reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

wiesz ja morfologia to sie nie przejmuje bo w tamtej ciazy mialam krancowo 3,4 czerwonych,9,5 hemoglobine i 18 mln bialych wiec kosmiczne wyniki

tylko ta piep..na toxo ktora nic sie nie rusza,boze dzis mam taki humor mowie Wam i myslalam ze zakaznik mnie na ziemie sprowadzi a tym czasem sama sie sprowadzilam
mam jakies czarne mysli

To szybciutko je odgon i powiedz zeby juz nie wracaly:)) niunka musi byc zdrowa i poradzi sobie:) Tego Ci zycze:*

reklama
Ja wlasnie odebralam czesc moich wynikow z testu potrójnego ( druga czesc za dwa tygodnie ). Beta Hcg w normie, Afp tez :-)

Co do potyczek slownych, o ktorych zdarzylam tu poczytac - to uwazam, ze niech kazdy pilnuje swojej moralnosci i tak bedzie najlepiej :-) Kazdy ma prawo sie wygadac a my tu od oceniania nie jestesmy :-)

pozdrowionka

wiesz ja morfologia to sie nie przejmuje bo w tamtej ciazy mialam krancowo 3,4 czerwonych,9,5 hemoglobine i 18 mln bialych wiec kosmiczne wyniki

tylko ta piep..na toxo ktora nic sie nie rusza,boze dzis mam taki humor mowie Wam i myslalam ze zakaznik mnie na ziemie sprowadzi a tym czasem sama sie sprowadzilam
mam jakies czarne mysli

Dorotka, bąź dobrej myśli, wydaje mi się,że jak dziecko zaraziłoby się w pierwszym trymestrze to nastąpiłoby poronienie...a u ciebie usg jest ok.
Stresujesz się podwójnie bo jesteś lekarzem, masz świadomość zagrożenia, ale poczekaj co pokaże amniopunkcja, gdzie ją będziesz robić?
Sama się stresuję tą toxo. 2 miechy temu była ujemna , ale teraz mam zrobić powtórnie i boję się co wyjdzie?

Dziewczyny, nie oceniajmy. Kernie i tak pewnie nie było miło.
Ja sobie myślę, że do wieczora się dogadają i wyjaśnią, jeśli nie to już Kerna będzie wiedziała co robić , a my tu jesteśmy by się wspierać i wygadać.
Jak widzicie nie tylko facetom zdarza się brak kontroli, trzeźwe nawet kobiety też potrafią być nieobliczalne , mówię o przykładzie jaki podała Dorotka1.

Dorotko1 , morfologia spadła? Pisałaś wcześniej, że schudłaś- stres, zmartwienie to potrafi dać w kość. Pewnie antybiotyk zrobił także swoje? Wyniki toxo bez zmian, może jeszcze czas na działanie leków.... Trzymaj się Dorotko,nie daj się temu.Nasza psyche w walce z choroba jest bardzo ważna, ale o tym przeciez dobrze wiesz. Przytulam, nie smutaj!

Dorotka, bąź dobrej myśli, wydaje mi się,że jak dziecko zaraziłoby się w pierwszym trymestrze to nastąpiłoby poronienie...a u ciebie usg jest ok.
Stresujesz się podwójnie bo jesteś lekarzem, masz świadomość zagrożenia, ale poczekaj co pokaże amniopunkcja, gdzie ją będziesz robić?
Sama się stresuję tą toxo. 2 miechy temu była ujemna , ale teraz mam zrobić powtórnie i boję się co wyjdzie?

mowil mi ze dostane skierowanie do IMiD

tak własnie, nie nam oceniać sytuacji której nie byliśmy swiadkiem!

A ja własnie wróciłam od lekarza "rodzinnego". I sie teraz tak naryczałam.Znachor do którego defakto nikt nie chce chodzić, przepisał mi Biseptol (oczywiscie uprzdziłam go o ciaży i w którym tyg jestem) a ze zawsze czytam ulotki tak chociaz pobieznie, no i zaniepokoilo mnie to co przeczytałam zadzwoniłam do mojego gina i az wrzasnął ze bron boze mam nie brać tego. Cholera jasna(sorki) z tych nerwów i jakies niemocy i ze znowu sama bo mój w pracy to sie poryczałam. Jeszcze została mi prywatna wizyta ewentualnie ale boje sie znowu cos mi inny lekarz przepisze cos co sie okaze zabronione! łooo matko!

Ostatnia edycja:
mowil mi ze dostane skierowanie do IMiD
tam najkrócej czeka się na wynik, mam koleżankę która tam robiła amnio....będzie dobrze
na mtv leci program LICEALNE CIĄŻE, GOOD co to się porobiło kiedyś to był kanał muzyczny, a teraz jakieś patologie pokazują...

DZIEWCZYNY jakie bierzecie witaminy, mój gin kazał mi odstawić kwas foliowy, i brać witaminki, kupiłam takie
Feminatal Metafolin 400 + DHA 30 tabletek + 30 kapsułek - [MERCK SP. Z

tam najkrócej czeka się na wynik, mam koleżankę która tam robiła amnio....będzie dobrze
na mtv leci program LICEALNE CIĄŻE, GOOD co to się porobiło kiedyś to był kanał muzyczny, a teraz jakieś patologie pokazują...

DZIEWCZYNY jakie bierzecie witaminy, mój gin kazał mi odstawić kwas foliowy, i brać witaminki, kupiłam takie
Feminatal Metafolin 400 + DHA 30 tabletek + 30 kapsułek - [MERCK SP. Z

He he z tym kanalem to polecieli rzeczywiście..hii
No własnie odnośnie witamin to ja sama nie wiem czy kupic cos i co własciwie najlepsze jest.

reklama
wiem juz sie zdarzylam zorienotawac
na krotka hodowle podobno 10 dni na dlugą 3 tyg czy jakos tak-podobno

ale i tak panicznie sie boje nie tej amnio tylko ze tego co wyjdzie z wyniku

feminatal ten co piszesz,wczesniej bralam 800,teraz 400

Do góry