reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

ojej znowu widzę, że powrót do ciężkiego tematu...
Powiem krótko: Każdy może mieć własne zdanie i nie powinno się niektórych krytykować, bądź potępiać. Każdy ma swoje sumienie i ze wszystkiego rozlicza się sam. To po co jeszcze pisać głupoty i jakieś nieprzyjemne rzeczy?

reklama
Po wizycie juz i wszystko OK, fałd karkowy w normie i reszta rowniez. Dzidzia sie nie chciala odwrócic, tylko patrzyla prosto na nas a potem hop- kciuk do buzki i dalej sie gapi :-D no cudny widok!
Termin porodu wg usg na 14.09. a i ciaza wieksza o 3 dni, bo juz 14 tydzien usg policzyło. Mam opis, ale nie mam fotki bo mi ie dali, chociaz sie upominalam. Jestem uz spokojniejsza, a taką miałam tremę.

Witam Dziewczyny....ja też sie nie wyspałam....:no:..Beti ja tez zaniosłam zaświadczenie do UP i pani do mnie ,dlaczego nie mam L4:szok:,bo mówiła ,że jak nie będzie tego L4 to będzie mnie wysyłać do pacy.....,ale dla mnie to chore.....przecież to normalne,że mnie nie przyjmie nikt do pracy....a mam zjawić sie 7 maja(5msc ciąży)....przecież mi lekarka nie da ,jeszcze troche znam procedury L4-ośmieszę się pytając o nie....Najgorzej to sie boję,ze mogą mnie dać na roboty społeczne.....jak nie doniose L4.....ale jakby mnie dali to pójdę do gazety regionalnej i zrobię zadymy UP....
Gizela, to u ciebie dziwnie, U mnie jak powiedziałam że jestem w ciązy to babka od razu oznajmiła, że odkłada moje papiery, bo i tak nikt w ciąży mnie nie zatrudni, brutalnie ale prawdziwie. Później miałam donieść zaświadczenie o ciąży, ale akurat tego dnia wychodziłam ze szpitala i wysłałam męża z zaswiadczeniem. Pani powiedziała, że co 3 miesiące mamsięstawić, a mąż jej na to że muszę leżeć, pokazał jej moj wypis ze szpitala i powiedział, że sama może do mnie przyjeżdżaći sprawdzić czy nie pracuję, bo ja nie będę jeździć do niej. No i pani wykonała telefon do kogoś lepiej poinformowanego i staneło na tym, że kolejny termin stawienia się do UP mam w październiku :-)

Dziewczyny, nie wracajcie już do wczorajszego tematu. To nie ma sensu dyskutować o czyichś przekonaniach. Justyna pisząc to, co najcżeściej było cytowane na czerwono, na pewno niechciała nikogo zranić, czy obrazic, po prostu wyraziła swoją opinię, tak jak cała reszta...

Gizela, to u ciebie dziwnie, U mnie jak powiedziałam że jestem w ciązy to babka od razu oznajmiła, że odkłada moje papiery, bo i tak nikt w ciąży mnie nie zatrudni, brutalnie ale prawdziwie. Później miałam donieść zaświadczenie o ciąży, ale akurat tego dnia wychodziłam ze szpitala i wysłałam męża z zaswiadczeniem. Pani powiedziała, że co 3 miesiące mamsięstawić, a mąż jej na to że muszę leżeć, pokazał jej moj wypis ze szpitala i powiedział, że sama może do mnie przyjeżdżaći sprawdzić czy nie pracuję, bo ja nie będę jeździć do niej. No i pani wykonała telefon do kogoś lepiej poinformowanego i staneło na tym, że kolejny termin stawienia się do UP mam w październiku :-)
Wiem,ze dziwne,bo sama byłam zaskoczona....,no ale będę sie wstawiała i najwyżej jak mnie wysle do roboty to pojdę i powiem pracodawcy,ze jestem w ciąży....nic nie poradzę ,że wtrafiłam na taką babę....dla niej liczy się tylko prawo....najgorzej się boję,ze wyśle mnie do robót publicznych z UP,bo w maju sie dzieje u nas....najwyżej wtedy będę ingerowała....

Myślę, że o to nie musisz się obawiać. Do pracy fizycznej kobiety w ciąży na pewno nie wyśle. Jakieś przepisy BHP są na to napewno.
ewentualnie zawsze mozesz poprosić lekarza o zwolnienie.

Witam mamusie:)
Dzisiaj pozno zagladam bo od rana biegalam po urzedach..i zalatwilam sobie ten staz...od 22 marca zaczynam.
Gratuluje udanych wizyt:)

Teraz zjadlam pierogi z miesem i zabieram sie za arbuza:)) trafilam wkoncu na niego w zwyklym warzywniaku:)
A bol glowy jest okropny:(

reklama
hej dziewczyny!!
Tez mnie caly dzien glowa boli:(
Wlasnie obiadek zjedlismy golabki i teraz wcinam winogron...arbuza tez zakupilam ale cos mnie nalecialo na winogron .
Ja usg mam we trorek tez mam treme i sie tez bardzo ciesze ze zobacze jak moja iskierka urosla :))
Milego popoludnia

Do góry