reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Dziewczyny ja na szybko tylko tatuś usypia małego. Ja się tylko pochwalę, że od wczoraj jestem magistrem :)teraz zastanawiam się co zrobić ze sobą dalej, czy iść na aplikację, czy kombinować coś innego, bo z aplikacją będzie ciężko ze względu na dzidzię...Planujemy narazie jakieś wczasy chociaż na kilka dni. Zęby nadal mamy dwa. Straszne kręconko od 2 w nocy. Nie wiem czy to zęby czy może skok rozwojowy...
Pozdrawiam Was serdecznie.

gratulacje pani mgr

Hej Dziewczynki!
Nie mam czasu dosłownie na nic, cały tydzień wolny zleciał, a ja nic nie zrobiłam z tego, co miałam w planach. Eeeeh...
Nie mam czasu nawet usiąść do kompa. Nie wiem czy to tylko ja taka niemota jestem, czy mamuśki ogólnie cierpią na brak czasu.
Pozdrawiam wszystkie Mamusie i Dzieciaczki
Buziaki :*

no to ja tez niemota:-D. A Ty masz trojeczke dzieci, wiec ze mnie jeszcze wieksza niemota:tak:

dołączam się do niemotek :-D:-D

witam wieczorkiem:-)
mała śpi o pół godz standardzik że musiała powojować ze mną w łózku hehe bo u siebie parzy materac haha :-D:-D:-D ogółem dzień minął szybko mała dziś grzeczna aż dziw hehe :szok: no ale gorzej z apetytem niestety znowu nie chce za bardzo jeść:no: oj ja to się z nią mam haha no ale jest kochana moja perełeczka :tak:

beti u nas tez jedzonko mu srednio wchodzi, wieczorkiem wypił mleczka az...70 ml. Ale za to zgłodniał juz po 1

Hej. Ja się żegnam na dwa tygodnie, jedziemy na turnus. Pakujemy się i mamy niezłe zamieszanie:tak: Nie chce mi się i trzymajcie kciuki, zebym te dwa tyg. tam wytrzymała;-)

Kerna kciuki zacisniete. Ale wiem ze wytrzymasz, jestem nawet pewna, bo to przeciez o Laurke chodzi. A pakowania nie zazdroszcze:no:.

Gaja oby te zebolki mu wyszły jak najszybciej, bo meczy sie biedaczek.

Anitas to super ze waga ruszyła do przodu, oby tak dalej. A co do wyniku to teraz wyszedł ujemny czy dodatni? Bo napisałas ze "tym razem ujemny", a z tego co kojarze to pierwszy wyszedł ujemny.

Witam niedzielnie

Ja dzisiaj sie lenie, obiadu nie bedzie, a mały słoiczek dostanie. Jemu i tak bez roznicy bo i tak grymasi przy jedzeniu:-p
Wczoraj bylismy na 5 urodzinkach mojego chrzesniaka, a dzisiaj tez jedziemy tylko ze na imprezke dla dzieci, Antos oczywiscie zaproszony wiec do bajkolandu na 15 zmykamy. A potem jeszcze na imieniny Jana, wiec weekend mamy imprezowy. Czasami to juz mam dosyc, niby weekend a odpocznku zero:baffled:

Miłego popoludnia zycze

reklama
Dzięki za słowa pociechy, że nie tylko ja jedna taka;-)
Hej. Ja się żegnam na dwa tygodnie, jedziemy na turnus. Pakujemy się i mamy niezłe zamieszanie:tak: Nie chce mi się i trzymajcie kciuki, zebym te dwa tyg. tam wytrzymała;-)
Kernuś , trzymam kciuki, trzymam!!! Wytrzymasz, Ty silna kobitka jesteś:tak:;-)
Gaju, oby faktycznie u Maksia to tylko ząbki i oby szybko wyszły:tak:
Miłej niedzieli życzę wszystkim :*

Hej DZIEWCZYNY!!!

Czytam Was regularnie ale czasu na pisanie mi braknie -az mnie to wkurza , bo tak bym czasami posiedziala przy komputerze ,a tu nie ma jak .
Tak mysle zeby kupic krzeselko do karmienia - bo mamy drewniane ale jakos nam sie nie sprawdza narazie - chyba jak Karol bedzie wiekszy , bo teraz to sie wierci kreci. Tydzien temu mial chrzsciny i w lokalu gdzie robilismy przyjecie bylo krzeselko Coneco Fabula- siedzial w nim , bawil sie , jadl - no super . I tak mysle ze jakies bym kupila tylko jakie - moze mozecie cos polecic ? bede wdzieczna , bo tyle tego na allegro ,ze ciezko wybrac .

hej :) czytam was i czytam ale nie odpisze bo jestem wyczerpana i zmykam spac.. cały weekend u rodziców ale zmęczona i tak jestem juz ;/

wpadłam tylko zobaczyc co tam u was :) moze jutro uda mi sie coś naskrobac :)

p.s. dzis przebił sie nam drugi ząbek :))

dobranoc

trzymam mocno. powodzenia.

