reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

jojo właśnie zauważyłam że zjada więcej niż hippa :)bo po 140 a hippa mniej max 110:) chyba jest też bardziej syte bo je co 4 godz.u nas po bebiko były wymioty, bebilon jadł przez 2 tyg. potem nie chciał wgl. butli , nan próbowaliśmy ale kupki masakra były płakał ,stękał i plastelinki wychodziły jeszcze z moją pomocą więc zrezygnowaliśmy hippa teraz też mniej zjadał ale ok było z kupkami i resztą ale cena robi swoje w porównaniu z babydream mieliśmy dziś kupkę konsystencja ok ale kolor taki zgniły zielonkawy to normalne po tym mleku??
dla dziewczyn karmiących nanem to mleczko zawiera najwięcej żelaza z wszystkich mleczek dlatego nie wszystkie dzieci umią się wypróżnić to słowa maszej pediatry;)
Monika gratuluję ząbka:happy2:
Gosheek staram się tak nie myśleć chociaż nigdy nie wiadomo ...
Kasik dziękuje, możliwe że to od mleczka spróboj bebiko to mleczko większość dzieci toleruje i nie powinno być problemu z kupką bo ma mniej żelaza niż nan :)
Tosia ale się uśmiałam z mrówek wiesz im by chyba trzeba było zblenderować i do soczku dodać ten apap:-D

reklama
Byłam z dzieciakami na spacerze po 30 minutach tak mnie wypiź..iło, że szybkim krokiem do domku wszystkich gnałam. Szok jak zmarzłam. Już mam serdecznie dosyć tej zimy, co z tego że słonko jak wieje masakrycznie i te -5 to jakby -10 było :/

Teraz rozgrzać się nie mogę mimo iż kaloryferów dotknąć nie idzie.

Aaaaa i byłam u ginki po inne tabsy niż Azalia bo już nie karmię i tamte odstawiłam i dostałam Yasminelle, w sumie zawsze dobrze sie po nich czułam. Tylko mam czekać na @ a tu 2 tygodnie temu odstawiłam Azalie i jak nie było tak nie ma :/ Ale czytałam że od 3-6 tygodni po Azalii sie pojawia @ więc cierpliwie czekam, gorzej jak sie nie doczekam ;) Choć stosowanie pigułek z gumkami to byłoby przegięcie gdyby sie zdarzyło.

hej:) u nas nocki dalej jadliwe..budzi sie i butla musi byc bo inaczej cala wioske na nogi postawi krzykiem..;/ ja tylko zyje weekendami..jak E jest to zawsze odpoczne..

pisalyscie o paczuszkach..ja juz dostalam z nestle, hippa, bobovita. Dobrze ze maly zjada obiadki:) a co do mleka Nan to Dawidek nie ma problemu z kupkami, podaje je odkad musialam go dokarmiac i toleruje to mleko:)

jojo właśnie zauważyłam że zjada więcej niż hippa :)bo po 140 a hippa mniej max 110:) chyba jest też bardziej syte bo je co 4 godz.u nas po bebiko były wymioty, bebilon jadł przez 2 tyg. potem nie chciał wgl. butli , nan próbowaliśmy ale kupki masakra były płakał ,stękał i plastelinki wychodziły jeszcze z moją pomocą więc zrezygnowaliśmy hippa teraz też mniej zjadał ale ok było z kupkami i resztą ale cena robi swoje w porównaniu z babydream mieliśmy dziś kupkę konsystencja ok ale kolor taki zgniły zielonkawy to normalne po tym mleku??
dla dziewczyn karmiących nanem to mleczko zawiera najwięcej żelaza z wszystkich mleczek dlatego nie wszystkie dzieci umią się wypróżnić to słowa maszej pediatry;)
Monika gratuluję ząbka:happy2:
Gosheek staram się tak nie myśleć chociaż nigdy nie wiadomo ...
Kasik dziękuje, możliwe że to od mleczka spróboj bebiko to mleczko większość dzieci toleruje i nie powinno być problemu z kupką bo ma mniej żelaza niż nan :)
Tosia ale się uśmiałam z mrówek wiesz im by chyba trzeba było zblenderować i do soczku dodać ten apap:-D
U nas kupka też ma taki kolorek :confused: i też się zastanawiałam czy jest ok ale jak i u was taka to chyba tak może być :)
Monika gratuluję ząbka :)

Witam kochane,niestety nie jestem w stanie nadrobic zaleglosci w czytaniu :( chociaz bede sie starala !Dzisiaj bylam u gina i robilam przeziernosc karkowa - wyszla super ! no i moj gin podejrzewa ze ............ Kaska bedzie miala siostrzyczke :) :) :) Jest tylko jeden problem mam lozysko przodujace centralnie ,zaslaniajace ujscie szyjki macicy :( czy ktoras z Was moze miala cos takiego ???????????????? Gin dal mi co prawda jeszcze 8 tygodni czasu na przemieszczenie sie lozyska ,ale uprzedzil tez ze jezeli lozysko pozostanie na miejscu to sytuacja moze byc nie wesola...... Sciskam Was i Wasze Malenstwa bbbbbbbbardzo mocno !!

