reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

To mój maleńkas jest my 92-98 ubranka kupujemy jedną piżamę mamy na 104 :) a waży 13.600 byliśmy sie dopiero zaszczepić na błonnice tężec i krztusiec :) świetnie zniósł nic nie gorączkował nie płakał a tak się bałam nie żaluję że zwlekałam :)

reklama
moj klops wazy kolo 15 a ma moze 88 cm wiec taki postawny jest - po dziadku widac ten sam typ budowy nabite łydy i uda
ale ubrania kupuje 92 i 98 bo rozmiarowka z czapy kazda firma inna :baffled:

Witam, dawno nie pisałam, bo jestem zabiegana jak większość zresztą.
Mój mały ważył miesiąc temu pond 9 kg, a ubrania to w rozmiarze 80 nosi, 86 jeszcze są za duże na niego. Miesiąc temu właśnie był mierzony u lekarza i miał 81cm. Chyba jest najmniejszym wrześniowym dzieciaczkiem:)

Witajcie :-)

Mam nadzieję, że wybaczycie jakoś taki przestój, ale postaram się poprawić - na kwietniówkach jakoś lepiej mi to idzie, ale może to dlatego, że się spotykamy z dziewczynami ;-)

My również po bilansie i widzę ,że wielcy nie jesteśmy :-D 10 900, 87 cm, ciuszki kupujemy 92-98 wiadomo, rozmiarówki różnie wypadają, buciki 22 ;-)
Ninka świetnie opanowała korzystanie z nocnika i właściwie nie zdarzają nam się już wpadki, ale przez miesiąc sikała sporo w majtki i inne ciekawe zakamarki :-D Mówi coraz więcej, w sumie to już buduje krótkie zdania, jak ma ochotę to potrafi nauczyć się wymowy jakiegoś słowa w dwa dni np. "nie ma paliwa" - ma taki jeździk , samochodzik i jest to niezbędny zwrot do szaleństwa z tatą :-D

Tosia prawie już siedzi sama, jest strasznie pogodnym i spokojnym dzieckiem, po prostu złoto :tak: poza spaniem w nocy ,bo budzi się co 2-3 godz, ale spokój w ciągu dnia i zajmowanie się zabawkami godne podziwu ;-)

marta- a co u Ciebie ;>
justyna- wow, to synek nieźle Ci wyrósł ;-)
ksiulka- super, że po szczepieniu spokój i brak jakiś odczynów i reakcji :tak:

Dziewczyny mam prośbę, zajmie to tylko kilka sekund ;-) otwórzcie te zdjęcie i kliknijcie "lubię to !"
bo zachorowałam na pieluszkę ,którą można wygrać ... :zawstydzona/y:
Zdjęcia użytkownika NappiMe | Facebook

wow ale wielkie te wasze dzieciaki! :szok: mój waży coś koło 13 kg a ubranka ma na 86 czasami 92 ;-)
my jeszcze bilans mamy przed sobą:/ bo mały non stop choruję już nie mówię o tym że mamy jeszcze zaległe szczepienia
Udało nam się dostać mieszkanie z gminy teraz czekamy na remont do tego szukam pracy nawet ostatnio pracowałam w macu ale tam jest taki zapiep** że musiałam zrezygnować no i w ogóle Kacperka nie widywałam teraz idę na rozmowę kwalifikacyjną ale czuję że to też będzie nie wypał tak więc chyba pójdę do ops po te świadczenie pielęgnacyjne :-( chociaż wolałabym do pracy iść z ludźmi zacząć się spotykać itd :)
Mam pytanie odnośnie szczepienia na ospę co uważacie na temat tej szczepionki?? warto? Wczoraj na zebraniu w żłobku powiedzieli że dzieci chodzące do żłoba mają bezpłatną szczepionkę i teraz nie wiem co zrobić czy w ogóle warto nad tym myśleć jak jeszcze mamy zaległe szczepienia obowiązkowe??

magda - gdybym mogła dostać za darmo -zaszczepiłabym, koleżanki synek był zaszczepiony i nic go nie wzięlo, a córki nie zdążyli i okropnie się męczyła przez ponad 2 tygodnie, non stop dom, pilnowanie by się nie drapała, smarowanie nie wiadomo czym by przynieść ulgę i niestety ma kilka znaków , jeden wyraźny na buźce.

reklama
hejka dawno mnie tu nie było...jak juz jestem to dosłownie na chwile przeczytam pare ostatnich postów i zmykam...ciagle brak czasu no i zmeczona jestm o tej porze ze ciezko cos sklecic sensownego...
wiec tylko krótko, pozdrawiam wszystkie mamcie i wrzesniaki...a co do bilansu to mój kurczaczek 84cm i 11,100kg:-)

Do góry