reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witam mamuśki:-)
Jeśli chodzi o przytulanki to mam teraz większą na nie ochotę nawet niż przed ciążą:tak: Mój S. się śmieje czy ja na pewno w ciąży jestem. No i seksik taki jak nigdy:-p
:-) to tak jak u mnie, az sama się dziwie...ale bardzo mi się to podoba...a mojemu męzowi jeszcze bardziej:-)

co do planowania płci to tak tylko pytałam,bo ja starałam się o dziewczynkę, ale oczywiście co Bóg da, byle było zdrowe:-)Mąż wolałby chłopaka, aby razem autko naprawiać, jezdzić na żagle... hehe juz pyta kiedy dzidzie najszybciej bedzie mogl zabrać w rejs...:-) eh

reklama
W ciąży kochana żadnych tabletek nie można bez konsultacji z lekarzem. Nawet niektóre zioła są zakazane. Wizyta za tydzień to wtedy sie wypytasz. Zmiany w moczu w czasie ciąży są normalne. Jak nie piecze i nie kłuje podczas siusiania to nie ma potrzeby sie faszerować. Żurawinka i pokrzywa da sobie rade z bakteriami.

skrzat no niestety u mnie żurawinka nie daje rezultatu, a bakterie mam już od 2 m-cy :-:)wściekła/y: jak nie od początku ciąży. I co jakiś czas mnie piecze i w ogóle!! A urosept to są ziołowe, muszę się wybrac do apteki i wypytac bo widzę że bez czegoś silniejszego to nie da rady w moim przypadku chyba :-:)-:)wściekła/y::wściekła/y:

kerna no nieciekawe te wyniki :-:)wściekła/y::-:)wściekła/y:
gina mam dopiero 30.03, ostatnio byłam też miałam bakterie to powiedziano mi że takie infekcje dróg moczowych w ciąży jak najbardziej naturalne, ale teraz jeszcze to białko!!!! szok, wezmę chyba do wizyty urosept chyba można w ciąży?? już nie wiem co mam brac na ten mój pęcherz :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: piję dużo, żurawinę, fuj i nic
żeby tylko nie przeszło na miśkę moją, uhhhhhhhh
jak ie urok to .......
Nie wiem, czy infekcja dróg moczowych jest w ciąży taka normalna!!! Kiedy byłam w ciąży z pierwszym dzieckiem, też bardzo długo cierpiałam na takie dolegliwości, miałam przepisany urosept, a w momencie, kiedy nie było żadnej poprawy, lekarz profilaktycznie położył mnie w szpitalu, aby zrobić dokładniejsze badania, później nawet brałam furagin. Na twoim miejscu skonsultowałabym się jeszcze z innym lekarzem, tak na wszelki wypadek!!!

cześc dziewczynki... żeby nie było że sie nie odzywam ale jakoś nie mam za bardzo weny do pisania u nas trochę nerwowo bo amniopunkcja w piątek i cholernie sie boje o maluszki......... a w dodatku jestem igłofobiczką no ale nic odezwę się jakoś jak mi sie nastrój porawi
witam nowe mamusie .........buziaczki

Ja ci jednak radze odczekać tydzień. Tyle wytrzymałaś to już pare dni wytrzymasz. Lekarz najlepiej ci doradzi. Ja też mam bakterie i kryształki szczawianu wapnia w wynikach i na to dostałam tabletki z żurawiny i herbatke z pokrzywy.

A zcy to Ciebie swędzie? Pytam, bo jak jakis miesiąc temu dostałam tej pokrzywki pokarmowej(lekowej?- do dzisiaj nie wiem co to) to wtedy tez mi puchło na wzgórku po jednej tylko stronie, ale to bardzo swędziało. Po wapnie w dużej bardzo dawce wtedy przeszło. Niestety teraz nie można brać żadnej antyhistaminy, chyba ze lekarz przepisze sam. Ale wapno jak najbardziej wskazane.
Inna przyczyna, to może zapalenie mieszka włosowego bądż zapalenie zatoki B. ( nie pamietam nazwy) to związane tez z włoskami. Depilujesz się? A może krem depilujący ? Mnie uczulają, dlatego tylko maszynka :-|
Nie swędzi mnie to wcale, gdybym tego naocznie nie zauważyła to bym nie wiedziała, ze to mam. Z pewnością to nie chodzi o depilację(też maszynka) ani zapalenie mieszka włosowego to też nie to. Opuchlizna typowo podskórna, skóra na opuchliźnie w normalnym kolorze żadnego zaczerwienienia. Myślę, ze to moze jakiś ucisk bo tak przy długim staniu ciągnie, nie powiem, zebym się nie martwiła. Jak mocniej naduszę to boli tak jak siniak po uderzeniu ale ja z 100% pewnością nigdzie sie nie uderzyła.
No cóż poczekam do wizyty ciekawe co mi powie...
Dzięki laski :):):)

WITAM SIE PPNIEDZIAŁKOWO:)
a tak poza tym musze jechać dzisiaj z moją młodsza córką do lekarza bo biedulka ma taki katar i kaszel i do tego w ncy miała wysoką tempeaure :(
Moja córka bez temperatury ale za to z katarem i kaszlem jak gruźlik też do lekarza na 16.00.Powodzenia!!!!!!

Idę coś ugotować( raczej odgrzać) wczoraj miałam rodziców na obiedzie i dzisiaj słodkie niegotowanie :):):)

reklama
ale miałam powera :-) no i podłoga umyta, kominek wyczyszczony, pranie powieszone, kuchnia posprzątana :-) właśnie siostra do mnie napisała, że mnie zaprasza do siebie.. Mieszka we Włoszech, wstyd się przyznać studiowała tam parę lat i ani razu Jej nie odwiedziłam...no ale teraz z wyjazdu tym bardziej nici, bo jak pomyślę o samolocie to już zaczynam rodzić :-( ale mi szkoda...

Do góry