reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Nasza Lenka też śpi z nami w łóżku i z tego samego powodu co u Dagny tzn nocne cyckolenie- ona potrafi z 6 razy w nocy sie budzic wiec dla własnej wygody i z lenistwa wole ja miec obok siebie :)
na pocieszenie dodam ze Julcia spała z nami do 5m i nie było później żadnego problemu z przeniesieniem jej na stałe do własnego łoża :))))

co do spacerków to ja jestem jak najbardziej za, swietnie uodparniają nasze maluchy :)) i nie warto bac sie wiatru czy temperatury takiej jaka jest teraz na dworze :)

a chusteczki to bardzo fajne sa te z biedronki - naprawde mokre :)

reklama
Wstawiłam golonki na obiad. Młoda śpi a ja siedze i wegetuje. Ta pogoda mnie dobija. Szaro, mokro i stawy mnie bolą. Eh byle do lata i będzie miło. Pojade sobie na rybki, nad jeziorko, może nad morze.

Kasiona jak Twój sie czuje? Uważaj żeby tej śliwy pod okiem na ciebie nie zwalił;-):-D.

witam dziewczynki wtrące sie ja polecam chusteczki "cleanic kindi dzidziuś" dostepne w drogeriach jak jest u was sklep astor to kosztuja tam 5,90 za 108 szt płaciłam ładnie pachna delikatne i bardzo nawilzonei też mam i w ciaży napewno nie jestem stwierdzam ze to zmiana pogody i niskie cisnienie

Witam w sobotnie , deszczowe południe.
Pieknie sie dzisiaj wyspalam, po sotatniej niewyspanej nocy, to po prostu sielanka.
Nasza Lenka też śpi z nami w łóżku i z tego samego powodu co u Dagny tzn nocne cyckolenie- ona potrafi z 6 razy w nocy sie budzic wiec dla własnej wygody i z lenistwa wole ja miec obok siebie :)
na pocieszenie dodam ze Julcia spała z nami do 5m i nie było później żadnego problemu z przeniesieniem jej na stałe do własnego łoża :))))

co do spacerków to ja jestem jak najbardziej za, swietnie uodparniają nasze maluchy :)) i nie warto bac sie wiatru czy temperatury takiej jaka jest teraz na dworze :)

a chusteczki to bardzo fajne sa te z biedronki - naprawde mokre :)
Nasza Jula przychodzi do naszego łóżka nad ranem i zostaje tam do 9, 10 rano. Ale zasypia wieczorem samodzielnie w kołysce, ewentualnie przy piersi,i spi tam dosyc dlugo, tuz obok naszego łóżka. Mnie to nie przeszkadza, ze spi z nami, jedynie jestem bardziej polamana nad ranem, bo spie jak paragraf.
Ja uzywalam dlugo chusteczek pampers, ale jak nabylam w dobrej cenie kilka paczek chusteczek dada i ja uzywam do demakijazu a mala do mycias rączek i pupci i jestesmy bardzo zadowoleni z nich, sa mocno wilgotne, nie uczulaja nas i przyjemnie ale nienachalnie pachną.
Na spacery staram sie wychodzic codziennie, nawet jak jest maly deszczyk, ale jak mocno wieje i leje to sobie odpuszczam, wtedy wietrze mocno pokoj i tam Julka zasypia.Spacerki najlepiej hartują i tam trudniej za zakazenie wirusowe, najlatwiej je zlapac w skupiskach ludzi, w niewietrzonych pomieszczeniach jak markety, sklepy czy w domu gdy przychodza wycieczki w odwiedziny, ale czasem i to nieuniknione.Ale jak podaja lekarze dziecko ma prawo do 8 infekcji w roku, i to jest w dopuszczalnej normie, i aby maly organizm cwizyl swoj system obronny, oczywiscie lepiej by bylo gdyby nic nie dopadało...
Milego dnia Kochane !

czesc Mamusie :)
moja Wiktoria tez spala z nami w lozku ale zrobilam male przemeblowanie w pokoju i lozeczko mam przy lozku to niunia spi juz u "siebie" :) powiem wam ze dzisiaj padl rekord Wika jadla o 20.40 poszla spac o 22.15 a wstala dzisiaj o 11 :)))))
Oliwier zjadl o 20 poszedl spac o 21 wstal o 3 a pozniej o 10
wiec jest rewelacjja az nie chce zapeszac ale jest coraz lepiej:)))))
pozdrawiam mamusie i obiecuje czesciej sie odzywac :))
Kasiona jak Twoje szkraby???

Witam
Ale się rozpisałyście a ja nie mam kiedy was nadrabiać teraz trochę mi się udało i już nie wiem co miałam wam odpisać:-( Pisałyście o złym samopoczuciu to dołączę i ja też coś mnie muli w brzuchu i cholernie głowa mnie boli
U nas już się ferie zaczęły i przez 2 tygodnie nie trzeba wstawać tak rano huuura :-D A u nas w domu dziś dzieciaki wymyślają super zabawy synek otworzył punkt ze sprzedażą losów (to u nich w pokoju):-D w łazience córa otworzyła salon fryzjerski już wszyscy mamy pomyte włosy a babcia to nawet papiloty ma założone :-Da synek irokeza W kuchni bar (to już wspólnie mają) a oferują frytki z chleba do tego parówki i przeróżne kanapki kawka i herbatka :-D
Jak ja ich takich lubię jak się razem bawią :tak::-D Dobra idę małą nakarmić bo już się upomina i tatuś już jej nie odpowiada:-D
Życzę każdej takiego milusiego dnia

skrzaciku :) ja nie miałam takich objawów w ciąży a po2gie raczej nie możliwe bo wziełam zastrzyk :)
Beniaminko kochana powiedz mi gdzie można zrobić rezonans u nas na śl. prywatnie bo bratowa nie chce iśc do szpitala żeby jej zrobili bo by tydz. musiała znowu w Tychach leżeć a ten szpital to żenada wenflonów nie maja, plastrów itp....
Asiek popieram te biedronkowe są dobre ale wkurza mnie to że wyciągnąć chcę jedna a idzie kilka..., miałam również gaga z tesco też dobre mokre i delikatnie pachną.

reklama
Do góry