reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

jojo właśnie zauważyłam że zjada więcej niż hippa :)bo po 140 a hippa mniej max 110:) chyba jest też bardziej syte bo je co 4 godz.u nas po bebiko były wymioty, bebilon jadł przez 2 tyg. potem nie chciał wgl. butli , nan próbowaliśmy ale kupki masakra były płakał ,stękał i plastelinki wychodziły jeszcze z moją pomocą więc zrezygnowaliśmy hippa teraz też mniej zjadał ale ok było z kupkami i resztą ale cena robi swoje w porównaniu z babydream mieliśmy dziś kupkę konsystencja ok ale kolor taki zgniły zielonkawy to normalne po tym mleku??
dla dziewczyn karmiących nanem to mleczko zawiera najwięcej żelaza z wszystkich mleczek dlatego nie wszystkie dzieci umią się wypróżnić to słowa maszej pediatry;)
Monika gratuluję ząbka:happy2:
Gosheek staram się tak nie myśleć chociaż nigdy nie wiadomo ...
Kasik dziękuje, możliwe że to od mleczka spróboj bebiko to mleczko większość dzieci toleruje i nie powinno być problemu z kupką bo ma mniej żelaza niż nan :)
Tosia ale się uśmiałam z mrówek wiesz im by chyba trzeba było zblenderować i do soczku dodać ten apap:-D

reklama
Byłam z dzieciakami na spacerze po 30 minutach tak mnie wypiź..iło, że szybkim krokiem do domku wszystkich gnałam. Szok jak zmarzłam. Już mam serdecznie dosyć tej zimy, co z tego że słonko jak wieje masakrycznie i te -5 to jakby -10 było :/

Teraz rozgrzać się nie mogę mimo iż kaloryferów dotknąć nie idzie.

Aaaaa i byłam u ginki po inne tabsy niż Azalia bo już nie karmię i tamte odstawiłam i dostałam Yasminelle, w sumie zawsze dobrze sie po nich czułam. Tylko mam czekać na @ a tu 2 tygodnie temu odstawiłam Azalie i jak nie było tak nie ma :/ Ale czytałam że od 3-6 tygodni po Azalii sie pojawia @ więc cierpliwie czekam, gorzej jak sie nie doczekam ;) Choć stosowanie pigułek z gumkami to byłoby przegięcie gdyby sie zdarzyło.

hej:) u nas nocki dalej jadliwe..budzi sie i butla musi byc bo inaczej cala wioske na nogi postawi krzykiem..;/ ja tylko zyje weekendami..jak E jest to zawsze odpoczne..

pisalyscie o paczuszkach..ja juz dostalam z nestle, hippa, bobovita. Dobrze ze maly zjada obiadki:) a co do mleka Nan to Dawidek nie ma problemu z kupkami, podaje je odkad musialam go dokarmiac i toleruje to mleko:)

jojo właśnie zauważyłam że zjada więcej niż hippa :)bo po 140 a hippa mniej max 110:) chyba jest też bardziej syte bo je co 4 godz.u nas po bebiko były wymioty, bebilon jadł przez 2 tyg. potem nie chciał wgl. butli , nan próbowaliśmy ale kupki masakra były płakał ,stękał i plastelinki wychodziły jeszcze z moją pomocą więc zrezygnowaliśmy hippa teraz też mniej zjadał ale ok było z kupkami i resztą ale cena robi swoje w porównaniu z babydream mieliśmy dziś kupkę konsystencja ok ale kolor taki zgniły zielonkawy to normalne po tym mleku??
dla dziewczyn karmiących nanem to mleczko zawiera najwięcej żelaza z wszystkich mleczek dlatego nie wszystkie dzieci umią się wypróżnić to słowa maszej pediatry;)
Monika gratuluję ząbka:happy2:
Gosheek staram się tak nie myśleć chociaż nigdy nie wiadomo ...
Kasik dziękuje, możliwe że to od mleczka spróboj bebiko to mleczko większość dzieci toleruje i nie powinno być problemu z kupką bo ma mniej żelaza niż nan :)
Tosia ale się uśmiałam z mrówek wiesz im by chyba trzeba było zblenderować i do soczku dodać ten apap:-D
U nas kupka też ma taki kolorek :confused: i też się zastanawiałam czy jest ok ale jak i u was taka to chyba tak może być :)
Monika gratuluję ząbka :)

Witam kochane,niestety nie jestem w stanie nadrobic zaleglosci w czytaniu :( chociaz bede sie starala !Dzisiaj bylam u gina i robilam przeziernosc karkowa - wyszla super ! no i moj gin podejrzewa ze ............ Kaska bedzie miala siostrzyczke :) :) :) Jest tylko jeden problem mam lozysko przodujace centralnie ,zaslaniajace ujscie szyjki macicy :( czy ktoras z Was moze miala cos takiego ???????????????? Gin dal mi co prawda jeszcze 8 tygodni czasu na przemieszczenie sie lozyska ,ale uprzedzil tez ze jezeli lozysko pozostanie na miejscu to sytuacja moze byc nie wesola...... Sciskam Was i Wasze Malenstwa bbbbbbbbardzo mocno !!

Gaja u mnie na termometrze koło 10 rano było + 19 stopni chyba będę musiała zainwestować w nowy termometr :-D a co do gina to też w końcu się muszę wybrać po jakąś antykoncepcję ale jakoś mi nie po drodze ten ginekolog..:zawstydzona/y:
K8sad mój Kacper też od tygodnia strasznie ulewa ale nie od razu po jedzeniu tylko za godzinę albo i dłużej, lekarka kazała dawać mu mniej jedzenia a jak będziemy teraz przechodzić na mleczko nr 2 to z kleikiem żeby jadł rzadziej
Ksiulka ja też uwielbiam jak P. chodzi do pracy na noc i mam łóżko dla siebie! tylko ostatnio mam wrażenie że mój mały książę zajmuję więcej miejsca na tym łóżku niż duży :-D
Paulka24 też dziś dostaliśmy taką paczkę ale tylko jedną :-)
Gosheek mój zamiast pogadać to krzyczy cały czas tak że bez proszków przeciwbólowych się nie obejdzie :-D
Tosia zdrowia życzę żeby Cię żadne choróbsko nie dopadło!!
Monika gratuluję zębola!!
Marja ja to już straciłam rachubę gdzie kiedy się rejestrowałam i co z czego powinno przyjść;-)
Trixi witaj! dawno Cię tu nie było niestety ja ci nie pomogę bo nie miałam takiego problemu ale mocno zaciskam kciuki żeby wszystko było prawidłowo!!

A u nas dzień jak co dzień dopiero minął drugi dzień ferii a ja już mam po dziurki w nosie mojego brata teraz przypomniał sobie o rolkach i siedzę z nim jak głupia na dworze żeby się wyszalał
mam pytanie do was trochę głupie no ale kto pyta nie błądzi ;-) dlaczego nie można podawać dzieciom surowizny po szczepionce??:zawstydzona/y:
oj miałam coś jeszcze naskrobać ale znając mnie przypomni mi się jak wyłączę kompa :no: no cóż lecę się położyć spać bo rano na rehabilitację śmigamy a potem ostatnie zaliczenie przede mną Trzymajcie kciuki!! :-)

Monika gratulujemy Iguni zębolka

Trixi ja tez nie pomoge, ale zycze Ci oby wszystko dobrze sie ułozyło. I powiem Ci odnosnie tej siostrzyczki, ze wiekszosc moich znajomych (naliczyłam chyba z 8) ktore beda miały w tym roku drugiego dzidziusia, to bedzie tej samej płci co pierwsze:tak::confused:

Magdzik jak bym juz chciała zeby było +19 na dworku. A o tej surowiznie to pierwsze słysze:szok:, z reszta jak słysze o szczepieniach to mi humor sie psuje:-(. Kciuki zacisniete:-)

Witam kochane,niestety nie jestem w stanie nadrobic zaleglosci w czytaniu :( chociaz bede sie starala !Dzisiaj bylam u gina i robilam przeziernosc karkowa - wyszla super ! no i moj gin podejrzewa ze ............ Kaska bedzie miala siostrzyczke :) :) :) Jest tylko jeden problem mam lozysko przodujace centralnie ,zaslaniajace ujscie szyjki macicy :( czy ktoras z Was moze miala cos takiego ???????????????? Gin dal mi co prawda jeszcze 8 tygodni czasu na przemieszczenie sie lozyska ,ale uprzedzil tez ze jezeli lozysko pozostanie na miejscu to sytuacja moze byc nie wesola...... Sciskam Was i Wasze Malenstwa bbbbbbbbardzo mocno !!

Gratuluje. Niestety w tej drugiej sprawie ja ci nie pomogę.:-(

witam sie :)

Trixi ależ ten czas leci dopiero co napisałaś o ciąży a tu już zaraz 2 trymestr :)
My dzis nocka fajna 2 karmienia :) Teraz leży hrabia z bratem w wyrze i gada sobie :) A swoją droga tylko Miłosz potrafi go doprowadzić do wybuchu niepohamowanego śmiechu ;) Nikomu z nas się to nie udaje, Oleńka z tego powodu smutna bo myśli, że braciszek jej nie lubi ;)

No i nadal zimnica u nas :/ Młody jak na syberię w domu ubrany bo dopiero rozpalone w piecu :/

reklama
hey hey u nas dwie pobudki synek spał do 7 sam w swoim łóżeczku i dopiero jak zaczął swoją nawijkę to nas obudził- takie poranki to ja rozumiem:-)
Trixi bedzie dobrze , bądź dobrej myśli i nie oczytuj się w necie o tym łożysku czasem bo jak zawsze trafisz na jakieś wyolbrzymione opowieści.
U nas nadal pizga ale trzeba z domu w końcu wyjść :szok:
Mój też zaczął ulewac tak do godziny po jedzeniu mu się zdarza, ale to zbiegło się z tym , że zaczął być bardziej aktywny, bo fika na brzuszek potem na plecki, to i w brzuszku wsio szaleje, póki co się ym jakoś specjalnie nie martwie, ale obserwuję .

Do góry