reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

moje dzidziusie w 11 tyg i 5 bo tak akurat mialam usg jak malgos :) mialy 5cm a drugie 5,3 cm i ja czuje ze to beda pannice moze przekonam sie na nastepnej wizycie 29 marca juz nie moge sie doczekac :)

reklama
Gratuluje udanych wizyt :) Dziewczyny ,czy wam leci krew z nosa ???? Mi w zyciu nie leciala (no moze raz przy okazji nauki jazdy na rowerze) a teraz co drugi dzien tak po trochu.Zapomnialam zapytac gina ,ale moze wy tez cos na ten temat wiecie.
Krwawienia sie zdarzaja poczytaj na necie
Krwawienia z nosa w ciąży - Specjalista radzi - Poradnik - ForumGinekologiczne.pl – portal wiedzy o ginekologii i położnictwie

Lilu ten bol w pachwinie to rozciagajace sie wiezadla macicy :-) Tez mi sie to zdarza..
Trixi krwawienia z nosa na naszym etapie to tez zdaje sie nic groznego.. ja na przyklad mam wiecznie przesuszona sluzowke nosa przez co zdarza mi sie zobaczyc krew na chusteczce.

Tymczasem zjadlam dwie porcje frytek z keczupem - cos wspaniale niezdrowego :-D

Mam tez dzis w planie zrobic lekka salatke z kasza kuskus, ktora sklada sie wlasnie z kuskusu, do tego pokroja papryka ( obojetnie w jakim kolorze ), oliwki najlepiej czarne, troche ogorka kiszonego, kukurydza z puszki i majonez do zaprawy :-) Hmm.. tylko musze znalezc kogos, kto skoczy po brakujace produkty :-D Chyba juz widze kandydata :-D

Ostatnia edycja:
Mamuśki..gartuluje udanych badań usg ;-))
cieszę sie razem z Wami że wszystko super ;-)

no to ja juz ostatnia chyba zostałam na usg genetyczne
ale na badaniu będzie akurat 12t1d czyli ok

miłego wieczoru życzę
ja oporządziłam moich chłopaków i jade na plotki do przyjaciółki :-)))

do miłego;-)

Ja nie pytałam,bo przecież ja nie pracuję....,żeby brać L4....i to jest chore bo niby kobieta w ciąży jest chroniona....a zaczynać z nimi to nie ma co bo powiedzą ci,że to nie ubezpieczalnia tylko miejsce podejmowania pracy....i mogą cie wypisać ,bo np.mąż ma ubezpieczenie i można pod niego się podpisać....
Beti przecież na L4 JEST POTRZEBNE MIEJSCE PRACY I REGON....-a UP jest twoim czy moim miejscem pracy....?

pani w UP wzięła zaświadczenie o ciąży,nic nie mówiła dała mi następny termin stawienia na 20 maja i powiedziała,że jak bęzie cos się dziać to mam przynieść l4 i nie będę musiała się stawiać...to tylko wizyta żeby sie podpisać bo pracy nie będą mi szukać :-) i dobrze :tak:

Witam się i Ja;)
Ja od dwoch dnie walczę z oknami, już na nie patrzeć nie mogłam. Jeszcze zostal mi przedpokój i łazienka a tak to reszta już lśni ... ;)))
Ja dzisiaj robię zupke grzybową!

ja wczoraj umyłam okno w sypialni bo było już tak brudne że nie odsłaniałam rolet bo nie mogłam na nie patrzeć heheh :tak: no i mieszkamy na parterze więc trzeba było umyć bo wstyd :tak: jeszcze zostało mi okno i balkon w dużym pokoju ale to może na świeta bo ono nie jest takie brudne i chęci brak na mycie :no:
a zupkę grzybową to zjem se jutro u mamy na obiadek bo nas zaprosiła :tak: no i zapiekankę z makaronu i mielonego specjalnie zrobi dla swojej ciężarnej córeczki :-)

Po wizycie juz i wszystko OK, fałd karkowy w normie i reszta rowniez. Dzidzia sie nie chciala odwrócic, tylko patrzyla prosto na nas a potem hop- kciuk do buzki i dalej sie gapi :-D no cudny widok!
Termin porodu wg usg na 14.09. a i ciaza wieksza o 3 dni, bo juz 14 tydzien usg policzyło. Mam opis, ale nie mam fotki bo mi ie dali, chociaz sie upominalam. Jestem uz spokojniejsza, a taką miałam tremę.

