reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

.. zrobila badania popatrzyla w wyniki i mowi ,ze wszystko w porzadku , jednak nie bylo usg co zmartwilo i mnie i mojego. Babeczka powiedziala ,ze na dopochwowe dzidzia jest za duza ,a na to jej brzuszne moze byc za mala i nie bedzie dobrze widac i zapisala mnie za 3tyg i powiedziala ,ze wtedy nadrobimy wszystkie zaleglosci w podgladaniu malenstwa i juz ladnie bedziemy widziec co tam skrywa miedzy nozkami :) Jednak jakos tak przykro nam bylo bo nastawilismy sie na podgladanie. Aaaa i co najwazniejsze mialam nadzieje ,ze w koncu waga bedzie na plusie a tu znow na minusie ale babeczka powiedziala ,ze nic zlego sie niedzieje i ze poki co moge sie cieszyc z takiej wagi :)

U mnie było identycznie na wizycie..też czułam lekki niedosyt, bo USG nie było i równiez za 3 tyg jestem umówiona:) Co do kg to tylko 1 mi przybył, i też mam się cieszyć:-):-)..no to się cieszę:-D
Pozdrawiam serdecznie Was wszystkie i spadam pod kołderkę na horror :-D M jak miłość.....

reklama
No wlasnie juz drugi raz slysze ,ze przez brzuszek w 13 tyg usg bylo robione , ale moze chciala nadrobic spoznienie albo cos ? Nie wiem dzis sie smuce ale teraz mam taki zapierdziel ,ze nawet sie dobrze nie zorientuje, a te 3 tyg przeleca jak nie wiem i bede ogladala swoje malenstwo. No i juz wtedy mnie sila beda chyba musieli wyciagac z gabinetu bo nie bede mogla sie napatrzec :D

A ja byłam dzisiaj zrobić morfologię i miałam po południu odebrać wyniki, więc po pracy pojechałam do przychodni, a moich wyników nie ma... Pani w rejestracji wysłała mnie na 3 piętro do laboratorium, a tam też nie ma, więc pani w laboratorium mi jeszcze raz krew pobrała i jak wyniki drukowała to okazało się, że poprzednie wyniki były tylko na panieńskie nazwisko ;/ I takim sposobem mam dwa wyniki zupełnie różne i bolącą rękę... ;/

korba gratuluje dobrych wieści z wizyty.
Była u nas przed chwilą znajoma i powiedziała (jak większość zresztą) że wyglądam na strasznie zmęczoną. Ta ciąża wysysa ze mnie siły witalne. Tragedia.
Ide sie położyć. Dobranoc dziewczyny.

ej Kwiatuszki, powiedzcie mi czy to mi sie juz cos poprzestawiało ;-) czy tak jest.. moje Dzidzi jeszcze nie kopie, ale się tym nie martwię choć czekam z niecierpliwością.. :-) ale czasem jak patrzę na brzuszek to mi się wydaje, że on tak drga... ciężko opisać... to nie czkawka, bo za często i za szybko może tak być czy mi się ściemnia?? :-D
Tosiu, ja też czekam na kopniaka i nic, a myslałam że w drugiej ciąży poczuję maleństwo szybciej niż w pierwszej, jak już czuje się dziecko, to człowiek spokojniejszy, że wszystko jest ok...
My dopiero wrociliśmy od rodziców po świętach, jestem strasznie padnięta, co prawda wszyscy odciążali mnie od opieki nad dzieckiem, więc w dzień w miarę odpoczywałam, ale nocami mały nie spał, wyżynają mu się dwie trójki na górze i strasznie marudzi. Mam nadzieję, że w domu będzie lepiej spał, bo kolejnej nieprzespanej nocy chyba nie zniosę...

dorotko-no wlasnie sama sie martwie,a ty sie nic nie boj-wszystko bedzie ok

JolaMi-jasne masz racje mi ten potrojny test tutaj tez robili to tak samo male ryzyko i tyle ale wiesz jakby cos bylo niepokojacego to wydaje mi sie ze juz po USG by powiedzieli

skrzat-u mnie to samo zero sily i jakies ciagle dolujace nastawienie -ufff te hormony!

beti-ja bez rosolu ale tez M jak milosc zaliczylam(zajadalam tosty z maslem i mleko -teraz moj przysmak)

Witam sie wieczornie:)
co do spania to ja zawsze spałam na brzuchu i teraz mam z tym straszny problem,brzuchol coraz wiekszy i już nie wygodnie a poza tym nie chcę uciskać maluszka ,takze muszę sie troszkę pomęczyć zanim zasnę.co do kilogramów to mi ich troche przybyło i stojąc przed lustrem stwierdziłam ze robie sie coraz większa (przeraża mnie to). Co do wizyty to mam w czwartek i usg też bede miała robione bo idę prywatnie, a jezeli chodzi ruchy maleństwa to ostatnio czułam w sobotę wieczorkiem no i dzisiaj sie maluszek odezwał dwa razy:)
dziewczynom gratuluje udanych wizyt:)

Moje dzieciąteczko zrobiło mi najwspanialszy prezent na święta i poczułam jego ruchy:tak:tak wyraznie i to wiem na pewno, choc juz od dłuzszego czasu było takie "plumkanie":-) to teraz poczułam wyraznie!!! Jestem HAPPY:-):-):-) Za tydzień wizyta, bedzie to juz 19 tc, wiec licze że na usg dowiem sie wiecej.
Gratulacje z okazji udanych wizyt dziewczyny:tak:

reklama
olcia tosty z masłem no bym se też zjadła :) ale se jem mam taki zestaw ogorek kiszony,jabłko i kawałek ciasta rafaello które sama zrobiłam heheh :) mniam no i jak tu nie tyć? ;)

Do góry