reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Ja tez mojemu wierze, to gin z długoletnim doswiadczeniem, ma tyle pacjentek ze przyjmuje codziennie (prywatnie), oprócz oczywiscie dyzurów w szpitalu i w innych miastach w powiecie. Ostatnio tak rozmawiałam z moim ze moze i oni ładnie zarabiaja na pacjentach ale co oni z zycia prywatnego mają.
Dokładnie magi78, mój prywatny gin też nie ma certyfikatu, ale ma mnóstwo pacjentek i przyjmuje codziennie oprócz pracy w klinice, poradni i dyżurów.
Ufam mu tym bardziej, że ma długoletnie doświadczenie w położnictwie i wykonywaniu badań USG, jednak tym bardziej cenię go za to, że nie podaje takich wyników jak NT pacjentkom, jeśli widzi nieprawidłowości kieruje je na badania prenatalne właśnie.
Po to one są, bo w sumie na prenatalnych także jest wykonywane USG na dobrym sprzęcie + pobranie krwi. reszta robi laboratorium i specjaliści przy pomocy spec. programów do obliczeń ryzyka. Tle że robią je osoby, które zajmują się i kształcą nieustannie tylko w tym kierunku.

reklama
Dokładnie beniaminko, kazdy gin który wykonuje usg na standardowej wizycie jest napewno na tyle doswiadczony aby dojzeć jakiekolwiek nieprawidłowości, po to robi to usg , nie dla widoku i przyjemności.I jak cos nie tak , to kieruje do specjalistów z certyfikatami.

Dokładnie magi78, mój prywatny gin też nie ma certyfikatu, ale ma mnóstwo pacjentek i przyjmuje codziennie oprócz pracy w klinice, poradni i dyżurów.
Ufam mu tym bardziej, że ma długoletnie doświadczenie w położnictwie i wykonywaniu badań USG, jednak tym bardziej cenię go za to, że nie podaje takich wyników jak NT pacjentkom, jeśli widzi nieprawidłowości kieruje je na badania prenatalne właśnie.
Po to one są, bo w sumie na prenatalnych także jest wykonywane USG na dobrym sprzęcie + pobranie krwi. reszta robi laboratorium i specjaliści przy pomocy spec. programów do obliczeń ryzyka. Tle że robią je osoby, które zajmują się i kształcą nieustannie tylko w tym kierunku.
Zgadzam się z Tobą w 100% i w tym celu podałam tę listę, nie kwestionując,że doktorzy bez certyfikatu są gorsi, super ,że darzycie ich zaufaniem, dla mnie dobry ,kompetentny specjalista znaczy bardzo dużo,pisałam już ,że jestem panikarą, pesymiistką itp. w tej ciąży u lekarza byłam już 7 razy a to dopiero pierwszy trymestr, wydałam już na wizyty, badania, testy kupę kasy,ale świadomość ,że jest ok z dzidzią jest bezcenna.

Zgadzam się z Tobą w 100% i w tym celu podałam tę listę, nie kwestionując,że doktorzy bez certyfikatu są gorsi, super ,że darzycie ich zaufaniem, dla mnie dobry ,kompetentny specjalista znaczy bardzo dużo,pisałam już ,że jestem panikarą, pesymiistką itp. w tej ciąży u lekarza byłam już 7 razy a to dopiero pierwszy trymestr, wydałam już na wizyty, badania, testy kupę kasy,ale świadomość ,że jest ok z dzidzią jest bezcenna.
Monia, ja już byłam u ginekologa 8 razy :)Nie jestem panikarą może, jednak mój wiek robi swoje, ryzyko większe , to chodzę ile razy lekarz zleci. Sporo to kosztuje oj, sporo :) Ale wszystko by dzidziuś zdrowy był.

Ale sie objadlam winogronem, bylismy z mezem w tesco na zakupkach i jest super slodkie
Dzisiaj zauwazylam ,ze moj maz oglada same sukienki i ubranka dla dziewczynek, mowil mi o dziewczynce ale nie sadzilam ze az tak bardzo o niej marzy

Wiecie co mi sie dziś sniło? Ze z jednej piersi leci mi mleko...hyyy i tylko tyle pamietam.
Małgos83 mam ochote zrobic te twoje rogaliki ale ja mam powidła z nutella, taki wynalazek od kumpeli. Niech tylko wyzdrowieje..ojjjj bedzie sie działo.

Ostatnia edycja:
Ja wróciłam z uczelni, zjadlam juz obiadek ale nadal mam na cos ochote ale nie wiem sama na co:)Moze jakis owoc sobie zjem:) Co do ginekologów to tez uwazam ze najwazniejsze jest to czy wg Was jest on kompetentny i czy Wam pasuje. moj poprzedni gin mial na scianach pełno certyfikatów, a okazal sie lekarzem któremu zalezalo na kasie, bo kazdą dziewczyne zachecal do brania tabletem hormonalnych, nawet jak mowila ze nie chce. A szczytem bylo to jak powiedzial mojej kolazance ze zrobi jej cytologie dopiero jak zacznie brac tabletki:/ chore... ja wiem i dlatego juz nigdy wiecej tam nie poszlam:/ A moj obecny gin jest bardzo mily choc troche sztywny,ale wierze mu w to co mowi i zawsze odpowiada cierpliwie na moje pytania, po za tym pacjentek tez zawsze ma duzo i kazda ma dobre zdanie o nim:)

Wiecie co mi sie dziś sniło? Ze z jednej piersi leci mi mleko...hyyy i tylko tyle pamietam.
Małgos83 mam ochote zrobic te twoje rogaliki ale ja mam powidła z nutella, taki wynalazek od kumpeli. Niech tylko wyzdrowieje..ojjjj bedzie sie działo.

hehe..ja nienawidze bawic sie w mace..ale dla tego smaku jestem w stanie sie poswiecic..tyle ze teraz ruszyc sie nie moge..objadlam sie..:)
wracaj do zdrowka:)

reklama
Do góry