reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Olcia, skracanie się szyjki, jej niewydolność lekarz może zaobserwować podczas badania USG dopochwowego. Może zapytaj podczas takiego badania?
Dlaczego nie badają ginekologicznie ? Może to PL trochę przesadzają z tą ingerencją w przebieg ciąży, bo tak serio to często mam takie wrażenie :|

reklama
tu stwierdzaja ze jestes w ciazy na podstawie badania moczu,robia ci badania krwi,moczu,cisnienie itp,usg ale nie dopochwowe,i tyle potem pomiar brzucha,tetno dzidzi, ae ginekologicznie badaja tylko jak jest jakas awaria (np krwawienie)... hmm ja nie wiem co lepsze ale teraz to bym wolala zeby ktos to sprawdzil

Kupiłam w biedronce czekolade z wawela z nadzieniem jogurtowo-truskawkowym...ooo mamo...jaka pyszna, mówie wam.;)

Ja nie wiem co jest lepsze z punktu medycznego, ale ja jestem pewniejsza jak zbada łapką i pozaglada dowcipnym usg.;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ale miałam dziś dzień w plenerze.Wpierw do kościoła i na kawkę do babci i taty a potem do mamy do pracy i pędem napalic w domku w piecu i na pizze z siostrą i niunką.
Dopiero wróciłam.Ledwo wcisnęłam 2 kawałki pizzy, żołądek mam mniejszy niż u myszki hahahaha
Teraz wygłuptaki z Martynka przy rmf baby na MiastoMuzyki.pl - najlepsza muzyka w internecie pełno muzyki dla dzieci puszczają...

Witam:) ja dzisiaj tylko na chwilke bo jestem padnieta:( Caly weekend spedzilismy u znajomych i ciesze sie ze nareszcie jestem w mieszkanku:) Przed chwilka skonczylam jesc kolacyjke przygotowana przez mojego D. Idzie sie polozyc, by odpoczac po jedzonku i do lóżeczka lulu:)
Milego wieczorku dla Was:)
Witam serdecznie nowa wrzesnióweczke:)

a ja moje drogie byłam popołudniu na spacerku mimo padającego śniegu i już od 4 godzinek leze w łóżku i mi sie totalnie nic nie chce,dobrze ze małzonek młodszą córcie wykapie bo ja nie mam sił:baffled:
jakiś straszny ten dzisiejszy dzień:tak:mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej:-D

reklama
Njo, dzień ma się ku końcowi, za niedługo mali pójdą spać. Ciążowo dzisiaj spokój, tylko choróbsko puka do drzwi.

olcia ja w pierwszej ciąży miałam to skracanie się i niewydolność szyjki, chyba 2 albo 2,5 cm rozwarcia ale nie do końca pamiętam. Objawów zero, u lekarza po badaniu (ręcznym) to był totalny szok. Zaraz mnie do szpitala wysłał. No i nie byłam szyta, żadnego pessara, choć wskazana były. Nie pamiętam czy pisałam więc powtarzać się nie będe:-p Każdy przypadek jest inny.
no ale wszelkie skurcze- to to twardnienie, lepiej skonsultować z ginem. Może tak ci boleśnie macica rosnąć, ale lepiej chuchać... skurcze odpowiednio wyolbrzymione czy ból uznają za awarie i zbadają:tak:
malgosia mam ochote przetestować te rogaliki:-D
misiaka pewnie dzidzia ci na jakis nerw naciska stad te bóle, ale lepiej się zapytać
gizela co do pieluch tetrowych...Jesli nie chcesz dziecka taplać w chemii i zaoszczędzić polecam pieluchy wielorazowe. teraz stosuje u Tymka- są super, bardzo podobne do pampersów tyle, że nie śmierdzą, nie zawierają ropy i jeszcze na wywozie śmieci oszczędzam. Można tez stosować pieluchy tetrowe (fajna jest tetra bambusowa- bardziej chłonna i antybakteryjna) na to wkładać takie mjtasy z pula (nieprzemakalny ale oddychajacy) i na pieluszkę nakładać np kawałkii pociętego polarowego kocyka (izoluje pupe od wilgoci). To wariant super- ekonomiczny a dużo zdrowszy dla dziecka. Wtedy pieluch nie powinno się prasować bo ogranicz to ich chłonność. Można wydac nawet 200 zł na cały okres pampersowy zamiast ok 3500 przy zwykłych pampersach.

Ostatnia edycja:
Do góry