reklama
hej dziewuszki
Co tam u was i dzieciaczków?
Maks mi cos od dwóch dni kaszle i zaczyna się toto rozkręcać więc jutro rano zapisani do pediatry jesteśmy, bo boję sie że znów sie skończy atakiem (niby astmatycznym) Zawsze zaczyna się kaszlem a potem kończy na urywanym oddechu także ide póki czas
Poza tym weszliśmy w bunt dwulatka cała stopą, kochany mój Manio taki słodki ak pod niego sie gra a nie daj boże czegos mu zabronić albo dzieciaki mu nie pozwalają to drze się jakby nie wiadomo jaka krzywda mu się działa.
Acha i ma fazę na Angry Birds, może gadać cały dzien o nich
Co tam u was i dzieciaczków?
Maks mi cos od dwóch dni kaszle i zaczyna się toto rozkręcać więc jutro rano zapisani do pediatry jesteśmy, bo boję sie że znów sie skończy atakiem (niby astmatycznym) Zawsze zaczyna się kaszlem a potem kończy na urywanym oddechu także ide póki czas
Poza tym weszliśmy w bunt dwulatka cała stopą, kochany mój Manio taki słodki ak pod niego sie gra a nie daj boże czegos mu zabronić albo dzieciaki mu nie pozwalają to drze się jakby nie wiadomo jaka krzywda mu się działa.
Acha i ma fazę na Angry Birds, może gadać cały dzien o nich
Gaja łącze się z Tobą w bólu Mój od piątku ma strasznie duszący kaszel byłam już u 3 lekarz i 3 różne diagnozy 1. astma 2. infekcja 3. lekarz nie potrafił powiedzieć co mu jest :/ najgorzej jest jak wyjdziemy na powietrze wtedy zaczyna go strasznie dusić i zdarza mu się przy tym zwymiotować od pt. bierzemy zyrtec clemastinum i pulmicort i poprawy nie ma Gaja a powiedz mi jaki Maks ma ten kaszel że podejrzewają astmę ? Bo u nas jest strasznie suchy taki jakby szczekający już nie wiem jak mu biedaczkowi pomóc :-(
u nas Angry Birds już było teraz naszła moda na Pou non stop go karmi ubiera itd;-)
u nas Angry Birds już było teraz naszła moda na Pou non stop go karmi ubiera itd;-)
Magdzik u nas zaczyna sie lekkim suchym kaszlem potem w taki ni to suchy ni to mokry przechodzi i kończy sie po ok 3 dniach dostaje taki płytki przyspieszony oddech i przy tym zapada mu sie klatka piersiowa Tak jakby ktos mu na klatce usiadł :/ I dostaje wtedy berodual i plmicort w inhalacji i jest poprawa prawie natychmiastowa i tak tydzien inhalujemy wtedy.
No ale , że jest u niego podejrzenie astmy to pediatra wypisuje pulmicort na 100% i wtedy 100 zł trzeba zostawić na raz Bo jak stwierdził "on ma podejrzenie a nie astmę"
Acha i z tym wylądowalismy w szpitalu w październiku i miał rtg klatki robione i wyszło nawarstwienie śluzu na oskrzelach, charakterystyczne po ataku astmy, bo wtedy do 3 tygodni może dziecko kaszleć :/
A z tym wychodzeniem na dwór to ja tak miałam, jak łyknęłam zimnego powietrza to myślałam, że się zakaszlę więc ewidentnie mu podrażnia oskrzela. Ja wtedy zapalenie oskrzeli miałam
No ale , że jest u niego podejrzenie astmy to pediatra wypisuje pulmicort na 100% i wtedy 100 zł trzeba zostawić na raz Bo jak stwierdził "on ma podejrzenie a nie astmę"
Acha i z tym wylądowalismy w szpitalu w październiku i miał rtg klatki robione i wyszło nawarstwienie śluzu na oskrzelach, charakterystyczne po ataku astmy, bo wtedy do 3 tygodni może dziecko kaszleć :/
A z tym wychodzeniem na dwór to ja tak miałam, jak łyknęłam zimnego powietrza to myślałam, że się zakaszlę więc ewidentnie mu podrażnia oskrzela. Ja wtedy zapalenie oskrzeli miałam
właśnie u nas jest ten problem że oskrzela, płuca gardło zawsze są czyste nie ma się do czego przyczepić jest sam kaszel ostatnio poszłam z mały na sanki myślałam że się udusi jak byliśmy na górce ludzie patrzyli się na mnie jak bym z gruźlikiem po ulicach chodziła a że przy samej górce jest przychodnia to poleciałam z małym żeby zobaczyła co i jak no i wyszło dziecko zdrowe czego Pani tu szuka
my akurat mamy pulimcort za 3,20 bodajże teraz dostaliśmy na 2 tyg pomóc coś tam na pewno pomaga bo w nocy przestał kasłać (z piątku na sobotę nie było 5 minut żeby nie kasłał) najgorzej jest przy zmianie temp, no i teraz u nas w bloku rury wymieniają to jest tyle tego syfu i kurzu że też go trochę przydusza
my akurat mamy pulimcort za 3,20 bodajże teraz dostaliśmy na 2 tyg pomóc coś tam na pewno pomaga bo w nocy przestał kasłać (z piątku na sobotę nie było 5 minut żeby nie kasłał) najgorzej jest przy zmianie temp, no i teraz u nas w bloku rury wymieniają to jest tyle tego syfu i kurzu że też go trochę przydusza
gaja - ja na sekunde. U nas Adaś był inhalowany pulmicortem, jak napisałaś ile płacisz, spojrzałam do szafki. Mam dwa, nie otwarte opakowania. Ważne do sierpnia br. Oddam po tyle co w aptece ze zniżką :-) Bo my normalnie od aklergologa mieliśmy recepty.