Gaja u mnie na termometrze koło 10 rano było + 19 stopni chyba będę musiała zainwestować w nowy termometr :-D a co do gina to też w końcu się muszę wybrać po jakąś antykoncepcję ale jakoś mi nie po drodze ten ginekolog..:zawstydzona/y:
K8sad mój Kacper też od tygodnia strasznie ulewa ale nie od razu po jedzeniu tylko za godzinę albo i dłużej, lekarka kazała dawać mu mniej jedzenia a jak będziemy teraz przechodzić na mleczko nr 2 to z kleikiem żeby jadł rzadziej
Ksiulka ja też uwielbiam jak P. chodzi do pracy na noc i mam łóżko dla siebie! tylko ostatnio mam wrażenie że mój mały książę zajmuję więcej miejsca na tym łóżku niż duży :-D
Paulka24 też dziś dostaliśmy taką paczkę ale tylko jedną :-)
Gosheek mój zamiast pogadać to krzyczy cały czas tak że bez proszków przeciwbólowych się nie obejdzie :-D
Tosia zdrowia życzę żeby Cię żadne choróbsko nie dopadło!!
Monika gratuluję zębola!!
Marja ja to już straciłam rachubę gdzie kiedy się rejestrowałam i co z czego powinno przyjść;-)
Trixi witaj! dawno Cię tu nie było niestety ja ci nie pomogę bo nie miałam takiego problemu ale mocno zaciskam kciuki żeby wszystko było prawidłowo!!

A u nas dzień jak co dzień dopiero minął drugi dzień ferii a ja już mam po dziurki w nosie mojego brata teraz przypomniał sobie o rolkach i siedzę z nim jak głupia na dworze żeby się wyszalał
mam pytanie do was trochę głupie no ale kto pyta nie błądzi ;-) dlaczego nie można podawać dzieciom surowizny po szczepionce??:zawstydzona/y:
oj miałam coś jeszcze naskrobać ale znając mnie przypomni mi się jak wyłączę kompa :no: no cóż lecę się położyć spać bo rano na rehabilitację śmigamy a potem ostatnie zaliczenie przede mną Trzymajcie kciuki!! :-)

Monika gratulujemy Iguni zębolka

Trixi ja tez nie pomoge, ale zycze Ci oby wszystko dobrze sie ułozyło. I powiem Ci odnosnie tej siostrzyczki, ze wiekszosc moich znajomych (naliczyłam chyba z 8) ktore beda miały w tym roku drugiego dzidziusia, to bedzie tej samej płci co pierwsze:tak::confused:

Magdzik jak bym juz chciała zeby było +19 na dworku. A o tej surowiznie to pierwsze słysze:szok:, z reszta jak słysze o szczepieniach to mi humor sie psuje:-(. Kciuki zacisniete:-)

Witam kochane,niestety nie jestem w stanie nadrobic zaleglosci w czytaniu :( chociaz bede sie starala !Dzisiaj bylam u gina i robilam przeziernosc karkowa - wyszla super ! no i moj gin podejrzewa ze ............ Kaska bedzie miala siostrzyczke :) :) :) Jest tylko jeden problem mam lozysko przodujace centralnie ,zaslaniajace ujscie szyjki macicy :( czy ktoras z Was moze miala cos takiego ???????????????? Gin dal mi co prawda jeszcze 8 tygodni czasu na przemieszczenie sie lozyska ,ale uprzedzil tez ze jezeli lozysko pozostanie na miejscu to sytuacja moze byc nie wesola...... Sciskam Was i Wasze Malenstwa bbbbbbbbardzo mocno !!

Gratuluje. Niestety w tej drugiej sprawie ja ci nie pomogę.:-(

witam sie :)

Trixi ależ ten czas leci dopiero co napisałaś o ciąży a tu już zaraz 2 trymestr :)
My dzis nocka fajna 2 karmienia :) Teraz leży hrabia z bratem w wyrze i gada sobie :) A swoją droga tylko Miłosz potrafi go doprowadzić do wybuchu niepohamowanego śmiechu ;) Nikomu z nas się to nie udaje, Oleńka z tego powodu smutna bo myśli, że braciszek jej nie lubi ;)

No i nadal zimnica u nas :/ Młody jak na syberię w domu ubrany bo dopiero rozpalone w piecu :/

reklama
hey hey u nas dwie pobudki synek spał do 7 sam w swoim łóżeczku i dopiero jak zaczął swoją nawijkę to nas obudził- takie poranki to ja rozumiem:-)
Trixi bedzie dobrze , bądź dobrej myśli i nie oczytuj się w necie o tym łożysku czasem bo jak zawsze trafisz na jakieś wyolbrzymione opowieści.
U nas nadal pizga ale trzeba z domu w końcu wyjść :szok:
Mój też zaczął ulewac tak do godziny po jedzeniu mu się zdarza, ale to zbiegło się z tym , że zaczął być bardziej aktywny, bo fika na brzuszek potem na plecki, to i w brzuszku wsio szaleje, póki co się ym jakoś specjalnie nie martwie, ale obserwuję .

Do góry