reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Witam wszystkie miłe panie. Od dwóch tygodni moje życie bardzo się zmieniło - oczekujemy z mężem drugiego, upragnionego dzieciątka. :-) Udało nam się już w 3 cyklu (jak to się mówi "do trzech razy sztuka" :D). Wczoraj byłam na pierwszym USG. Maleństwo ma już 5 milimetrów. :)

Pozdrawiam. :)))

reklama
dobry wieczor

witam nowe mamusie:tak::tak:

Kerna raczej nic nie powinno sie stac,ale ob to jak najrzadziej i chociaz nie wiem moze wstrzymuj oddech:tak:

ja juz po pracy,ale jak juz minie sroda to prawie juz prawie weekend ,bo jutro ide na popoludnie a w piatek rano,

milego wieczoru:-):-):-)

Hey mamuśki... :-)
Ja dziś zrobiłam 2 test zamiast cień cienia wyszła juz spora krecha więc nie mam wątpliwości fasolka już uwiła sobie gniazdko...:-)
Moje Kochanie jest rozradowane jak by wygrało 6 w totka...:-)
Padam już ze zmęczenia bolą mnie plecy i brzuch więc kładę się do łóżeczka...
Spokojnej nocy dla każdej mamusi...

Kerna myślę że jakieś niewielkie ilości tego dymu na pewno nie zaszkodzą, tylko trzeba robić wszystko z rozsądkiem :tak: co nie zawsze się udaje, u mnie krwiak powstał prawdopodobnie po upadku :zawstydzona/y:

Dziewczyny a my mamy jakąś listę mamuś?
no właśnie chyba nie...:no: gratuluję nowym mamusiom:tak::tak::tak:

Witam wszystkie wrześnióweczki:) Ja również się do was przyłączam. termin mam na 8-9 wrzesień.Ciąża potwierdzona u gina prawie tydz temu. Jestem mamą 2,5letniego Danielka (wcześniaka z 29tc z porażeniem mózgowym) więc teraz mam wielkie obawy, czy tym razem będzie wszystko ok.
Co do objawów to oprócz bolących piersi do dzisiaj nie miałam żadnych. A dziś sama już nie wiem co ze sobą mam zrobić. Od rana miałam mdłości, a od południa "poważna" biegunkę. Aaa no i te straszne humorki, napady złości:wściekła/y: Wy też tak macie?

GRATULUJĘ WSZYSTKIM WRZEŚNIÓWKOM:-)

Ja sie w miare dobrze czuje i w miare normalnie jak na począteczek: nabrzmiale pełne piersi,wzmozony apetyt itp i jeszcze jedno; poczułam niepohamowaną milość do kiełbasy na gorąco typu "śląska":zawstydzona/y:. Zanim zrobilam pierwszy test , czulam zapach kielbasy , gdzie w moim bliskim otoczeniu jej nie było..hii. Myslalam ze zwariowałam:shocked2:, teraz wiem już dlaczego.:-D

Co do apetytu, to właśnie zjadła talerz placków... Biedna Francessca, nic prawie nie zostało. ;) Często chodzę do toalety, piersi mnie trochę pobolewają, jak na @.
Wczoraj na pierwszym USG byłam z mężem i jak wracaliśmy do domu to powiedział "No nie wyobrażam sobie, jak to maleństwo będzie dużo" strasznie mnie rozbawił. :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
No ja juz po pracy, padam z nog. Kerna z tym dymem to chyba nie zaszkodzisz , bo wlasciwie tylko ulatniajacy sie czad szkodzi. A o odchudzaniu dziewuszki jeszcze nie myslcie , moja ginka mowi ze do trzech miesiecy trzeba jesc wszystko na co sie ma ochote a dopiero od 4 m-ca uwazac co sie je. Odchudzac sie bedziemy po porodzie. Ja tez zrzucilam szybko moje 16 kilo spacerujac z wozeczkiem . Na pierwszy spacerek w grudniu polecialam jak moj synus mial 5 dni ( Tu w Niemczech kaza wychodzic od 3 dnia po urodzeniu na swiatlo dzienne zeby dzieci nie mialy zoltaczki - i to sie sprawdza prawie zadne nie ma).

Do góry