reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

witam z rana kochane :)
humorek dobry bo chyba poradziłam sobie z karmieniem :) wczoraj caly dzien na cycku bez butli, nie powiedz żeby ssała spokojnie bo popłakiwała ale juz nie było takiego nakręcania sie... może faktycznie to był kryzys bo piersi są pełniejsze...

Kredeczko trzymam baaaardzo mocno kciuki, postaraj sie mocno nie zamartwiac to jeszcze nie diagnoza z wielu przyczyn moga chciec zrobic ponownie badania...

reklama
Witam z rana. Ja znowu po skierowanie bedę lecieć ..niedługo to sobie w przychodniach łózko polowe zostawie:sorry:
Asiek gratuluję:-)
Akderk nie martw sięna zapas..wiem, łatwo się mówi..
U nas nocka jak nigdy....cała przespana:szok::szok::szok::-):-):-):-) dostała cyca o 20 i obudziła się o 6.30:szok::-)tylko, że cyce się przelały i wsio mokre;-)

Witam z rana. Ja znowu po skierowanie bedę lecieć ..niedługo to sobie w przychodniach łózko polowe zostawie:sorry:
Asiek gratuluję:-)
Akderk nie martw sięna zapas..wiem, łatwo się mówi..
U nas nocka jak nigdy....cała przespana:szok::szok::szok::-):-):-):-) dostała cyca o 20 i obudziła się o 6.30:szok::-)tylko, że cyce się przelały i wsio mokre;-)
jak ja zazdroszcze...

dzien dobry :-)

U nas nic nowego, te same pobudki, lubi w nocy pojeść, a o 8 juz wstala na dobre, teraz pokrzykuje w łóżeczku do zabawek:-)

Asiek- brawo!!! cieszę się, naprawdę :-)
Kerna, wow, super córeczka dała mamie pospać, ucałują ją od ciotki Beniaminki :-)
Lece bo mala juz chce jedzonko, papap

Cześc dziewuszki:-)
Wczoraj miałam awarię netu a wszystko przez zawirusowany komp. Na szczęście przyszedł kumpel mojego M i już wszystko jest ok:-)
U nas nocka w miarę dobra. Pobódka o 4 i 7. Problem był jednak z zaśnięciem bo walczyliśmy do 24 i jak się później okazało mały walczył z kupką:szok: ale na szczęście się udało bo powoli zaczynały mi opadac ręce.

Szymek początkowo puszczał bezwonne bączki a teraz takie smrody, że aż kręcą w nosie:-D:-D:-D

A jeśli chodzi o krostki to też je ma niestety ale to ewidentnie trądzik niemowlęcy (wągry) i czasami tak mnie korci żeby wycisnąc to dziadostwo ale wiem, że nie wolno.

Kochane mam dwa pytania:
Szymek ma na powoiekach i czole takie czerwone plamy, które bledną jak jest spokojny i śpi a czerwienieją kiedy płacze lub się pręży. CZy wasze dzieciaczki też tak mają? Dodam, że szymek rodził się cesarką a ja męczyłam się krótko bo od 1,15 do 5,40 kiedy zabrali mnie na salę operacyjną.
Zxastanawiam się czy to zejdzie czy zostanie? Lekarka mówi, że zejdzie ale mały ma już ponad 2 miesiące a ja nie zauważyłam by to choc trochę zmalało.

Pytanie nr dwa kieruje do mam po cc? Smarujecie czymś bliznę by zbladła? Ja próbowałam Cepanem ale oprócz smordu żadnych efektów:szok:

Udanego dnia dziewczynki:-):-):-)

nasz Lenka puki co puszcza bączki bezzapachowe :)
tylko trolica mała co 1,5 godziny chce cyca hmmm...

aguś mi położna tez polecała capan ale po to zeby skóra była elastyczna, blizną się nie martw moja kolezanka która w marcu tego roku miała cc juz ma prawie nie widoczny slad a niczym nie smarowała...