widzisz nie warto się stresować :-) no ale łatwo się mówi heheh ja też przed wizytą mam stresa ;-) super wielkie grztki zdrowego maleństwa :tak:

Witam
Ja zaopatrzyłam się w sos truskawkowy i zaraz go na lody poleje i wciągnę wszystko.
Do tego gorzka czekolada a na górę chipsy kebabowe.Niezła mieszanka ha ha ha

no mieszanka extra :tak: ja też mam taki sos i leje tonę na lody mniam mniam

Witam :D Ja dzis bardzo pozytywnie bylam prywatnie u lekarza babka poprostu cudowna ma prywatna klinike a co lepsze powiedziala ,ze nastepna wizyta juz na fundusz wiec zaplacilam tylko za ta :) No ale to nie koniec wiesci , dzidzia ZDROWA przeziernosc zrobiona jak najbardziej zdrowa wszystko prawidlowe i duza jak na swoj wiek no i prawdopodobnie bedzie synek powiedziala ze jeszcze wczesnie ale po tylu latach pracy wydaje sie jej ze widziala tam miedzy nozkami cos co nalezy do chlopca :D No i ten ala miesniak czy inne pasudztwo zniklo nie ma sladu :D No wiec wszystko jak najlepiej i moje kochanie moglo ogladac dzidzie i slyszelismy serduszko 160uderzen zasuwa jak nie wiem :) No i jak juz wychodzilismy to dostalismy od pani prezent - taka paczuszke z filmem jak sie opiekowac malenstwem na poczatku ,jak przewijac kompac itd, ksiazeczke z poradami i krem przeciwko odparzeniom :D Poprostu wspaniala babka jak i miejsce w ktorym przyjmuje , z moim poprzednim jak to moj narzeczony powiedzial bez porownania hehe :) no nic uciekam sie pakowac i cos zjesc bo maluszek glodny :)

wielkie gratulacje zdrowego maleństwa :-)

Gratuluje udanych wizyt :) Dziewczyny ,czy wam leci krew z nosa ???? Mi w zyciu nie leciala (no moze raz przy okazji nauki jazdy na rowerze) a teraz co drugi dzien tak po trochu.Zapomnialam zapytac gina ,ale moze wy tez cos na ten temat wiecie.

mnie leci ale tylko rano i to codziennie :wściekła/y:

Witam ja równiez dopisuję się do przyszłych wrześniowych mam:)
POza tym mam mały problem, i mam nadzieję, że pomożecie mi go rozwiązać...otóż :
..od kilku dni gryzę się z problemem przyzierności karkowej.
Na ostatniej wizycie u lekarza miałam robiony pomiar i NT mojego maluszka wynosiło 1.5 mm przy CRL 5,8 cm w 12 tyg ciąży..dla pewności poszłam na konsultację do innego ginekologa i on w 13 tyg ciąży zmierzył NT dzidziusia jako 2.4 mm przy CRL 7,5 cm..sama już nie wiem co o tym myśleć
icon_frown.gif
..wiem ze wraz ze wzrostem dziecka NT się zwiększa, ale i tak się martwię o te wyniki..Nie wiem juz co mam o tym sądzić i proszę o pomoc i interpretację tych wyników. Czy moje obawy są uzasadnione?
icon_confused.gif
icon_cry.gif

witamy nową mamunie :-) co do twojego problemu to niestety nie potrafię ci poradzić bo zbytnio sie na tym nie znam :-( ale pewnie inne mamcie ci powiedzą więcej bo są bardziej obeznane :-)

no a ja niedawno wróciłam załatwiłam sprawy pochodziłam z siorą po sklepach i jestem tak padnięta że szok zaraz idę robić kolację bo zgłodniałam :tak: no ale pogoda to dziś do chodzenia była cudna normalnie wiosna :tak: aż pachniało :-D

Ja byłam usg w 12 tyg 2 dniu a wyszło że maluszek ma 47,1 mm co odpowiada 11 tyg i 4 dni więc maluszek mniejszy z usg o 5 dni niż z OM więc może jednak dziewczynka będzie ahhh

reklama
Do góry