Pani doktor powiedziała, że u nas zęby przebija się lada dzień. Minęło 2 tyg a zębów brak. Bartek w tym tyg skończy 10 miesięcy i będzie bezzebny :) A jak u was? Sa jeszcze jakieś bezzębne szkraby?

k8sad: u nas pani doktor mówiła, że dziąsełka są przecięte i zęby lada dzien wyjda jak Majka miała 5 miesięcy, a zęby mamy dopiero od 2 tygodni hahaha :p bardzo szybko sie przebiły :D:p

Hej :D

To ja się do niemotek nie dołączę - jakoś na wszystko znajduję czas :D Ale ja nie potrafię usiedzieć w miejscu, a tym bardziej jak wiem, że mam coś do zrobienia. Adaś też ciągle w ruchu i wszędzie go pełno :-) Wiem przynajmniej po kim to ma :D

Więcej nie napiszę bo szefowa wpadła więc uciekam z BB :)

Udanego dnia!

Hej, witam po dłuższej nieobecności.

Ostatnio jakoś ciężko było znależć troszkę czasu na napisanie chociaż kilku słów, ale dziś mam popołudniówkę i niuńka śpi po pierwszym śniadanku, dlatego napiszę co u nas.:-)

Zęby mamy nadal dwa , ale mała coś ostatnio bardziej marudzi i nie wiem czy to wpływ teściowej ,która mimo moich próśb nie odstępuje jej na krok (nawet ,gdy Lena śpi:baffled:) i przez to mała domaga się 100 % uwagi,(a przecież dom też musi jakoś funkcjonować:tak:); czy to po prostu idą kolejne perełki.

Lena jada coraz mniej mleka.Wypija ok.100 ml po przebudzeniu ok.7:00 i po wieczornej kąpieli, czasami zaledwie 70 ml. Wygląda na to ,że te porcje są dla niej wystarczające, bo nie budzi się w nocy i nie domaga jedzennia:-D.

Postanowiliśmy przenieść małą do jej pokoiku i muszę przyznać ,że jestem w szoku ,że tak łatwo poszło .Co prawda już od dawna przesypiała nam całe noce ,ale bałam się ,że zmiana otoczenia źle na nią wpłynie. A jest super, gdy się obudzi , przewraca się na brzuszek i raczkuje w łóżeczku w stronę drzwi , trochę się sama pobawi i nawołuje nas ze swojego (różowego:szok:) królestwa . Kolor ścian zmienił w ostatniej chwili przed "przeprowadzką" jej tatuś ,gdyż stwierdził,że kiedy jak nie teraz ma mieć różowy pokoik,ehhhhh...

Lena również chodzi od jakiegoś czasu za łapki i cieszy się przy tym jak szalona , poza tym opanowałą do perfekcji raczkowanie i siadanie.Moja małą zdolniacha.

Gosheek, przepraszam,że tak późno, ale szczerze wspólczuję straty Twojej kuzynce. Od tygodnia wróciła do pracy koleżanka ,która straciła dzidzię w 26 tc.Jej synek żył prawie 3 tyg. i jakoś trudno jest mi przy niej mówić o mojej córeczce ,mimo,że czasami o nią pyta:-(.

Joasia, gratuluję obrony!!!

Kerna,uważajcie na siebie i oby te 2 tygodnie szybko zleciały.

Marietta,wspaniałe wieści, nic tylko się cieszyć:-)

Marta,do roboty , z szefową nie ma co zadzierać :rofl2::-p

O rany , tyle jeszcze miałam napisać ale luki w pamięci znów pokazują swoje oblicze.

Pozdrawiam Was gorąco, każdą z osobna

Hej

A ja cały czas mysle o siostrze mojej przyjaciołki. Jest(była) w 24tyg. ciazy, i wywołuja jej własnie sztuczny porod bo synus miał wiele wad i niestety serduszko przestało bic. Jakos ciezko mi na serduchu, jestem cały czas myslami z Sylwia. Wspołczuje jej ogromnie... :-(Zapalam (*)(*)(*) dla jej synusia

I tak sobie przypomniałam o Pati i Weronice, niedługo rok mine jak juz ich nie ma:-(

reklama
Jej Kasik az mnie ciarki przeszly - nie mozna sobie az wyobrazic co mozna czuc w takiej chwili - straszne !! A o Pati wczoraj tez wlasnie myslalam...

Do góry