie, dziala) Inaczej nie mam kiedy odciagnac, no bo jak skoro srednio co 1.5- 2 h mala ssie piers-zawsze tylko jedna na jeden posilek. Dzisiaj odciagnelam przed wyjsciem do banku 120 ml, zjadla z tego tylko 90 ml jak mnie nie bylo i dokonczyla jak wrocilam. Sama jestem ciekawa ile zjada na raz z piersi, pewnie wcale nie duzo dlatego tak ciagle na piersi wisi. Kiedys jadla rzadziej, teraz chyba rosnie i potzrebuje wiecej.

Witam , ja ostatnio czasu nie mam na pisanie , mały ostatnio wymaga więcej uwagi od nas. Dziś bylismy na szczepieniu , wziełam 6w 1 i rota jedyna 450 :wściekła/y:zeta zapłaciłam, mały mi trochę powrzeszczał , ale to tez wina tego ze akurat wizyta u lekarza z pora karmienia się zbiegła i tylko jak wyszłam z gabinetu dałam mu jeśc to mały się uspokoił. Dzis było wazenie i mały wazy 4680 - w dniu porodu 3400 i zastanawiam sie czy to ok czy jednak nie za mało???:baffled: - mam schioze przez te podejrzenie mukowiscydozy , ze za mało przybrał ze kupy ma smierdzące itp. zwyczajnie boję się. Lekarka jak mi skierowanie wypisywała do poradni to powiedziała " o boże " wcale mi to nie pomogło to łzy w oczach mi stanęły. Badania pojutrze mnie juz telepie.:-(

beniaminka my juz mamy 2 opakowanie debridatu i mamy jeść go nadal bo jak mieliśmy 3 dni przerwy to masakra była i pani doktor przepisała ponownie

Ja dziś tez wzielam recepte na drugie opakowanie , myślę ze jeszcze miesiąc mu bede podawać debridat bo efekty są i kupy ida jak trzeba. Tylko wzdęcia sa ale juz nie codziennie ale ti tak okraszone wielkim płaczem
Gaja, nie, nie :-) To z obu piersi po karmieniu.Napisalam, ze najpierw oporozniam te piers ktora karmilam, a potem jeszcze dopelniamz drugiej i znowu wracam do pierwszej, systemem 775533(to czas w minutach -spróbujcie, dziala) Inaczej nie mam kiedy odciagnac, no bo jak skoro srednio co 1.5- 2 h mala ssie piers-zawsze tylko jedna na jeden posilek. Dzisiaj odciagnelam przed wyjściem do banku 120 ml, zjadla z tego tylko 90 ml jak mnie nie bylo i dokończyła jak wrocilam. Sama jestem ciekawa ile zjada na raz z piersi, pewnie wcale nie duzo dlatego tak ciagle na piersi wisi. Kiedys jadla rzadziej, teraz chyba rosnie i potzrebuje wiecej.
Ja mam kryzys , koszmar, ściągam ,a twoje rady mi sie napewno przydadzą, bo pokarm mam ale to dosłownie malusienko bo nawet nie udało mi sie 20 ml sciagnac za jednym razem , a pare dni temu prawie nic nie lecialo!!!
zaraz znów będę pompować.

Benia to Ty masz niezla fabryke mleka bo u mnie tez gora 130 ml i to z obu piersi ale to rano bo po poludiu to z obu wiecej niz 80 ml nie wycisne.
Moja Maja tez smoka ciumka, a najgorzej jak jej wciaz wypada i sie zlosci i tak przy niej trzeba siedziec i wkladac. Co jest strasznie upierdliwe gdy wszyscy idziemy spac i albo ja albo maz musimy jej tego smoka wkladac, kiedys nawet tak usnelam z reka w gondoli :). Ale jak juz usnie to sama go wypluwa.

Alcia tak jak pisalam sciagam co 3h ok 100ml mleka..jak nakarmie malego to od razu sciagam na nastepne karmienie zeby nie plakal i zostawiam w lodowce a pozniej szybko do podgrzewacza wiec czy to dzien czy noc nie ma latwo:) ale chyba juz sie przyzwyczailam i zajmuje mi to ok 10min nawet mniej.

Akderk badz dzielna! bedzie dobrze:*

reklama
super to nosidełko, ale kurcze droooogie... :-( jutro dostaje macierzyński a mnie ono kusi oj kusi...
...
Tosienko ja kupilam uzywane na Ebayu za smieszne pieniadze ale wyglada jak nowe. Wczesniej mialam kupione z Haucka ale nie umialam do niego wsadzic dziecka. A wtym jedna reka wkladam , zapinam -odpinam- naprawde bajecznie latwo.
Gaja u mnie z ta laktacja tez katastrofa ja nie umiem z piersi prawie nic wycisnac. Maly zsie tylko z jednej z drugiej nie chce bo pewnie mu ciezko ciagnac ( mam w niej cysty , cierpie na mastopatie)
Witam!
Ja na chrzest dałam 100zł. Niestety mojej niuni też wyszły krościki. Najpierw były tylko na czole, teraz widzę że są również na policzkach. Chyba przejdziemy się jutro dolekarza bo zauważyłam że ją to swędzi. Sama nie wiem co o tym myśleć. Bo na trądzik to już jest chyba trochę za duża, a jak by była alergia to miałaby chyba też na klatce piersiowej i brzuszku. Przynajmniej tak miała moja starsza córka. Jeśli się okarze że to skaza białkowa to nie wiem jak przeżyje bez nabiału. Ale jakoś dam rade. Teraz umyję jej buzie krochmalem i mam nadzieje że pomoże.
Mojemu tez wyszly drugi raz pryszczyki i lekarka powiedziala , ze to normalne i bedzie sie powtazac do pol roku.

Gaja, nie, nie :-) To z obu piersi po karmieniu.Napisalam, ze najpierw oporozniam te piers ktora karmilam, a potem jeszcze dopelniamz drugiej i znowu wracam do pierwszej, systemem 775533(to czas w minutach -spróbujcie, dziala) Inaczej nie mam kiedy odciagnac, no bo jak skoro srednio co 1.5- 2 h mala ssie piers-zawsze tylko jedna na jeden posilek. Dzisiaj odciagnelam przed wyjsciem do banku 120 ml, zjadla z tego tylko 90 ml jak mnie nie bylo i dokonczyla jak wrocilam. Sama jestem ciekawa ile zjada na raz z piersi, pewnie wcale nie duzo dlatego tak ciagle na piersi wisi. Kiedys jadla rzadziej, teraz chyba rosnie i potzrebuje wiecej.
Chyle czola , karmienie opanowalas perfekcyjnie,. A ja tez zauwazylam , ze moj maly je teraz czesciej wczesniej jadl co 3 godz - teraz je co 2 . czasami co 1,5H

mam schioze przez te podejrzenie mukowiscydozy , ze za mało przybrał ze kupy ma smierdzące itp. zwyczajnie boję się. Lekarka jak mi skierowanie wypisywała do poradni to powiedziała " o boże " wcale mi to nie pomogło to łzy w oczach mi stanęły. Badania pojutrze mnie juz telepie.:-(
Zobaczysz , ze to tylko fatalna pomylka. Kciuki zacisniete.

Czy wasze dzieci tez puszczaja takie smierdzace baki. Moj maly doslownie straszne.

Do góry