reklama
Ritka - ja duzo latam i widze mnostwo dzieci...mniejszych niz Filip i troszke wiekszych...jedne placza, a inne maja super humorkinie ma reguly...Filip jest bardzo pogodnym dzieckiem, wiec jesli bedzie sie dobrze czul, bedzie okz pewnoscia kupie na lotnisku, specjalne zatyczki do uszu dla dzieci, ktore pomagaja zminimalizowac bol uszek..zwsze musi byc ten pierwszy raz i mam nadzieje, ze bedzie dobrze, bo w naszej sytuacji, jesli Filip bedzie mial problem z lataniem, to czarno to widze...
Lilu - to juz kryzys wieku sredniego))))))?????????
Alciu! Będzie dobrze! Piszesz, że Filip jest pogodnym dzieckiem, więc na pewno i w samolocie spisze się na 6. A może kupisz mu jakąś fajną zabawkę, która zainteresuje go w trakcie lotu!
dziewczyny od ilu zbijacie swoim dzieciaczkom gorączke??? wróciłysmy z mała ze spaceru i okazało sie ze julka ma temperature37.9 ,wczoraj bylismy u lekarza i wszystko było oki gardło czyste osłuchowo tez wiec juz sama nie wiem
Ja zbijam gorączkę powyżej 38,5. Daję tylko połowę dawki paracetamolu, żeby nie doprowadzać do dużych skoków temperatury, które nie są korzystne dla organizmu. A może to ząbki? Aha, i czym mierzyłaś temperaturę, bo te elektroniczne, to przekłamują strasznie!
KAROLINA84
Fanka BB :)
Alciu! Będzie dobrze! Piszesz, że Filip jest pogodnym dzieckiem, więc na pewno i w samolocie spisze się na 6. A może kupisz mu jakąś fajną zabawkę, która zainteresuje go w trakcie lotu!
Ja zbijam gorączkę powyżej 38,5. Daję tylko połowę dawki paracetamolu, żeby nie doprowadzać do dużych skoków temperatury, które nie są korzystne dla organizmu. A może to ząbki? Aha, i czym mierzyłaś temperaturę, bo te elektroniczne, to przekłamują strasznie!
Ritko elektronicznym z tym ze mamy go już sprawdzonego,nie jednokrotnie mierzyliśmy elektronicznym i rteciowym na naszych starszych córkach i temperatura zawsze była taka sama,mamy dośc dobry termometr wiec "jemu" akurat wierze ;-)
też mi sie wydaje ze zabki no ale czas pokaże,oby sie nic nie wykluło.
podałam małej syrop po przekroczeniu 38 i temperaturka póki co spada,ale marudek z niej straszny;-)
dzięki dziewczyny
KAROLINA84
Ritko to jest FOREHEAD THERMOMETER kosztował mnie 160 zł ale w aptece w galerii handlowej wiec napewno przepłaciłam;-)
ale jest dobry
ale jest dobry
dzień dobry...
postanowiłam wiele pozmieniać w moim życiu....podjęłam bardzo ważne decyzje ... ale o tym później...najważniejsze jest odgruzować swoje życie, zmienić to co najbardziej ciąży....zaczynam pierwszy dzień zmian, zmian które zaważą nad całym moim przyszłym życiem, albo będę siedzieć w domu z dzieciakami sfrustrowana do granic możliwości albo odzyskam radość życia jakiej kiedyś miałam aż w nadmiarze....co by tu dużo pisać dzisiaj jest dzień PIERWSZY .... czyli wyrzuciłam z szafy wszystkie WSZYSTKIE moje dotychczasowe ubrania...zostawiłam jeansy, koszule białą, kilka kolorowych podkoszulków i piżamę no i kurtkę z racji zimna...teraz zacznę dobrze się zastanawiać zanim coś kupię...będę miała ubraniowy post tak własnie POST tego mi trzeba....czuję że odkąd pojawiło się dziecko czuję się jakaś nieswoja, potrzebuję przestrzeni a w moim mieszkaniu jest zbyt dużo drobiazgów, pierdołów!!!!!!!!! od pozbycia zbędnych rzeczy z domu muszę zacząć!!!!!!!!
Sorki dziewczyny ale nie mogłam przestać pisać....jak ogarnę to wszystko co mnie tak bardzo zmienia na gorsze, przez co nie jestem sobą znów wróci mi radość a niczego innego tak nie pragnę jak znów cieszyć się wiosną i życiem!!!!!!!!!!!
Pozdrawiam was kochane z całej całej siły jaka mi pozostała!!!!!!!!!
lilu powodzenia, oby wszystko Ci sie poukładało
WITAM!
Mnie też oblało potem po przeczytaniu tej informacji o szczepieniach, tym bardziej, że jesteśmy przed 3 dawką. Umówiłam się wieczorem na telefon w tej sprawie z moją doktor homeopatką. Może ona podpowie mi coś mądrego!
