reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

dzien dobry
moja z beta tez wyrosla,wogole jest na 90 centylu wzrostowo,trzymam ja jeszcze ze wzgledu na noszenie w becie,nie moge sie doczekac az sztywno zacznie trzymac glowe

milego dnia

reklama
Dzien dobry :-)

Napisalam dlugiego posta, ale mi wcielo przez moj nawalajacy net, ale co tam :-)
Drugi razj juz nie mam jak napisac ;-)

Nocka w maire Ok, tylko mala nadal zasypia dopiero kolo polnocy na noc- ma to po mnie, no coz , w ciazy tez tak chodzilam pozno spac, teraz wolalabym wczesniej ale rady nie ma , wieczor kolkowy, wielki krzyk, dopero kapiel i suszarka za wasza rada- pomogla.
Co raz bardziej podejrzewam refluks, bo czuje ten kwasny zapach z ust i slina z baneiczkami czesto i odbijanie a potem zaraz czkawka. Chyba poprosze o ten Debridat- jest tez na refluks.
Po swiezym soku z buraka wypitym przeze mnie, mala juz 3 x robil zaraz ladna kupke, a ma juz zaparcia niestety.
Kerna- ja tez nosze na samaolovik, glowa w dol, inaczej pozycja na leniwca, mala to b. lubi.
Guusia- zycze zdrowka, oby AZS nie dalo Ci " w skórę" moze po ciazy bedzie juz lepiej.

Zycze Wam miłego dnia :-)
P.S Mala zostaje dzisiaj z tata na 3 h, jade na uczelnie z papierkami, chba dostane na te pol roku chociaz stypendium, zawsze pare groszy chociaz na benzyne :-)Lece odciagac melczko.Chorujące Mamusie- duuuzo zdróka Wam życzę !!!

BENIAMINKO! Ponoć też odkurzacz na kolki pomaga:tak:

Dzień za oknem ponury, ale mam nadzieję, że mimo to będzie miły dla nas wszystkich:-)

Dziewczyny wyszykowane, pora na mnie, a potem kawa:-)
Która chętna?;-);-);-)

dzien dobry dziewczynki!

U mnie noc jako taka ale bez szalu, bywalo lepiej hihi

wlasnie sie zabieram za zamawianie kombinezonow dla moich chlopakow i tez mam dylematy co do rozmiaru eh...w zasadzie potrezbuje czegos na dwa maks 3 miesiace bo pozniej chlopcy maja takie super kurtki, pozniej nie wiem czy brac super gruby kombinezon czy taki lzejsszy biorac pod uwage ze tu zimy nie sa jakies srogie..eh to moje dylematy na dzisiejszy ranek :D

hej

no ja juz po kawce, ale moge wypic jeszcze jedna jakas rozpuszczalna z pianka hehe :-)

moj maluszek dzis tylko raz budzil sie w nocy na jedzonko.. :-) takze calkiem niezle, ale poranek juz pod znakiem marudzenia :-)

u mnie tez na dworze zimnica.. chyba nici ze spaceru, jesli nie wyjdzie slonce.

benjaminko - widze, ze Twoj chlop niezle juz sobie z mala radzi, dosc czesto z nia chyba zostaje. ja wczoraj tez zostawila malego z moim K. - pojechalam na zakupy. wrocilam a tatus nad mackiem z suszarka :-D mowie Wam: on jest w hipnozie po tym dzwieku :-D dzis jeszcze sprawdze odkurzacz, ale przypominam sobie ze jak niedawno odkurzalam to spal w najlepsze :-D

piszecie o tym refluksie, to az sie zaczynam zastanawiac. moj juz wprawdzie nie ulewa tak czesto, czasem sie zdarza.. ale ta slinka tez sie pojawia i czkawka.. ale moze sporadycznie to norma?

hej
u nas noc do d.
wczoraj jak pisałam mielismy gosci, no i zamiast wykąpac Olafka o 20 jak zawsze wykapałam o 21.30 jakoś, co za tym idzie poszedł później spac i później wstał na karmienie, bo zamiat o 1 to koło 4 i już nie chcial spac, mam nadzieje ze wszystko wróci do normy.
ja jakoś słabo dziś się czuje, wszystkie kości w dłoniach i stopach mnie ciągną, nie wiem czy to na zmiane pogody czy jak ale nie mogę chodzic;/
dziś mieliśmy isc na szczepienie, ale nie wiem czy się wybierzemy czy moze jutro, u nas moja pediatra przyjmuje od 10.30 do 12.30 tylko

