reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

witam,
u nas ostatnio Maks strasznie w nocy :( Albo płacze z 2-3 godziny albo wstaje o 4, dzis w nocy tak strasznie nam płakał, uspokoić go sie nie dało, śpiący strasznie bo widać a krzyczy jak opętany :/ Zęby to raczej nie są bo nic nie widać w ogóle:-( No wykończeni od kilku dni jesteśmy.

reklama
Witam, ja tylko na momencik, ostatnio przez te wizyty u lekarzy to nie miałam czasu ani sił na pisanie.
Otrzymałam drugi wynik testu na celiakię-tym razem ujemny, w związku z tym Kamil ma ścisłą dietę bezglutenową do końca roku, a potem będzie próba prowokacji glutenem. Pani gastrolog powiedziała, że te jego problemy mogły wynikać z tej jelitówki, albo ona mogła ujawnić celiakię. Wreszcie coś się ruszyło z jego wagą, przekroczył w końcu 6,5 kg.
Co do niekapków, kupiłam Kamilowi z Nuka taki kupek z silikonowym miękkim ustnikiem, dosyć spora dziurka tam jest i świetnie sobie razi. Teraz muszę mu kupić niekapek bo jak mi wyrywa i zaczyna machać tym kubkiem to wylewa się z niego.
Witam wszystkich którzy dawno się nie odzywali:), fajnie że macie chwilę by zajrzeć.
Moja Ania była w środę ostatni raz w przedszkolu, teraz ma dwójkę w domu i już się boję jak to będzie.
Wczoraj Ania sypała kwiatki i nie mogę uwierzyć w to jak wyrosła, zeszłoroczna sukienka jej już nie pasowała musiałam jej kupić nową.
Powklejam trochę zdjęć.
Pozdrawiam i życzę miłego weekendu!!!

Witam was dziewczyny. Podczytuję was co jakiś czas, ale nie mam nigdy weny żeby się odezwać. U nas niekapek na porządku dziennym, mleko też z niekapka od kilku dni, o smoczku tak na dobre zapomnieliśmy z miesiąc temu. Zęby są na dole dwie jedynki i dwójki na górze. Z jedzeniem to nie ma problemów żadnych. Pozdrawiam i życzę udanego długiego weekendu

kochana gratuluję zaliczonego licencjatu :)

witam wiecornie widze ze to nie tylko moj łobuz daje popalić nam w nocy.. widocznie taki etap musimy to przetrwac... na pleśniaweczki siuski dziecka:) nam ida nowe 3 zabki bedzie razem 8 ... dziekuje za gratulacje dzidzi ale dziewczyny prawde mowiac nie oswoilam sie w tym temacie do konca ale co trzeba bedzie kochac jedno wiecej :) beti witaj znow:) i ja mowie dobrej nocki:)

jeja przeoczyłam :p kochana super gratuluję drugiej dzidzki :) będzie dobrze napewno dasz sobie radę :) życzę szczęśliwej ciąży no i rozwiązania :)

witam,
u nas ostatnio Maks strasznie w nocy :( Albo płacze z 2-3 godziny albo wstaje o 4, dzis w nocy tak strasznie nam płakał, uspokoić go sie nie dało, śpiący strasznie bo widać a krzyczy jak opętany :/ Zęby to raczej nie są bo nic nie widać w ogóle:-( No wykończeni od kilku dni jesteśmy.

jeja bidulek no i wy tacy nie wyspani....moja ostatnio tak od 24 zaczyna kreciołki czasem budzi się w nocy z płaczem ale pomoże głaskanie po głowie nie wiem może to jakiś strach? nie mam sama pojęcia ale czasem też chodzę jak zombi :p

