reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

no a u nas 8 doba po szczepieniu i goraczka 38,2 takze spelnilo se to co mowil lekarz ze w 7-10 dobie po szczepieniu moze wystapic goraczka Domi nie ma innych objawow zero kataru zero kaszlu, bawi sie smieje biega tak jak zwykle takze mam nadzieje ze bedzie tak jak pediatra mowila ze goraczka trwa jeden dzien i mam nadzieje ze jutro juz tego nie bedzie chociaz nie ukrywam denerwuje sie strasznie:(

reklama
Ksad a my nadal bez zębów więc , cieszcie się z tych ci macie

Dziewczyny piszecie o wymuszeniach wrzaskach u nas to samo , ale jedyne co mnie ratuje to konsekwencja i nie uleganie - wiem trudno nie ulegac drącej się w niebogłoswy małej bestii która na dodatek pokazuje oczeta wypelnione łzami i grozi puszczeniem z nich wielkich błyszczących grochów - predzej czy później każdemu zdarzy sie ulegnąć .

U nas jest zasada że jak Franek chce zabrać sie za coś czego nie może , powtarzam zawsze to samo , nie wolno, nie krzyczę mówię stanowczo i powtarzam 3 razy, za czwartym jesli nie skutkuje wstaję i odsuwam małego od tego co chce- drze się owszem ale do skutku efekt taki , że teraz jak podłazi np. do listy przypodłowogej ( którą namiętnie odklejał juz ze 3 razy ) i siega łapka, mówie ze nie wolno, a on zastyga i czeka powtarzam i juz buczy ale nie dotknie za 3 razem odchodzi z wyciem ale nie dotknie. Trochę nam zajeło zanim doszlismy do tego punktu i teraz jak słyszy nie wolno to najczęściej odchodzi z rykiem i sfochany.

boże a ja myślałam że tylko ja mam takie problemy z Kacprem i nie potrafię sobie z nim poradzić ale może najwidoczniej taki okres aczkolwiek miło wiedzieć że nie jest się samemu w takie sytuacji
my zębów mamy 3 i dalej nic się nie szykuje

Hej hej :) mi mieliśmy iść dziś na szczepienie ale niestety małemu znowu z noska lecą gile, to pewnie przez zęby
A pozatym u nas ciężki dzień bo musiałam dziś latać po lekarzach, na usg wyszły mi kamienie w obu nerkach, jutro odbieram badania krwi i zobaczmy co dalej, trzymajcie kcuiki
Mykam spać, Dobranoc

Heja. Może to niezbyt miło z mojej strony ale cieszę się że większość dzieci w tym wieku podobnie się zachowuje, bo to oznacza że wszystko w normie:tak:.
Akderk zazdroszczę pozytywnych skutków Twojej metody, też chętnie bym coś takiego spróbowała ale przy teściowej to nierealne, ona twierdzi że dziecko z tego wyrośnie samo a ja się obawiam że cwana bestia będzie coraz mądrzejsza i będzie udoskonalała metody wymusznia. Muszę spadać. Pa

ropucha przy mojej teściowej tez ta metoda poszłaby w chol.....
ja jestem przekonana ze małe bestyje z każdym dniem udoskonalają swoje metody manipulacji, a musimy albo sie poddać albo iśc zgodnie z zasadą z terrorystami nie negocjujemy:-) w jedną i druga stronę łatwo nie jest

Ja też jestem stanowcza jeśli chodzi o wymuszanie tego czego nie może:tak:, on mały cwaniak podchodzi powiedzmy do pilota mówi nu-nu grozi palcem a tylko patrzy czy gdzieś czasem może nie zauważę i czmychnie z nim:laugh2: oczywiście z uporem maniaka wtedy zabieram, powtarzam itp, jak mnie widzi nie dotknie i tylko na mnie najmniej wymusza bo na moim T. to jeździ jak na kobyle:-D a ten wsio mu da:-p

Witam
golabki sie gotuja maly drzemie wiec mam chwilke!!
Widze ze nasze ROCZNIAKI pzrechodza BUNT ROCZNIAKA!!!
Pozniej bedzie Bunt dwu-latka itp.wiec bedzie sie dzialo:))
Moj to tez uparciuch jak cos chce to jeczy a jak juz nie dostaje czego chce to wyje,a zwlaszczca chce to co corka wezmie to on odrazu jej zabiera i zaczyna sie....
Nic musimy byc konsekwentne i wtedy napewno bedzie tak jak my chcemy a nie jak ONI!!!
Oki poczytam was bo zaraz maly terrorysta si ezbudzi
Milego dnia

Hej hej :) mi mieliśmy iść dziś na szczepienie ale niestety małemu znowu z noska lecą gile, to pewnie przez zęby
A pozatym u nas ciężki dzień bo musiałam dziś latać po lekarzach, na usg wyszły mi kamienie w obu nerkach, jutro odbieram badania krwi i zobaczmy co dalej, trzymajcie kcuiki
Mykam spać, Dobranoc

U nas dokładnie to samo z tym katarem, już myslałam, że wreszcie koniec, dzwoniłam pytać o to szczepienie, a tu znowu nic z tego.
Pozdrowionka i miłego dnia:)

reklama
dzien dobry

wczoraj nie mialam jak wiec pisze dzis
juz po pracy,jeszcze tylko musze julcysia z przedszkola musze odebrac

na szczescie zero objawow poszczepiennych u oli,ladnie mi to znosi

za to co do charakterku to wymuszac maly ale dajemy rade z temperowaniem roczniaka,w najgorszych przypadkach kladzie sie na dywan i probuje glową o dywan uderzac

buziaki i milego dnia

zajrze pozniej

Do góry