Ritka my tez przed 3 dawka szczepienia, przeciagam od stycznia, ale juz dzwonili z przychodni. Daj znac co Ci powiedziała doktor homeopata
Karolina zdrowka dla Julci, oby to zadne choróbsko nie było
alcia szczesliwego lotu, oby Filipek dobrze zniosł to 2 h lot
Ja tez juz zblizam sie do 30 (za rok) i jakos mnie to przeraza:-(. Ale jak to mowia "starość nie radość, a młodość nie wieczność";-)
Mały padł przed 19, ciekawe o ktorej na noc spac pojdzie.
witam
jak tylko na moment przeczytalam posty ale odniosę się tylko do Gaji kochana mój mały też ma alergię na ziemniaka mimo tego iż pediatra zapewniała że ziemniaki prawie wgl. nie uczulają i plamy na brzuszku to nie po pyrce a guzik prawda wyleczyłam plamki i dałam na próbę samego pyrka małemu i co po kilku godz. znowu to samo co tydzien wczesniej
u mnie masakra jakaś nie umiem wbić się w tryb pracy i obowiązków domowych yh... z wszystkim mam zaleglości do tego młody jeszcze w nocy chyba wyczuwa że rano idę do pracy i go zostawiam bo szaleje jeczy placze kwęka wierci się a jak zostaje w domu to śpi jak zabity .... nic zmykam ogarnąc mieszkanie..
miłej nocki
jak tylko na moment przeczytalam posty ale odniosę się tylko do Gaji kochana mój mały też ma alergię na ziemniaka mimo tego iż pediatra zapewniała że ziemniaki prawie wgl. nie uczulają i plamy na brzuszku to nie po pyrce a guzik prawda wyleczyłam plamki i dałam na próbę samego pyrka małemu i co po kilku godz. znowu to samo co tydzien wczesniej
u mnie masakra jakaś nie umiem wbić się w tryb pracy i obowiązków domowych yh... z wszystkim mam zaleglości do tego młody jeszcze w nocy chyba wyczuwa że rano idę do pracy i go zostawiam bo szaleje jeczy placze kwęka wierci się a jak zostaje w domu to śpi jak zabity .... nic zmykam ogarnąc mieszkanie..
miłej nocki
Ritka, Kasik - bedzie dobrze, dziekuje
Karolina - oby to byly "tylko" zabki...
Malpko - no to witaj w gronie 30)))
Kasik - nie ma co sie bac, Kobieta jak wino, im starsza, tym lepsza
Ksiulka - to mnie przerazilas...1.5 tygodnia i mnie czeka to samo..nawet myslec mi sie nie chce...
Karolina - oby to byly "tylko" zabki...
Malpko - no to witaj w gronie 30)))
Kasik - nie ma co sie bac, Kobieta jak wino, im starsza, tym lepsza
Ksiulka - to mnie przerazilas...1.5 tygodnia i mnie czeka to samo..nawet myslec mi sie nie chce...
Dziewczyny, ja już po 30 i jakoś specjalnie nie zauważyłam różnicy, więc głowa do góry ;-)
My już jesteśmy po 3 dawce szczepienia i na szczęście wszystko w porządku, chociaż miałam trochę stresu, bo różnie bywa. Mała miała przez jeden dzień siniaka w miejscu wkłucia i na tym się skończyło. Podczas szczepienia nawet za bardzo nie płakała, chyba tym razem plasterek emla zadziałał.
Dzisiaj byłyśmy znowu u ortopedy. Lekarz stwierdził, że to już ostatni gips. :-)
My już jesteśmy po 3 dawce szczepienia i na szczęście wszystko w porządku, chociaż miałam trochę stresu, bo różnie bywa. Mała miała przez jeden dzień siniaka w miejscu wkłucia i na tym się skończyło. Podczas szczepienia nawet za bardzo nie płakała, chyba tym razem plasterek emla zadziałał.
Dzisiaj byłyśmy znowu u ortopedy. Lekarz stwierdził, że to już ostatni gips. :-)
reklama
paulka24
Ritka, mnie też ta książka nie powaliła, za taką cenę spodziewałam się czegoś lepszego, choć parę pomysłów i rad wykorzystuje, ale ogólnie ksiązka ok
"ryczącym 30-stkom" powodzenia w kolejnym lepszym dziecięcioleciu, mi jeszcze do 30-stki brakuje 3 latka ale jak nadejdzie ten czas to też mysle że bedzie przełom- czas przemyslen i nowych planów
lilu ja nawet i bym chciała zrobic remanent w swej garderobie, ale po ciązy jest ona tak uboga bo jeszcze w sporo się nie mieszcze, ze sie ciesze ze i tak ma co na tyłek zarzucić
a propo szczepień to my mamy jutro i ja jakoś podchodze na spokojnie i tak jak Karolinka uważam ze każda mama robi według własnego uznania i każda robi dobrze
whitney własnie doczytałam, ciesze się bardzo i już niedługo i bedziecie wolne, SUPER
"ryczącym 30-stkom" powodzenia w kolejnym lepszym dziecięcioleciu, mi jeszcze do 30-stki brakuje 3 latka ale jak nadejdzie ten czas to też mysle że bedzie przełom- czas przemyslen i nowych planów
lilu ja nawet i bym chciała zrobic remanent w swej garderobie, ale po ciązy jest ona tak uboga bo jeszcze w sporo się nie mieszcze, ze sie ciesze ze i tak ma co na tyłek zarzucić
a propo szczepień to my mamy jutro i ja jakoś podchodze na spokojnie i tak jak Karolinka uważam ze każda mama robi według własnego uznania i każda robi dobrze
whitney własnie doczytałam, ciesze się bardzo i już niedługo i bedziecie wolne, SUPER
Ostatnia edycja: