reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witam wszystkie mamy :) Ja dzis sie witam i zycze dobranoc bo po ciezkim zabieganym dniu padam na ryjek :) Dzisiaj tez mialam badania i na szczescie wszystkie w normie troche hemoglobine mam niska ale jako honorowy krwiodawca przed ciaza tez nie byla za wysoka więc można powiedziec ,ze wszystko ok :) Teraz tylko z niecierpliwoscia czekam az popodgladam troszke nasze malenstwo :D
Tak wiec kolorowych :)

reklama
Witam!!! ale mialam dzis ciezka noc co chwile pobudka i do tego ten katar masakra,ale lepsze bylo sniadaniedzis zjadlam buleczkę z powidlami i wszystko popiłam sokiem pomidorowym :eek::eek:miloego dnia... :-)

witam i gratukuję Onionek udanej wizyty! Wszystko siędobrze ukłąda i oby tak dalej:tak:
Ja na usg dopiero 3 marca....jeszcze sobie poczekam ale dzisiaj leżałam w łóżku i macica wystaje już sporo :-) taka kulka się zrobiła. Rośnie więc na pewno jest ok;-)

Witam się piątkowo.
U mnie dziś poranek z dwoma problemami:
1. Odezwał się hemoroid, tak mnie boli, że nie mogę siedzieć... Miała któraś z was? co mozna na to brać w ciąży? u ginki będę dopiero we wtorek i nie wytrzymam do tego czasu.. Kiedyś brałam czopki AVENOC ale potem gdzieś słyszałam że nie można w ciąży.. Jak któraś miała coś na hemoroidy zalecone przez ginka napiszcie proszę nazwę.
2. Ból kości ogonowej, straszny, z łózka nie mogłam się podnieść. Zastanawiam sie, czy jest u nas w Polsce szansa na skorzystanie z masaży w ramach NFZ no i czy powinnam z tym isć do lekarza ogólnego czy ginka może skierować na taką rehabilitację. Czy któraś z Was korzystała z masaży, wiem, ze Czarodziejska czyba tak, ale już jej nie ma z nami po historii z wątkiem zamkniętym.:no:

Witam się dziewczyny, ja wczoraj do północy przytulałam kibelek i dziś nie mogłam wstac :-( Kurczę kiedy to się skończy?? Przecież to już 13 tydzień się zaczął!!
Olgadom niestety nie pomogę, nie mam doświadczeń w tych tematach :zawstydzona/y:

Olga niestety ja nigdy problemów z hemoroidami nie miałam:-(
kasiaalle ja też czekam na poprawę nasteroju ale coś nie za bardzo :cool: Teraz chyba najgorzej tą ciążę przechodzę. Może to tez dlatego że pracuję, po nocach nie śpię przez córkę i daje się to we znaki:-(
W poniedziałekobwieszczam nowinę w pracy aż mnie skręca:szok:

gaja ja też się zbieram do obwieszczenia w pracy, ale coś mi nie wychodzi. Obiecałam sobie że po mojej wizycie we wtorek ogłoszę tą nowinę, a tu szef w poniedziałek wyjechał na urlop :( Chyba przyszły piątek, u nas najlepiej się załatwia sprawy w piątki bo szef wtedy ma najlepszy humor :-)

witam i gratukuję Onionek udanej wizyty! Wszystko siędobrze ukłąda i oby tak dalej:tak:
Ja na usg dopiero 3 marca....jeszcze sobie poczekam ale dzisiaj leżałam w łóżku i macica wystaje już sporo :-) taka kulka się zrobiła. Rośnie więc na pewno jest ok;-)

Dzieki Kerna :-) Twoja wizyta tez widze juz niebawem, wiec trzymam kciuki.
U mnie brzusio tez juz widac - male, okraglutkie. Dzis mialam pobudke o 6 rano - strasznie chcialo mi sie jesc, wiec poszla kawa zbozowa i kanapka.. ktora dokonczyl moj kot hehe.. Potem spalam do 8 :-) i ciezko bylo wstac do pracy.
Pozdrowionka.

reklama
Witam się piątkowo.
U mnie dziś poranek z dwoma problemami:
1. Odezwał się hemoroid, tak mnie boli, że nie mogę siedzieć... Miała któraś z was? co mozna na to brać w ciąży? u ginki będę dopiero we wtorek i nie wytrzymam do tego czasu.. Kiedyś brałam czopki AVENOC ale potem gdzieś słyszałam że nie można w ciąży.. Jak któraś miała coś na hemoroidy zalecone przez ginka napiszcie proszę nazwę.
2. Ból kości ogonowej, straszny, z łózka nie mogłam się podnieść. Zastanawiam sie, czy jest u nas w Polsce szansa na skorzystanie z masaży w ramach NFZ no i czy powinnam z tym isć do lekarza ogólnego czy ginka może skierować na taką rehabilitację. Czy któraś z Was korzystała z masaży, wiem, ze Czarodziejska czyba tak, ale już jej nie ma z nami po historii z wątkiem zamkniętym.:no:

Ja pomogę :tak: mozna sokorzystać z masażu na nfz, tylko niestety kolejki są straszne. U nas w styczniu trwały zapisy na rehabilitację i już o 10 rano ( w dniu kiedy rozpoczęto zapisy) ludzie rejestrowali się na lipiec :szok: w mojej przychodni na masaż czeka się koło 3 miesięcy. Wszystko zależy od tego jak duzo jest osób chętnych i czy takich placówek u Ciebie jest więcej czy tylko jedna. A tak poza tym to wątpię żeby masaż pomógł na ból kości ogonowej :no: masaż działa głównie na mięśnie, więc sprawdza się np. w masażu kręgosłupa ale wyższych części niż kość ogonowa, tam gdzie mięśnie w wyniki zwyrodnienia, wady, są silnie napięte.

Ja myślę,że musiałaś sobie stłuc tą kość ogonową, albo boli po dłuższym siedzeniu. Pomoże tu jedynie przeczekanie. Sprawdź jeszcze dokładnie czy nie masz jakiejś zmiany przy pośladkach ( zgrubienie, zaczerwienienie) bo w tej okolicy często robią się ropniaki, ból przy tym jest straszny. Mój mąż ostatnio to przechodził :tak:

Do góry