onionek
happy mama
Witajcie dziewuszkiDzień dobry :-) I u mnie słońce nieśmiało wygląda zza chmur, zbyt nieśmiało, buu. Jak niskociśnieniowiec jestem nieprzytomna rano , gdy za oknem szaro i niż. Czekam na słońce, rozpaczliwie. Normalnie o tej porze poszłabym już 3 razy na małe opalanie, tak dla podłapania energii i poprawy nastroju. W karjach skandynawskich zimowe depresje leczą właśnie światłem wygenerowanym z lamp. Zatem cierpliwość i nadzieja , że ta wiosna już stoi za za rogiem :-)
Kerna, przytulam Cię mocno, domyślam się jak się czujesz i jak było Ci smutno.Taka bezradność i złość. Może jednak to pojedyncze wyskoki, masz prawo by o tym pogadać z nim i powiedzieć, że to Ciebie rani. Jesteście dorośli , możecie się dogadać.
Chyba, że jak u mnie...
Z moim eks mężem rozstałam się po 18 latach, bo niestety nie mogłam na niego liczyć. Alkohol, ekstremalne sporty, komputery. Po prostu nie było Go. Nie było nas. To działo się od samego początku, ale ja nie umiałam wymagać, zadbać o siebie. Póżniej to już czekałam tylko do pełnoletności syna i słowa własnego dotrzymałam. Mąż nie chciał rozwodu, było mu tak dobrze i wygodnie, mnie wcale :-/
Ale mniejsza już z tym. Wydoroślałam, drugi raz na to nie pozwolę, mądra Polka po szkodzie :-) Od zawsze planowałam, marzyłam jako jedynaczka, że będę miała więcej dzieci. Już myślałam, że się nie ziści. I spotkało mnie wielkie szczęście, zostanę znowu mamusią :-)
Pięknego dnia dziewczyny ! Pogody duszka :-)
Beniaminka podziwiam takie silne kobitki, jak Ty - tez jestem zdania, ze nie mozna zycia marnowac z facetem, tylko dlatego zeby nie zostac samą :-)
Kerna - trzymam kciuki za naprostowanie na Twoja korzysc sytuacji domowej :-)
U mnie dzis wspaniala weather - bylam juz na krotkim spacerku - jedynie wiatr lekko zwiewa wlosy z jednej srony glowy na druga :-) Ale najwazniejsze, ze temperatura skoczyla i czuc, ze idzie wiosna.
Zaluje tylko, ze zostal mi tylko weekend wolnego.. potem znowu do pracy - a tak juz sie slodko rozleniwilam..
Pozdrowionka.