a mam pytanko do was, wiem ze juz kiedyś padło ale ja jeszcze raz
mianowice co robicie z butelkami? ja sterylizuje w mikrofali raz dziennie i nie wiem czy to nie za mało czy nie powinna po każdym jedzonku, no i przed przygotowaniem mleka wlewam troche goracej wogy i opłukuje, i smoczek tez gracą polewam, czasmi też gotuje ale rzadko, tak ogólnie przeprowadzilismy się tydzień temu i nie mamy jeszcze gazu bo poprzednia laska co tu mieszkała nie płaciła rachunków i odcieli, i umowa z gazownią już jest od 13 tego a gazu nie ma, ale 2 palniki są na prąd na szczęscie.
a i chciałam jeszcze zapytac , mój Olaf je na raty i czasami po 45 minutach znowu chce butle bo zjadł tylko 30 ml, więc ja wylewam i robie nowe, po jakim czasie od przygotowania można jeszcze podac to samo mleko? ja tak do pół godziny, ale znowu nie wiem czy dobrze. Już go przegładzam troszkę i jak nie zje to za 2 godziny ale wtedy pilnuje zeby ponad 6-70 ml zjadł bo zaraz głodny i brzuszek boli bo dobrze nie przetrawi a znowu pcha w siebie.

mb_1 moze kup sobie taki plaster rozgrzewający na plecki, sa jedne takie fajne ponoc dobrze działają ale musiałabym się znajomego zapytac jak się nazywają bo ja nie uzywałam

dorotko ja swojego dawno w becie nie noszę, nawet nie wiem czy wyrósł, trzeba sprawdzic:)

Beniaminko życzę zdrówka dla Juleczki, jedź może do lekarza niech da jakiś lek jeśli to refluks,
kolki u nas juz powoli mijają:) jest duuużo lepiej:) tylko po jedzonku marudny i wymusza na rączki, i płacze jak chce zasnąc a nie może ale kolek juz nie widzę, mam nadzieje ze nie zapeszę, kropelki będę podawac i tak jeszcze żeby nie wrociło.ile nosicie dzieciacdzi do odbicia? mój mały czasami zasypia na rękach i mu się nie odbije i go budze i dalej noszę, i czasami nawet po pół godziny nic, a ta pozycja na samolocik/leniwca tez do odbicia się nadaje???

Onionku mój tez nie ulewa za często ale czkawke ma jakieś 3-4 razy dziennie no i kicha ciagle
chyba też zastosuje suszarkę albo odkurzacz na uspokojennie, kurczę muszę nagrac na telefon i bede mu puszczac jeśli polubi te dzwięki:D

ale naskrobałam,sorki ze tak chaotycznie, ide coś zjesc
miłego i spokojnego dnia zycze i zeby nasze maluszki się do nas ślicznie uśmiechały:D

a ile trzymacie dzieciaczki do odbicia, mój czasami zaśnie na r

Ostatnia edycja:
Wstretnamalpko - Ty to jestes mistrzynia w postach hehe: walczysz z myslami jak wrocic do sylwetki a staremu nic nie przeszkadza i dobiera sie do Ciebie na calego :-D Widocznie nie jest tak zle i pewnie super wygladasz, skoro tak na chlopa dzialasz :-)
super to ja nie wyglądam tylko tragicznie ale widocznie starego przyszpiliło i znudziła mu się już jazda na ręcznym:-D:-p:-p:-p:rofl2:
....postaram się później was poczytać bo teraz spadam na szczepionko, ciekawe jak Daria to zniesie!??:szok:

Ja wpdam i znikam. dzis wizyta u neurologa. Jadę z dwójką...zobaczymy co moje starsze dziecie w poczekalni nawywija:baffled: aż boję sięmyśleć.
Nocka u nas super. Po podliczeniu - 8godzin snu:rofl2::-D
No to mykam.

Dziękuje Wam kochane za ciepłe słowa. Wybaczcie - nie jestem nadal w stanie odnieść się do Waszych postów :(

W domku dochodzimy do siebie, walczymy z jelitkami - mocno nadszarpniętymi przez leki i antybiotyki. Trzymajcie kciuki!

Strasznie tęsknie za Wami, za tym, żeby spokojnie siąść - poczytać, popisać. I wierzę, że lada moment tak będzie.

Buiaki dla Was i Waszych skarbów!

reklama
Gusia - naprawde sprobuj z szuszarka :-)

Wstretnamalpko - normalnie padam, jak czytam te Twoje posty... wczoraj nawet mojemu K. opowiadalam jaka z Ciebie artystka :-D

Kerna - powodzenia kobieto z ta dwojka :-) Michala daj pod opieke jakiejs znudzonej zyciem pielegniarce, coby ja rozruszal hehe..

Do góry