reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witajcie!
Lilu ja sobie nie wyobrazam trzymac tak radosna nowine tak długo, ja swojej rodzinie i przyjaciołom oznajmiłam po pierwszej wizycie i usg. A mamie po zrobieniu testu.Moja mama i tak sie wygadała jednej ciotce przed wizyta i ciotka była troche oburzona ze sie dowiaduje nie ode mnie i na dodatek tak "późno"(po dwóch miesiącach), więc i tak mi sie dostało...hiii Ja to bym wszystkim oznajmiła w tym samym czasie co mamie ale mój mnie troche powstrzymał :))

Dziś moje samopoczucie do kitu , jestem kłębkiem nerwów. Tak mnie mój zdenerwował!!!hrrrrr!!!!

reklama
Gratuluję dziewczynki, też bym tak chciała, a poza tym nie wiedziałam,że tak szybko można stwierdzić płeć, miałaś usg 3d, 4d?? czy normalne?? Jeszcze raz gratki!!!!!!!!!!!

No z synkiem to tez mi lekarz wstepnie plec okreslil podobnie nawet wczesniej 12+4 tyd. i pozniej potwierdzil on to jakos okresla na podstawie jakis kosci czy jest w gore czy w dół, ja mialam usg normalne i 4d rowniez :-) powiedzial ze pomylka moze sie zdazyc ale zadko sie myli na tym nowym sprzecie ktory ma wiec mam nadzieje ze sie nie pomylil :-D

Beniaminka ja mysle ze Twoja mamcia sie bardzo ucieszy, przeciez jestes jedynaczka tak? Kazda mama jedynaczki marzy zeby sie nie skonczyło na jednym wnuczatku;-):-D:-)
Powodzenia!

Dziewczyny ja tez sobi enie wyobrazam trzymac takiej wiadomosci w tajemnicy przez tak dlugo:) Przeciez to cudowna nowina. Tak jak Magi po 1szym usg wszyscy juz wiedzieli;) Glowa do gory Mamusie;) Na pewno wszyscy przyjma z radoscia taka nowine;) Trzymam kciuki

U `mnie było tak samo jak tylko zrobiłam test ciążowy to mama i babcia dowiedziały sie odrazu,ja byłam tak szczesliwa ze wkońcu zaszłam w ciąze ze moim marzeniem było stanać na ulicy i krzyczeć ze spodziewam sie dzidziusia,chciałam aby wszyscy wiedzieli jaka ja jestem szczesliwa.wiec nie jezstem w stanie wyobrazić sobie jakbym mogła tak tą nowine długo ukrywać:)

Aha zapomniałam Wam napisać wczoraj powiedziałam o ciąży pierwszym dwom osobom czyli mojej mamie i siostrze.....jestem bardzo szczęśliwa z powodu ich reakcji bo takowej się nie spodziewałam....mama wyściskała mnie mocno ze słowami na ustach,że bardzo się cieszy( pomimo, ze ma już 10(!!!!) wnuków) i siostra też super pozytywnie.........aż czuję jakby kamień z serca mi spadł sama nie wiem czemu...tak bardzo się cieszę......teraz wiem, ze mogę liczyć na ich wsparcie.....ale teściowej jakoś nie mam ochoty mówić ale małż nalega, chyba dzisiaj mnie zmusi :) U Was wszyscy w rodzinach już wiedzą?? aha no i kiedy powiedzieć starszemu rodzeństwu, ja myślę jak zacznie brzuszek wyskakiwać, a wy co myślicie?
u mnie w rodzinie już wszyscy wiedzą i wiedzieli praktycznie od 7 tc... czyli bardzo szybko

Ja dodam jeszcze ze przestalismy sie zabezpieczac (w wiadomym) celu od 3,5 roku i wkoncu sie udało!!!! Dlatego moja reakcja nie mogla byc długo ukrywana, bo byłam przeszczesliwa!!!Juz prawie sie umówilismy do specjalisty.he he

kerna wiem, wiem że już teraz muszę wytrwac, naprawdę zazdroszczę tym mamom które nie muszą przechodzic momentu odstawiania od smoka, no ale pewnie też mają inne rozsterki i problemy...
olgadom będę informowac na bieżąco jak postępy w spokojnym zasypianiu, czytałam że najlepszy czas na odstawienie to pół roku a jak sie nie uda to 1,5-2 lata. Nasz synek ma rok i osiem m-cy i zbieraliśmy się już od początku roku jak skończył te magiczne 1,5. Ale o z takim skutkiem. Teraz to już postanowione i się nie wycofamy.
poza tym samopoczucie moje dzisiaj takie a nie inne, mały się budził i zresztą też spac nie mogłam także teraz najlepiej bym się zdrzemnęła no ale jeszcze 3h do końca pracy.

reklama
Ja dodam jeszcze ze przestalismy sie zabezpieczac (w wiadomym) celu od 3,5 roku i wkoncu sie udało!!!! Dlatego moja reakcja nie mogla byc długo ukrywana, bo byłam przeszczesliwa!!!Juz prawie sie umówilismy do specjalisty.he he

Magi to rzeczywiście długo wyczekiwaliscie maleństwa,my sie staralismy pełen rok i dla mnie to była wiecznosc ale 3,5 roku (wow):) ale najważniejsze ze udało nam sie zafasolkowac i będziemy szczesliwymi mamuśkami

Do góry