P
pysia_23
Gość
Ja już po mału mykam spać.
Do jutra.
* K * O *L * O * R * O * W * Y * C * H *
* S * N * Ó * W *
Do jutra.
* K * O *L * O * R * O * W * Y * C * H *
* S * N * Ó * W *
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
słyszałam kiedys o tych pieluchach, ale zupełnie nie wiem z czm to sie "je" czy mozesz zapodać jakies linka na ten temat, bede wdzieczna. To niezwykle ciekawa sprawa, chce jak najwiecej sie o tym dowiedziec. Z góry dziekujeNjo, dzień ma się ku końcowi, za niedługo mali pójdą spać. Ciążowo dzisiaj spokój, tylko choróbsko puka do drzwi.
olcia ja w pierwszej ciąży miałam to skracanie się i niewydolność szyjki, chyba 2 albo 2,5 cm rozwarcia ale nie do końca pamiętam. Objawów zero, u lekarza po badaniu (ręcznym) to był totalny szok. Zaraz mnie do szpitala wysłał. No i nie byłam szyta, żadnego pessara, choć wskazana były. Nie pamiętam czy pisałam więc powtarzać się nie będeKażdy przypadek jest inny.
no ale wszelkie skurcze- to to twardnienie, lepiej skonsultować z ginem. Może tak ci boleśnie macica rosnąć, ale lepiej chuchać... skurcze odpowiednio wyolbrzymione czy ból uznają za awarie i zbadają
malgosia mam ochote przetestować te rogaliki
misiaka pewnie dzidzia ci na jakis nerw naciska stad te bóle, ale lepiej się zapytać
gizela co do pieluch tetrowych...Jesli nie chcesz dziecka taplać w chemii i zaoszczędzić polecam pieluchy wielorazowe. teraz stosuje u Tymka- są super, bardzo podobne do pampersów tyle, że nie śmierdzą, nie zawierają ropy i jeszcze na wywozie śmieci oszczędzam. Można tez stosować pieluchy tetrowe (fajna jest tetra bambusowa- bardziej chłonna i antybakteryjna) na to wkładać takie mjtasy z pula (nieprzemakalny ale oddychajacy) i na pieluszkę nakładać np kawałkii pociętego polarowego kocyka (izoluje pupe od wilgoci). To wariant super- ekonomiczny a dużo zdrowszy dla dziecka. Wtedy pieluch nie powinno się prasować bo ogranicz to ich chłonność. Można wydac nawet 200 zł na cały okres pampersowy zamiast ok 3500 przy zwykłych pampersach.
Apropos jedzenia... ja ogólnie jestem szczupła przed ciążą ważyłam 52 dziś na wizycie wyszło54 z groszami owszem opychałam się troszkę:-) lekarz powiedział,że to za dużo , w pierwszym trymestrze w ogóle nie powinnam przytyć, tak więc od dziś się ograniczam
WITAM DZIEWCZYNKI!
Podczytuję to to forum od 2 miesięcy, nie miałam odwagi się ujawnić,gdyż bardzo bałam się o moją ciążę...W lipcu poroniłam w 5/6 tyg. było to dla mnie ogromne przeżycie, długo dochodziłam do siebie, o ciążę starałam się 5 miesięcy. Jak teraz dowiedziałam się ,że się udało, wcale się nie cieszyłam, strach był silniejszy, doszły plamienia, co chwila biegałam do lekarza, który "sprzedawał "mi swój optymizm. Obecnie skończyłam 3 miesiąc, jestem już po teście pappa, badaniu genetycznym, tak więc pojawiła się wiara,że tym razem będzie ok, musi być.
Dziś rano byłam na badaniu u mojego doktorka(standardowo przy każdej wizycie usg) i na badaniu spytał czy chcę znać płeć, byłam w szoku, bo to dopiero początek14 tyg. powiedział,że to takna 80%
ale to wybitny specjalista z międzynarodowym certyfikatem usg,świetnym sprzętem, mogę go polecić dziewczynom z wa-wy bo wykonuje badania serduszka, przepływy, 4d, 3d i w ogóle msuper z niego gość, dba o swoje pacjentki, do tego jest młody(ale już dr przed nazwiskiem)i przystojny...
Ale wracając do tematu ...BĘDĘ MIAŁA CÓRKĘ.....Jestem taka szczęśliwa,
Hej dziewczyny. Ja doczekałam sie wizyty wkońcuPrzeźierność w normie, kość nosowa jest i tez w normie. Maleństwo ma 6,12cm. Jakie cudne długie nóżki ma i rączki .Tak to przecudnie wyglądało, taki mały człowieczek...usielismy go obudzic bo spał i nie chcial sie przekręcic..hiii oj jaki fajniuchny i słodki
Foty sa na wątku usg
Witam nową mamusie![]()
Dziewczynki ja jutro rano wyjezdzam wiec zycze wam wszystkim udanych wizyt, i zdrowkado zobaczenia za 10 dni, kurde nie wiem jak przezyje bez BB heheh buziaki
Ja tez urzadzilam mojemu synusiowi pokoik w zywych barwach. Nizej fotoZobacz załącznik 224196
witam i ja:-)
Miałąmtego pecha,że do pracy przyszła kichająca pielęgnaira......no i oczywiście teraz ja smarkam i kichamjak nie urok....
u was też tyle śniegu????? no deprecha jak nic...
witam nową mamę![]()
Witam się w niedzielę.
Ledwo żyję męczy mnie kaszel i kichanie a do tego mięśnie brzucha mnie bolą przy najmniejszym ruchu a o kichaniu i kaszlaniu nie wspomnę.Do tego ból głowy ehhh.
Za oknem słonko odbija sie w resztkach śniegu aż razi w oczy.
Moja rybka po 8 zrobiła mi pobudkę i bawiłyśmy się w doktora i na wzajem się badałyśmy i leczyłyśmy.Jakos nie miałam siły zwlec się z łóżka, aby się z moją rybką bardziej kreatywnie pobawić.![]()
I ja sie niedzielnie leniwie witam Za oknem tak jak chyba wszedzie plucha i okropnie i niedziela z tv.
Dziewczny mnie od jakiegos czasu bola cale rece, ramiona az po dlonie i palce. W nocy az sie budze z bolu, tak mysle czy to ma zwiazek z dzidzia ze zjada mnie od srodka?
Jutro wizyta wiec sie podpytam, denerwuje sie ale z drugiej strony jakis taki wewnetrzny spokoj czuje i mysle ze wszystko bedzie dobrze
Tymczasem milego wieczorku. Ide najszybsza salatke swiata robic tunczyk ananas kukurydza i majonez i przed telewizor))