dzien dobry :-)
Ale wczoraj mielismy dzien Mala gwaizdeczka postanowila nie spac caly dzien i wozic sie naraczkach tudziez w wozku na spacerze, ale jak przekraczala prog domu alarm bojowy i na raczki, padalam wczoraj na nos, plecy bolaly mnie masakrycznie, nie pomagala kapiel, bujanie, lulanie, tylko cyc i krzyk, fakt ze nie zrobila wczoraja kupki i chyba ja meczylo, ale jak juz zasnela z tata przed polnoca to spala do 3 a potem do 6.30 i spi dalej smacznie, a ja na szybko sniadanie, szykowanie i jedziemy na szczepienia wzw i bcg jeszcze na porodowke bo tam jedynie dysponuja szczepionkami gruzlicy nr 1.
Takze bedziemy miec jeszcze 6 tyg czasu by zstanowic sie na rodzajem szczepionki, o ktorej teraz Wy myslicie jaka szczepic, chyba wybiore skojarzona i kupimy ja.
Gizelko - ciesze sie, ze humorek lepszy i dzialasz! :-) Dopniesz swego, jestes silna i ambitna i milosc do synusia potrafi gory przenosic, i tak bedzie zobaczysz :-) Powiem ci Gizelka , ze ja do dzisiaj nie wiem kto zaopiekuje sie mala w marcu, gdy pojde do pracy juz...Moze tesciowa? ale nic nie ustalone, wiec wole sie ne martwic na zapas, bo zeshizuje , i wole zyc teraz nie wybiegac zbytnio w przyszlosc, a bynajmniej nie pisac czarnych scenariuszy do horroru.Mysle ze wszystko rowiąże się w odpowiednim czasie :-)
A Tobie Gizelko życze fajowej, intratnej pracy i niech sie wszystko ułoży! :-)
Alcia- moja mala juz od prodowki sypia na boczku, na brzuszku nie znosi nawet lezec, ale widzialam ukladali ja tak nawet do snu w dzien w szpitalu na patologii noworodka, i mowili ze tak zdrowo klas i robic jak najczesciej. Tymczasem ukladam ja po jedzeniu wg zalecen pediatry na prawym boczku, a potem dopiero na lewym, gdyz po lewej stronie jest zołądek i nie uciskac go przez lezenie na nim zaraz po jedzeniu. No niby logiczne ;-)Gdy spi w naszym łóżku to spi wysoko wtedy na pelckach- lubi tak bardzo.
Kerna - dzieki za fotki,wiesz znalam pozycje noszenia dziecka na wlasnym biodrze - jak bedxzie ciut wieksze, ale fajnie ze sie dowiedzialam o tej pozycji na wlasnym brzuchu zeby nosic, i profilaktycznie kazdy dzidzi powinien w tym wieku nosic pieluche jeszcze na pampersie, to zawsze dobrze robi dla stawow.
Dziewczyny ja tez marze juz o zakupach w galerii , jeszcze troszke. A henne zrobilam sobie sama w domu, jakos nawet wyszlo :-)Paznokcie tez sama, wlosy jeszcze ok, balejaz we wrzesniu 10, wiec spoko :-)
Bioderka badamy 27 X, niestety prywatnie bo nigdzie miejsc juz nie ma z NFZ , koszmar!
Pieknego dnia ! :-)