Witam, ja tylko na momencik, ostatnio przez te wizyty u lekarzy to nie miałam czasu ani sił na pisanie.
Otrzymałam drugi wynik testu na celiakię-tym razem ujemny, w związku z tym Kamil ma ścisłą dietę bezglutenową do końca roku, a potem będzie próba prowokacji glutenem. Pani gastrolog powiedziała, że te jego problemy mogły wynikać z tej jelitówki, albo ona mogła ujawnić celiakię. Wreszcie coś się ruszyło z jego wagą, przekroczył w końcu 6,5 kg.
Co do niekapków, kupiłam Kamilowi z Nuka taki kupek z silikonowym miękkim ustnikiem, dosyć spora dziurka tam jest i świetnie sobie razi. Teraz muszę mu kupić niekapek bo jak mi wyrywa i zaczyna machać tym kubkiem to wylewa się z niego.
Witam wszystkich którzy dawno się nie odzywali:), fajnie że macie chwilę by zajrzeć.
Moja Ania była w środę ostatni raz w przedszkolu, teraz ma dwójkę w domu i już się boję jak to będzie.
Wczoraj Ania sypała kwiatki i nie mogę uwierzyć w to jak wyrosła, zeszłoroczna sukienka jej już nie pasowała musiałam jej kupić nową.
Powklejam trochę zdjęć.

czyli Kamilek zaczyna przybierać może jest już powoli wszystko na dobrej drodze...za bardzo nie wiem o co chodzi więc nie moge się wypowiedzieć chyba że cofnę się kilka stron wstecz bo też jakoś mi umknęło......życzę zdrówka dla synusia

witajcie kochane
u nas pogoda straszna leje wieje i totalna jesień za oknem :)
ja tylko się przywitać u mnie sie zjechały siostrzenice na wakacje więc mam wesoło hehe :)

idę zrobić malutkiej śniadanko,noc dziś w miare spokojna tylko to kręcenie ah......nie wiem co to jest no ale trzeba przetrwać :p

życzę miłego dnia dla was mamuski :)

joasiaM gratulacje pani magister:-), no to teraz masz już luza, wiem jaką ulgę czujesz. Co do aplikacji do narazie ochłoń a potem podejmiesz decyzję.
Anitas dobrze że Kamilek wreszcie przybrał, oglądałam zdjęcia i wg mnie wygląda na sporego zdrowego chłopczyka:tak:
Marietta myślę ze jak poczujesz ruchy to oswoisz się z sytuacją i jeśli wogule kiedykolwiek planowałas 2 dziecko to na pewno stwierdzisz za jakis czas że dobrze się stało. Głowa do góry;-).
U nas raczej monotonia, moi rodzice mieszkają teraz na wsi i jak chcę się z kimś spotkać to muszę jeździć pociągiem. Wieś ta niezbyt urokliwa ale cóż, jakoś muszę jeszcze z półtora miesiąca wytrzymać:szok:.
Ja nie mogę wyjść z podziwu nad polskimi cenami atykułów dla dzieci, to jest rozbój w biały dzień! Duży słoiczek z jedzeniem kosztuje prawie 3 razy tyle co w Anglii!!! Kosmetyki przynajmniej 2 razy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Chyba K będzie mi paczki z Anglii wysyłał:eek:. dobrze że moja mama gotuje Laurze bo musiałabym ogłosić bankructwo:cool:

oj masakra dziś :-( mała płacze marudzi i wogóle nic jej sie nie podoba czasem nawet ręce nie dają radośći :-( widzę ze idzieząbek smaruje jej ale to na chwilkę tylko daje spokoju.....pospała dosłownie 15 minut a ja już wykończona jestem a tu jeszcze tyle godzin :-(

o Boziuchny :p jakie pustki :( a rok temu forum żyło w pełni ;)
no nic mała spi od 22 ja sobie leżę i popijam pifffko :p także jak któraś mamusia chętna to zapraszam mam jeszcze jedno w lodóweczce :p

moja myszka wieczorny relax przed tv :p
jak to się mówi?? TO PO MAMIE MAM :p

miłych snów

Załączniki

• Zdjęcie166.jpg
    Zdjęcie166.jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 58
Ostatnia edycja:
Hej Dziewczynki!
Nie mam czasu dosłownie na nic, cały tydzień wolny zleciał, a ja nic nie zrobiłam z tego, co miałam w planach. Eeeeh...
Nie mam czasu nawet usiąść do kompa. Nie wiem czy to tylko ja taka niemota jestem, czy mamuśki ogólnie cierpią na brak czasu.
Pozdrawiam wszystkie Mamusie i Dzieciaczki
Buziaki :*

P.s. Beti cuuudna fotka ;-)

Dziewczyny ja na szybko tylko tatuś usypia małego. Ja się tylko pochwalę, że od wczoraj jestem magistrem :)teraz zastanawiam się co zrobić ze sobą dalej, czy iść na aplikację, czy kombinować coś innego, bo z aplikacją będzie ciężko ze względu na dzidzię...Planujemy narazie jakieś wczasy chociaż na kilka dni. Zęby nadal mamy dwa. Straszne kręconko od 2 w nocy. Nie wiem czy to zęby czy może skok rozwojowy...
Pozdrawiam Was serdecznie.

