reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Asiek1000, no moja mala tak jakby sie przestraszy czasem
(wzdrygniecie wlasnie) ale bardzo sporadycznie a dlaczego ?? wydalo ci sie to dziwne?? moja Lena czasem to nawet potrafi przestraszyc sie byle stukniecia:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
tak sie zastanawiam bo Julcia tak nie robiła a Lena tak robi tylko kiedy mam ja na nogach i mówie jakby z tyłu niej.....

ale mam lenia kurcze musze ruszyc tyłek bo jeszcze nic nie zrobiłam :/

oj ja tez jeszcze mam dzis full prania a tylko zupke udalo mi sie postawic a Lenie na kocyku juz nudno bo marudzic zaczyna a mama przed kompem ;-)wpadne pozniej narazie

Witajcie :-)
Dziś w dobrym nastroju, bo noc można zaliczyć do udanych. Karmienie po kąpieli o 19, 21, 23 na śpiocha i później tylko o 2:30 podanie smoka i karmienie 4:30, smok o 6 i karmienie o 8:30. W porównaniu do tego co się dzieje od świąt rewelacja.
Widzę,że teraz temat ząbków na tapecie ;-) u nas póki co nic nie widać, malutka w miarę grzeczna także pewnie jeszcze trochę poczekamy, ale przynajmniej wiem w co się wyposażyc :-D
Zapisałam się z Ninką na pływanie dla niemowlaków :tak: mam nadzieję, że nie będę żałować ,bo troszkę kasy na to poszło ,ale z tego co słyszałam to profesjonaliści i zajęcia w malutkich grupach,bo ok 6 osobowych. Któraś z Was pamiętam wspominała kiedyś, że chodzi z maluchem na basen :tak: tylko kurcze nie pamietam już tego ,bo dość dawno to było. Może mógłby ktoś podzielic się wrażeniami :happy:
Przyłączam się do grona mam nie cierpiących ściągania, ja co prawda karmie Nine piersią, ale bywają dni ,gdy ta ma ochotę na butle no i trzeba ściągać, czasochłonne, męczące, podsumowujac niefajne :-D a po drugie jak mała ładnie śpi w nocy to ściągam tak ok 1-2 ,bo niebawem powrot na uczelnie i zaczynam gromadzic zapasy, bo do 6 miesiaca chcialabym by nie wiedziala co to mm. Może się uda ..

Byłam w aptece zakupiłam ten żel Mała na dworze zasnęła a jak wracałyśmy i zbliżałyśmy się do domu to pobudka mała wielkie oczy i koniec spania a myślałam że pośpi a ja sobie sprzątnę Idę wypróbować żel bo mała maruda już krzyczy posmaruję jej dziąsełka i zobaczymy jak to działa

a ja po spacerku,maly tez na dworze ladnie spi ale jak tylko do domu wejde albo do sklepu to occzy jak piec zloty,zaraz zabieram sie za obaidek,maly tez ise slini i pchja rece dpo buzio ale zabkow jesczce nie widac.
zycze milego dnia!!!

Hejka!

Dzisiaj jestem mega padnięta i zrobiłam sobie własnie podwójne Senseo... mam nadzieję, że "doda mi skrzydeł" :-D

madziunka9021 brawo! Oby tak dalej z usypianiem!

Nie chcę tutaj nikomu psuć interesu ale w dla zainteresowanych: mam książkę "Język niemowląt" w formie pliku.

madziar1988 witaj!!!

gaja23 ja od miesiąca już w ogóle nie odciągam mleka. Kosztowało mnie to za dużo stresu. W czasie kiedy męczyłam się z laktatorem nie mogłam ani bawić się z Maxem ani go uspokoić i tak mijało mi 20 minut. W końcu stwierdziłam, że rezygnuję chociaż nie obyło się bez wyrzutów sumienia. Ale ja miałam ogólnie mało mleka i żadnych zastojów.

Pozdrawiam!

dla mnie jezyk niemowlat nie przemawia, to zimne, bardzo angielskie wychowanie.
ja wspieram w 100% Attachment Parenting, bo chce wychowac madrego, niezakompleksione pelnego tolerancji i otwartego na swiat czlowieka i uwazam ,ze droga jest wlasnie AP.
oczywiscie czasmi wymiekam i sie dre na dzicko albo placze ze zmeczenia ... ale za 5 min probuje od nowa.
wychowanie dziecka to wychowanie calej rodziny. spojrzmy na ulice.polskie ulice.pelno smutnych, sfrustrowanych ludzi, jak duzo agresji jak malo zyczliwosci i usmiechu. skad to sie bierze.
warte przemyslenia.

milego dnia mamusie

Dzikie Dzieci - Strona dla rodziców!

Dzikie Dzieci - Strona dla rodziców!

Ostatnia edycja:
reklama
Hejka!

Dzisiaj jestem mega padnięta i zrobiłam sobie własnie podwójne Senseo... mam nadzieję, że "doda mi skrzydeł" :-D

madziunka9021 brawo! Oby tak dalej z usypianiem!

Nie chcę tutaj nikomu psuć interesu ale w dla zainteresowanych: mam książkę "Język niemowląt" w formie pliku.

madziar1988 witaj!!!

gaja23 ja od miesiąca już w ogóle nie odciągam mleka. Kosztowało mnie to za dużo stresu. W czasie kiedy męczyłam się z laktatorem nie mogłam ani bawić się z Maxem ani go uspokoić i tak mijało mi 20 minut. W końcu stwierdziłam, że rezygnuję chociaż nie obyło się bez wyrzutów sumienia. Ale ja miałam ogólnie mało mleka i żadnych zastojów.

Pozdrawiam!

to ja poproszę jak można tą książkę na maila :D madziunka90210@wp.pl

Do góry