reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Lorena to tak jak u nas przynosi pampersa więc je schowałam:-p Jak na razie dzień 2 i cały czas sika w gacie ani razu na nocnik nie siadł:confused2: I się buntuje, bo po prostu nie chce na nim usiaść:zawstydzona/y: A przecież tyle razy do niego ładnie robił a tu totalna klapa:-(

reklama
gaja u nas też mieliśmy taki okres buntu, nie lubił nocnika i już. Teraz w dzień nie zakładamy pieluchy wogóle nawet na dwór (tylko jak zapowiada się bardzo długa podróż samochodem), mały od kilku dni ładnie woła siku. za to w nocy klops, mały sika tak że czasami ma przesikaną pieluchę i nie wiem jak go odzwyczaić.

justyna u nas po nocy pielucha sucha i po drzemce też :)
I chyba się troszkę złamał bo zrobił sam kupę na nocnik tzn do nocnika, bo już drugi dzień wstrzymywał i bałam się, że zaparcia dostanie ale jednak się złamał:-p

dziś powtórka z rozrywki czyli sikanie na podłogę:confused2: już mi ręce opadają a to dopiero 3 dzień:confused2: on wprost mi mówi, że do nocnika nie chce i sika na podłogę :/

Hej postaram sie wieczorkiem napisać coś wiecej.
Gaju a nie mozecie spróbować z nakładka na sedes?
Trzymam kciuki za Maksa musi sie udać.
Szymcio bez pamka lata odkąd skączył rok i 9 m-cy. Robiłam 2 próby za pierwszym razem sikanie w gacie sprawiało mu frajdę wiec odpuściłam a za drugim razem po tygodniu młody przyszedł do pokoju pokazał na kolumnę i wołał kaki kaki (chodziło o majtki). Zapytałam czy chce chodzić bez pamka. Powiedział tak. Nastawiłam sie na kolejny rajd ze szmatą a tu moje dziecie mnie zaskoczyło i wołało za każdym razem gdy chiało siku czy kupe. Później zdarzały nam sie drobne wpadki ale były sporadyczne. Zrezygnowaliśmy z pieluch w dzień i konsekwentnie sie tego trzymałam. Nie zakładaliśmy pieluch w domu, na spacerze i w aucie. Mawet nad morze pojechaliśmy bez pieluch. Póki co pieluchy mamy w nocy. Nie jestem jeszcze gotowa by z nich zrezygnować a poza tym od miesiąca mlody śpi sam w pokoju i myślę, że kolejna zmiana to juz za dużo.
Pozdrawiam Was i postaram sie później napisać wiecej.

aguśka na nakładke to już w ogóle nie chce siadać :/
Dziś wreszcie zrobił siku i kupę ale skakałam koło niego, wręcz prosiłam i łaskawie usiadł:confused2: I to tez nasze drugie podejście jest, bo do tej pory jak chciał to ściągał pieluchę i szedł sam siku więc uznałam, że jest gotów i chyba się przeliczyłam ale się na razie nie poddaję poczekam z tydzień:tak:

hej hej :) Jesteśmy w trakcie remontu nowego mieszkania, nie mam czasu na nic ale już powolutku zbliżamy się do końca :) mam nadzieję że w przyszłym tygodniu będziemy mogli zacząć przewozić rzeczy...

hej hej :) Jesteśmy w trakcie remontu nowego mieszkania, nie mam czasu na nic ale już powolutku zbliżamy się do końca :) mam nadzieję że w przyszłym tygodniu będziemy mogli zacząć przewozić rzeczy...

super, na pewno podekscytowana jestes bardzo :) Ale święta juz na swoim. Bardzo się cieszę, że mieszkanko własne macie:tak:

A my opanowaliśmy nocnik w tydzień, Maks w dzień tylko na nocniczek robi i wpadki już się nie zdarzają, pomału nauczymy sie bez pampka spać w nocy:tak:

reklama
Brawa dla Maksa!!!!!
My mieliśmy dziś mały meksyk. Młody stawał na głowie byle tylko pokazać przed gośćmi wszystko co potrafi (mowa o byciu niegrzecznym). Zastanawiam się czy moj dzieć sie uspokoi kiedyś czy tak mu już zostanie. Żadne prośby i groźby nie działają:(
Oby jutro było lepiej bo znowu łapie dolinę...
Mój syn chyba jeszcze tylko na żyrandolu nie był... a i to pewnie kwestia czasu:(

Do góry