GRATULACJE!!! No proszę taką wiadomością tylko się chwalić.

witam wiecornie widze ze to nie tylko moj łobuz daje popalić nam w nocy.. widocznie taki etap musimy to przetrwac... na pleśniaweczki siuski dziecka:) nam ida nowe 3 zabki bedzie razem 8 ... dziekuje za gratulacje dzidzi ale dziewczyny prawde mowiac nie oswoilam sie w tym temacie do konca ale co trzeba bedzie kochac jedno wiecej :) beti witaj znow:) i ja mowie dobrej nocki:)

GRATULUJĘ DZIDZIUSIA!! Na pewno znajdziesz w sobie tyle samo miłości dla drugiego skarba i jak dziewczyny piszą po pierwszych ruchach będzie lepiej z oswojeniem się :)

witam,

Ja tak mam cały czas z tym płaczem, nie zapeszając teraz druga noc była spokojna, nawet bez budzenia się, mam nadzieję, że tak zostanie, bo prawie 9 miesięcy budzenia się kilka razy i płaczu mnie wykańcza. Trzymaj się, mam nadzieję, że szybko minie.

Powklejam trochę zdjęć.

Najważniejsze, że wynik ujemny, no i że w końcu ponad 6,5 kg u Kamilka jest :)

joasiaM gratulacje pani magister:-), no to teraz masz już luza, wiem jaką ulgę czujesz. Co do aplikacji do narazie ochłoń a potem podejmiesz decyzję.
Anitas dobrze że Kamilek wreszcie przybrał, oglądałam zdjęcia i wg mnie wygląda na sporego zdrowego chłopczyka:tak:
Marietta myślę ze jak poczujesz ruchy to oswoisz się z sytuacją i jeśli wogule kiedykolwiek planowałas 2 dziecko to na pewno stwierdzisz za jakis czas że dobrze się stało. Głowa do góry;-).
U nas raczej monotonia, moi rodzice mieszkają teraz na wsi i jak chcę się z kimś spotkać to muszę jeździć pociągiem. Wieś ta niezbyt urokliwa ale cóż, jakoś muszę jeszcze z półtora miesiąca wytrzymać:szok:.
Ja nie mogę wyjść z podziwu nad polskimi cenami atykułów dla dzieci, to jest rozbój w biały dzień! Duży słoiczek z jedzeniem kosztuje prawie 3 razy tyle co w Anglii!!! Kosmetyki przynajmniej 2 razy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Chyba K będzie mi paczki z Anglii wysyłał:eek:. dobrze że moja mama gotuje Laurze bo musiałabym ogłosić bankructwo:cool:

No niestety, jak moja znajoma przyleciała tu z córką z Irlandii to też się za głowę złapała, że takie ceny rzeczy dla dzieci. A ubranka? Porażka. Nam się chyba bardziej opłaca zamawiać z Anglii i płacić za przesyłkę, bo to taniej wyjdzie :p

oj masakra dziś :-( mała płacze marudzi i wogóle nic jej sie nie podoba czasem nawet ręce nie dają radośći :-( widzę ze idzieząbek smaruje jej ale to na chwilkę tylko daje spokoju.....pospała dosłownie 15 minut a ja już wykończona jestem a tu jeszcze tyle godzin :-(

o Boziuchny :p jakie pustki :( a rok temu forum żyło w pełni ;)
no nic mała spi od 22 ja sobie leżę i popijam pifffko :p także jak któraś mamusia chętna to zapraszam mam jeszcze jedno w lodóweczce :p

moja myszka wieczorny relax przed tv :p
jak to się mówi?? TO PO MAMIE MAM :p

miłych snów

Zdjęcie bajer. Oj moja się nie chce relaksować i ciągle marudzi wieczorkiem. Ale całe szczęście o 20 mleko i spać :) Oj ja to nie pamiętam kiedy jakieś piwko wypiłam... Tak szczerze to jeszcze przed ciążą, a takto to z pół roku temu winko piłam u dziadków mojego męża :) No, ale 9 lipca szykuje się 50ta rocznica ślubu tych, że właśnie dziadków, więc znowu się napiję :D