Benia wow z jednej piersi do 150 ml??????Chylę czoła i chciałabym tyle dac małemu :) Ja po 5-ciu godzinach z obu piersi 120 ml :/ A mały wisi co godzinkę i jakoś to mi laktacji nie rozkręca :/ Czasem mam takie wrażenie, że gdyby sie porządnie najadł to byłby spokojniejszy. No ale walczę już 2 m-ce to jeszcze troszkę pomęczę się :)
A tak w ogóle małą pierdkę uśpiłam bo marudził i marudził, rozłożyłam w łóżeczku płozy i go wybujałam, nie mam pojęcia jak go nauczyć zasypiania bez bujania :/
Gaju jak znajdziesz jakiś sposób na uśpienie małego bez bujania to daj znać,ja próbuje wszystkiego ale nic z tego,moja Julka kocha rączki ale tylko mamy:tak:

Witam!
Ja na chrzest dałam 100zł. Niestety mojej niuni też wyszły krościki. Najpierw były tylko na czole, teraz widzę że są również na policzkach. Chyba przejdziemy się jutro dolekarza bo zauważyłam że ją to swędzi. Sama nie wiem co o tym myśleć. Bo na trądzik to już jest chyba trochę za duża, a jak by była alergia to miałaby chyba też na klatce piersiowej i brzuszku. Przynajmniej tak miała moja starsza córka. Jeśli się okarze że to skaza białkowa to nie wiem jak przeżyje bez nabiału. Ale jakoś dam rade. Teraz umyję jej buzie krochmalem i mam nadzieje że pomoże.
Mój lekarz mówił ze tradzik niemowlęcy moze sie pojawić u dziecka do 3 miesiąca życia:tak:
My już pożegnaliśmy trądzik ale od kilku dni zauważyłam ze przy skroniach powychodziły jej takie czerwone delikatne krostki i wygląda mi to raczej na potówki,przemywam jej bużke 3 razy dziennie woda z oilatum:tak:

A tak wogóle to DZIEŃ DOBRY!!!
bardzo wam dziewczyny dziekuje za odpowiedzi odnosnie ofiary za chrzest,ja uznałam ze dam 100zł i ani grosza,wczoraj byłam i załatwiłam chrzest na 11 grudnia,jestem tylko strasznie zawiedziona bo osoby które miały być rodzicami chrzestnymi niestety nie mają bierzmowania i tu sie pojawił problem są to najbliższe osoby w stosunku do mojej córci no i wielka dupa:sorry:

Moja Julka tez ciągnie smoczka ale tylko jak ją uspokajam lub usypaim gdy już zasnie smoczka sama wypluwa.
Dziewczyny jak ja was tak czytam o karmieniu piersią to żal mi tyłek ściska,ja tak bardzo chciałam karmić:-(kurcze zazdroszcze wam.

cześć kochane, witaj Dorotko (specjalnie witam, bo rzadko piszesz :-)) ale pracusie się rozumie :-) cmok
oj... temat pierdków... Saruś, kupka pachnie, ale pierdki wali jak stary chłop.... głośne śmierdziele :-D
Kerna, super nocka :-)
Asiek strasznie sie cieszę! bingo, wygrałaś!
coś czuję, ze dziś będzie cięzki dzień.. chyba od rana brzusiu boli... na razie zasnęla.. Boziu ile bym dała żeby Jej zabrac ten ból...
nastawiłam schabik z marcheweczką niech się dusi a ja cosik posprzątam.. aaa... i dziękuje za komentarze na NK... tak mi się podoba to zdjęcie, bo Niunia wyszła jak mały krecik kochany :-)
cmoki

Kredeczko, będzie dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Hej Dorotko :-)

Akderk Kochana ...wiem ze fajnie sie mowi, ale prosze nie zamartwiaj sie na zapas, zobaczysz zrobia kontrolne badanie i bedzie wsio Ok, zobaczysz! :-)

Saraa, moja Julka tez puszcza takie smrodki, ze ciagle mysle ze zrobila kupke, a tam...pusto, albo maly kleks ;-)
Asiek, jak Julka nie spi to tez jada co 1.5-2 h góra, bo raz chce pic a raz chce jesc, albo sie poprzytulac :-)
Teraz drzemie akurat :-)
Agusska, tez czerwone slady na buzi, na karku to tzw dziobnięcia bociana, tak serio je okreslaja, sa jeszcze truskawki i jakies inne znamionka poporodowe. Moja Julcia ma na karku ( jak ja- mam nadal) i na powieczce lewej , ale to ponoc zniknie na buzi, zobaczymy. Jak sie napręża tez to wtedy bardziej widać- napływa krew.
To takie małe naczyniaczki, wybroczynki krwawe po porodzie,po pobycie w brzuszku...czekajmy cierpliwie, wieksze zmiany naczyniowe mozna dziecku wymrazac potem jak urosnie -kilka lat, ale jednak wiekszosc zmian z czasem sama sie wchlonie.

Ostatnia edycja:
Do góry