Lorena to tak jak u nas przynosi pampersa więc je schowałam Jak na razie dzień 2 i cały czas sika w gacie ani razu na nocnik nie siadł I się buntuje, bo po prostu nie chce na nim usiaść A przecież tyle razy do niego ładnie robił a tu totalna klapa:-(
reklama
gaja u nas też mieliśmy taki okres buntu, nie lubił nocnika i już. Teraz w dzień nie zakładamy pieluchy wogóle nawet na dwór (tylko jak zapowiada się bardzo długa podróż samochodem), mały od kilku dni ładnie woła siku. za to w nocy klops, mały sika tak że czasami ma przesikaną pieluchę i nie wiem jak go odzwyczaić.
justyna u nas po nocy pielucha sucha i po drzemce też
I chyba się troszkę złamał bo zrobił sam kupę na nocnik tzn do nocnika, bo już drugi dzień wstrzymywał i bałam się, że zaparcia dostanie ale jednak się złamał
I chyba się troszkę złamał bo zrobił sam kupę na nocnik tzn do nocnika, bo już drugi dzień wstrzymywał i bałam się, że zaparcia dostanie ale jednak się złamał
Hej postaram sie wieczorkiem napisać coś wiecej.
Gaju a nie mozecie spróbować z nakładka na sedes?
Trzymam kciuki za Maksa musi sie udać.
Szymcio bez pamka lata odkąd skączył rok i 9 m-cy. Robiłam 2 próby za pierwszym razem sikanie w gacie sprawiało mu frajdę wiec odpuściłam a za drugim razem po tygodniu młody przyszedł do pokoju pokazał na kolumnę i wołał kaki kaki (chodziło o majtki). Zapytałam czy chce chodzić bez pamka. Powiedział tak. Nastawiłam sie na kolejny rajd ze szmatą a tu moje dziecie mnie zaskoczyło i wołało za każdym razem gdy chiało siku czy kupe. Później zdarzały nam sie drobne wpadki ale były sporadyczne. Zrezygnowaliśmy z pieluch w dzień i konsekwentnie sie tego trzymałam. Nie zakładaliśmy pieluch w domu, na spacerze i w aucie. Mawet nad morze pojechaliśmy bez pieluch. Póki co pieluchy mamy w nocy. Nie jestem jeszcze gotowa by z nich zrezygnować a poza tym od miesiąca mlody śpi sam w pokoju i myślę, że kolejna zmiana to juz za dużo.
Pozdrawiam Was i postaram sie później napisać wiecej.
Gaju a nie mozecie spróbować z nakładka na sedes?
Trzymam kciuki za Maksa musi sie udać.
Szymcio bez pamka lata odkąd skączył rok i 9 m-cy. Robiłam 2 próby za pierwszym razem sikanie w gacie sprawiało mu frajdę wiec odpuściłam a za drugim razem po tygodniu młody przyszedł do pokoju pokazał na kolumnę i wołał kaki kaki (chodziło o majtki). Zapytałam czy chce chodzić bez pamka. Powiedział tak. Nastawiłam sie na kolejny rajd ze szmatą a tu moje dziecie mnie zaskoczyło i wołało za każdym razem gdy chiało siku czy kupe. Później zdarzały nam sie drobne wpadki ale były sporadyczne. Zrezygnowaliśmy z pieluch w dzień i konsekwentnie sie tego trzymałam. Nie zakładaliśmy pieluch w domu, na spacerze i w aucie. Mawet nad morze pojechaliśmy bez pieluch. Póki co pieluchy mamy w nocy. Nie jestem jeszcze gotowa by z nich zrezygnować a poza tym od miesiąca mlody śpi sam w pokoju i myślę, że kolejna zmiana to juz za dużo.
Pozdrawiam Was i postaram sie później napisać wiecej.
aguśka na nakładke to już w ogóle nie chce siadać :/
Dziś wreszcie zrobił siku i kupę ale skakałam koło niego, wręcz prosiłam i łaskawie usiadł I to tez nasze drugie podejście jest, bo do tej pory jak chciał to ściągał pieluchę i szedł sam siku więc uznałam, że jest gotów i chyba się przeliczyłam ale się na razie nie poddaję poczekam z tydzień
Dziś wreszcie zrobił siku i kupę ale skakałam koło niego, wręcz prosiłam i łaskawie usiadł I to tez nasze drugie podejście jest, bo do tej pory jak chciał to ściągał pieluchę i szedł sam siku więc uznałam, że jest gotów i chyba się przeliczyłam ale się na razie nie poddaję poczekam z tydzień
hej hej Jesteśmy w trakcie remontu nowego mieszkania, nie mam czasu na nic ale już powolutku zbliżamy się do końca mam nadzieję że w przyszłym tygodniu będziemy mogli zacząć przewozić rzeczy...
super, na pewno podekscytowana jestes bardzo Ale święta juz na swoim. Bardzo się cieszę, że mieszkanko własne macie
A my opanowaliśmy nocnik w tydzień, Maks w dzień tylko na nocniczek robi i wpadki już się nie zdarzają, pomału nauczymy sie bez pampka spać w nocy
reklama
Brawa dla Maksa!!!!!
My mieliśmy dziś mały meksyk. Młody stawał na głowie byle tylko pokazać przed gośćmi wszystko co potrafi (mowa o byciu niegrzecznym). Zastanawiam się czy moj dzieć sie uspokoi kiedyś czy tak mu już zostanie. Żadne prośby i groźby nie działają
Oby jutro było lepiej bo znowu łapie dolinę...
Mój syn chyba jeszcze tylko na żyrandolu nie był... a i to pewnie kwestia czasu
My mieliśmy dziś mały meksyk. Młody stawał na głowie byle tylko pokazać przed gośćmi wszystko co potrafi (mowa o byciu niegrzecznym). Zastanawiam się czy moj dzieć sie uspokoi kiedyś czy tak mu już zostanie. Żadne prośby i groźby nie działają
Oby jutro było lepiej bo znowu łapie dolinę...
Mój syn chyba jeszcze tylko na żyrandolu nie był... a i to pewnie kwestia czasu