Hej Dziewczynki!
Nie mam czasu dosłownie na nic, cały tydzień wolny zleciał, a ja nic nie zrobiłam z tego, co miałam w planach. Eeeeh...
Nie mam czasu nawet usiąść do kompa. Nie wiem czy to tylko ja taka niemota jestem, czy mamuśki ogólnie cierpią na brak czasu.

To ja też niemota jestem, bo siedząc w domu z młodą też nigdy nie mam na nic czasu. A najgorsze jest jak zaplanuję coś, a tu moje dziecię tak mi czas zorganizuje, że całe plany legną w gruzach. A wieczorem to czasami mi się nawet nie chce siadać do komputera tak naprawdę ;))

Ale dzisiaj się rozpisałam :) U nas mleko już z niekapka, herbatka z niekapka i butelki poszły sobie. Sukces taki jeszcze, że już 3 dzień poranna kupa do nocnika (z resztą popołudniowa też). Nawet jej się to podoba, bo później bije sobie brawo.
Miłego wieczorku, ja idę pobuszować w płytotece i jakiś folm oglądnąć w ramach relaksu wieczornego :)

Hej Dziewczynki!

dołączam się do niemotek :-D:-D

kinia ja piwko ze 2 razy w tyg sobie wypiję jedno wieczorkiem jak mała już spi :-) szczerze powiem wam że w ciagu dnia jak opiekuję się małą nie wypiłabym ani łyka kurczę no nie wiem tak mam i tyle :tak: ostatnio koleżanka to mnie wyśmiała że piwka z nią nie wypije a byłam z małą w gościach u niej ona ma 11 miesieczniaka wyobrażacie sobie że ta dziewczyna bierze wszędzie to dziecko i jak okazja czy też nie to pije:szok:wódkę a potem wraca z małym pijana :szok::szok::szok: pod bogiem informacje potwierdzone przez kilka naszych wspólnych znajomyc :no::no::no: zresztą w ciąży też chodziła pijana :no::no::no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:myslałam że jej oczy wydrapię :no: no ale to nie moja sprawa wiecznie się obrażała jak zwracałam jej uwagę więc teraz to już wolę nic nie mówić:wściekła/y::wściekła/y: ja tam jestem jaka jestem :-):-)

witam wieczorkiem:-)
mała śpi o pół godz standardzik że musiała powojować ze mną w łózku hehe bo u siebie parzy materac haha :-D:-D:-D ogółem dzień minął szybko mała dziś grzeczna aż dziw hehe :szok: no ale gorzej z apetytem niestety znowu nie chce za bardzo jeść:no: oj ja to się z nią mam haha no ale jest kochana moja perełeczka :tak:

wygłupki przed snem :-)

Załączniki

• Zdjęcie173.jpg
    Zdjęcie173.jpg
    26,8 KB · Wyświetleń: 46
No Maks wieczorem na nurofenie jedzie i śpi wtedy ładnie tylko na karmienia sie budzi o 23 i 3 :tak: No i chyba jednak to zęby bo czuć wypukłe dziąsło i nie pozwala dotknąć:zawstydzona/y:
Co do niekapka to mój nie chce nic prócz mleka pić więc tylko butla bo pije do snu to na leżąco:sorry: Ale chcę mu bidon kupić z silikonową słomką z nuby to może bardziej mu się spodoba bo Olka wolała np ze słomki:-)

reklama
Hej. Ja się żegnam na dwa tygodnie, jedziemy na turnus. Pakujemy się i mamy niezłe zamieszanie:tak: Nie chce mi się i trzymajcie kciuki, zebym te dwa tyg. tam wytrzymała;-)

Do góry