gaja - ja na sekunde. U nas Adaś był inhalowany pulmicortem, jak napisałaś ile płacisz, spojrzałam do szafki. Mam dwa, nie otwarte opakowania. Ważne do sierpnia br. Oddam po tyle co w aptece ze zniżką :-) Bo my normalnie od aklergologa mieliśmy recepty.
kochana to daj mi na pw ile za nie i konto i z chęcią wezmę
Hej hej U nas masakra-jestem chora a nikt nie jest w stanie powiedzieć mi co to jest. Już mam dość lekarzy i całej tej służby zdrowia!!! Najgorsze jest to że bolą mnie jak cholera stawy (głównie śródstopie i kolana) i strasznie mi puchną. Rano nie jestem w stanie wstać sama z łóżka i pójść do łazienki. Boje się zostawać z Wiktorem sama bo nie wiem czy sobie poradzę. Leki przeciwbólowe pomagają ale tylko trochę (na tylę że mogę się w miarę normalnie poruszać). Dzisiaj byłam u 4 lekarza. Babka stwierdziła że będzie mnie leczyć sterydami bo wygląda jej to na sarkoidozę. Mam nadzieję że pomoże ale boję się bo sterydy to nie cukierki... Psychicznie czuję się coraz gorzej i nie mam z kim nawet pogadać :-(
reklama
tosia1
zakochana mama
Czy mnie jeszcze pamiętasz? :-)
Witajcie Dziewczyny!
No i znowu sie tu pustki zrobiły ja przyznaję, bez bicia, miałam ostatnio gorący okres i czasu nie dużo, ale podglądałam Was stale. Do pracy nie wróciłam, może od września zacznę sie rozglądać, ale..zobaczymy czy Mała będzie gotowa na separację (albo czy mama będzie )))
Domcia kochana, mądra, zdrowa , choć ostatnio jakaś drobna wysypka nas nie ominęła..typuję chemię w mandarynkach..bo miała etap 5 na śniadanie...
A ja sie realizuję i wyżywam pisząc.. Jak macie ochotę to zerknijcie na omamiona.pl (to moje i koleżanek dzieło) i tak się wyżywam też na FB, bo tam mamy FP strony :-)
Brakuje mi wiosny strasznie, strasznie, ale już niedługo!!!!
AAAAAAAAAAAA i napiszcie mi czy są tu jeszcze jakieś Dzieci z pieluszką?? Moja mnie już osłabia..jak Jej ściągnę to sama ubiera, idzie do kąta i robi co ma zrobić :-)))) jak pochowam to płacze :-) Czekam na wiosnę jak na zbawienie :-)
Słońca Wam życzę i zdrówka!
Witajcie Dziewczyny!
No i znowu sie tu pustki zrobiły ja przyznaję, bez bicia, miałam ostatnio gorący okres i czasu nie dużo, ale podglądałam Was stale. Do pracy nie wróciłam, może od września zacznę sie rozglądać, ale..zobaczymy czy Mała będzie gotowa na separację (albo czy mama będzie )))
Domcia kochana, mądra, zdrowa , choć ostatnio jakaś drobna wysypka nas nie ominęła..typuję chemię w mandarynkach..bo miała etap 5 na śniadanie...
A ja sie realizuję i wyżywam pisząc.. Jak macie ochotę to zerknijcie na omamiona.pl (to moje i koleżanek dzieło) i tak się wyżywam też na FB, bo tam mamy FP strony :-)
Brakuje mi wiosny strasznie, strasznie, ale już niedługo!!!!
AAAAAAAAAAAA i napiszcie mi czy są tu jeszcze jakieś Dzieci z pieluszką?? Moja mnie już osłabia..jak Jej ściągnę to sama ubiera, idzie do kąta i robi co ma zrobić :-)))) jak pochowam to płacze :-) Czekam na wiosnę jak na zbawienie :-)
Słońca Wam życzę i zdrówka!
Ostatnia edycja: