reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

witajcie dziewczynki

my wczoraj z maluchami w odwiedzinach, chlopaki super tylko jak stalismy w korku przez 15 minut to koncertowali, ruszylismy cisza i smacznie spali :)

Kalcha dziekuje bardzo za ksiazke!!!

Moim chlopakom strasznie sie ulewa, dobija mnie to, a wcale nie daje im wiecej jedzenia..

reklama
Witam i ja,
wczorajszy wieczór to Maks dał popis, biedny usnąć nie mógł i tak od 19-23 :/ ale jakos go uśpiłam, sama na twarz już padałam, chyba mu za gorąco było bo jak uchyliliśmy okno i się chłodniej zrobiło to usnął. No i wczoraj z wisytą byliśmy u mamy bo urodzinki miała i możliwe że za dużo bodźców i się wyciszyć nie mógł.
Za to w nocy 3 karmienia co 3 godz :) A teraz smacznie w łóżeczku śpi, usnął sam tylko stary sposób z pieluchą przy nosie działa :) Wypróbowany na moich dzieciach i już 3 raz go stosuję :) Tylko ciekawe ile pośpi ;)
Tymczasem wyprawiłam dzieciaki, zrobiłam śniadanko i rozpaliłam w piecu oraz zrobiłam i rozwiesiłam pranko. Pźniej tylko poodkurzam bo u nas na podłogach tyle paprochów jakby kury tu mieszkały :)

Acha , dziewczyny któraś z was dostała już macierzyński, bo ja papiery do firmy złożyłam 17 września a do tej pory zasiłku z ZUS mi nie przysłali :/ Ile maja na to czasu po złożeniu dokumentów???

dzien dobry
u nas nocka super:) takze wyspana jestem
Beniamionko a w kazdym mieście jest ten okulista dziecięcy? bo ja nie słyszałam o takim u nas
a i tto jest to oczko które było przez pierwsze 2 tyg bardzo opuchnięte i nie otwierał do końcsa, ponoc pępowina jakoś gdzies przycisneła i dlatego, no i ropiało tez te, teraz leci w boczek mniej ale leci, poszukam tego okulisty gdzies może w necie znajde, jak nie to juro do szpiala na pediatryczny sie przejde i zapytam bo i tak musze po zaswiadczenie ze urodziłam isc (ciekawe czy po takim czasie mi dadza)

kasiona mój mały jak tylko sie na chwile zatrzymam od razu koncert, a jak jedziemy to cisza, co do ulewania to Olaf tez ulewac zaczął, co prawda nie często ale wczoraj tak fest jeden raz, drugi mniej, jedzenia dostaje tyle sdamo, choc nie wiem bo on dalej je na raty;/

dzien dobry
u nas nocka super:) takze wyspana jestem
Beniamionko a w kazdym mieście jest ten okulista dziecięcy? bo ja nie słyszałam o takim u nas
a i tto jest to oczko które było przez pierwsze 2 tyg bardzo opuchnięte i nie otwierał do końcsa, ponoc pępowina jakoś gdzies przycisneła i dlatego, no i ropiało tez te, teraz leci w boczek mniej ale leci, poszukam tego okulisty gdzies może w necie znajde, jak nie to juro do szpiala na pediatryczny sie przejde i zapytam bo i tak musze po zaswiadczenie ze urodziłam isc (ciekawe czy po takim czasie mi dadza)

kasiona mój mały jak tylko sie na chwile zatrzymam od razu koncert, a jak jedziemy to cisza, co do ulewania to Olaf tez ulewac zaczął, co prawda nie często ale wczoraj tak fest jeden raz, drugi mniej, jedzenia dostaje tyle sdamo, choc nie wiem bo on dalej je na raty;/

widac lubia jezdzic samochodem, troche ich potelepie i pewnie slysza szum widac lubia to dzieciaczki :) a to ulewanie to masakra,moim sie zdarza nawet godzine poltrej po posilku

Witam,
wczoraj wróciliśmy z 3-dniowego weekendu u moich rodziców. Malutka zniosła wszystko rewelacyjnie, całą drogę tam i z powrotem przespała, a w nocy u dziadków spała lepiej niż u siebie w domku. Super, jestem bardzo zadowolona. Poza tym wyrwałam sie do sklepów i zakupiłam sobie spodnie, marynarkę i dwie bluzki, brakuje mi jeszcze butów i już mam ubranie na chrzest Antosi. Poza tym "załatwiliśmy" chrzestnego dla naszego skarbka. Tosia dostała dwa kartony ubranek od mojej koleżanki po jej córeczkach a ja zastanawiam się ... gdzie ja to wszystko pomieszczę.
Teraz mykam Was poczytać bo mam zaległości.
Miłego dnia

dziewczyny byłyśmy na szczepieniu i zaszczepiłam na te cholerne rotawirusy i teraz mała już drugi dzień (byłyśmy w piątek) ma takie skutki uboczne, ulewania a wręcz wymioty, rozdrażnienie, brak apetytu (zjadała 120-150ml a teraz raptem 60 ml wciągnie i ma dość) i ogromne problemy ze snem. Czy któraś z Was szczepiła?? I czy macie też takie skutki uboczne?? No i czy ktoś wie ile to potrwa??!! :-:)wściekła/y::-(

przepraszam że tak tylko o sobie ale nie mogę zostawić Laury na dłużej bo się krztusi tymi wymiocinami :-:)-:)-(

oszzz jestem taka zła, malutka tak płacze po tym wymiotowaniu a ja nie wiem co robić!!!!!!

ja szczepilam i zadnych skutkow ubocznych raczej nie zauwazylam
no moze wiecej tego dnia spala tylko

co do jedzenia w takiej ilosci to moja od urodzenia malo a czesto je ,a i tak ulewa wiec dla mnie to norma narazie

dzien dobry dziewczyny

reklama
Do góry