reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

Gaja trzymam kciuki!
Kasiona kiedy przejażdżka nowym autkiem?
Marta z jakiego powodu taki podły humorek? Dlatego że musisz wracać do pracy?

Na obiadek robi sie grochóweczka a ja pije kawe. Jeszcze jak Mąż wróci do ptasie mleczko szybko zrobie i kłade sie dziś wcześniej spać a tatuś niech usypia Anielke.

reklama
Witam mamusie!
Baaaaaaaardzo dslugo mnie tu nie bylo, ale teraz juz postaram sie byc czesciej. Staralam sie was podczytywac ale na pisanie nie mialam czasu, caly czas jezdzilismy po znajomych albo po rodzinie z mala. Teraz juz wrociliosmy spowrotem do domu i do szarej rzeczywistosci
Ja jestem zalamana:( Od wczoraj wrocilam do pracy... niestety musialam... narazie na pol etatu. i plan dnia wyglada tak ze ja siedze w domu a maz w pracy potem wraca maz i ja lece do pracy! Wczoraj byl taki pierwszy dzienm i juz jestem zmasakrowana. Dodatkowo moja szefowa obnizyla mi pensje!!!!! Wprawdzie tylko na papierze ale o duza kwote. A my chcielismy sie starac wlasnie o kredyt na mieszkanie i nie wiem co teraz bedzie:(, nie wspomne juz ze o drugiej ciazy nie mam co marzyc... Od lutego bede pacowac juz na caly etat. Mam depresje i chodze wciaz placze.
Jesli chodzi o Majeczke to jest cudowna i ladnie sie rozewija i tylko ona sprawia ze sie usmiecham...
Trixi gratuluje fasolki, zazdroszcze i podziwiam. Trzymam kciuki zeby bylo dobrze!
Malpko gratuluje prawka:)
Taka_ja najszczersze wyrazy współczucia
[*]
Milego dnia wszystkim ztcze.

skrzciku - chyba właśnie dlatego... Myślę, ile mnie ominie w życiu Adasia, ile rzeczy, spraw nie dostrzegę, nie zauważę jako pierwsza... Przykre to jest. Ale sytuacja - nie ukrywajmy - finansowa - nie pozwala mi zostać na wychowawczym bo z jednej pensji nie damy rady. Mamy duży kredyt mieszkaniowy do spłaty. Prawda jest taka, że nawet teraz moi rodzice nam bardzo pomagają... Ehhh, to się wyżaliłam :( Na codzień staram się nie narzekać bo wiem, że ludzie mają gorzej i niejednokrotnie są w gorszej sytuacji, ale jakoś dziś opadłam z sił :(

Ps. Właśnie zadzwonił kolega z pracy i trochę mi poprawił humor, jak ja go uwielbiam! :) Swoją pracę zresztą też!!! I przyznam się, że tęsknie za nią, ale nie chciałabym już zostawiać synka. Między młotem, a kowadłem!!! :wściekła/y:

gosheek - widzę, że nie tylko ja mam dziś gorszy dzień. Napiszę tylko tyle: mam nadzieję, że jutro obydwie będziemy się tylko uśmiechać i żadnych łez nie będzie. Trzymaj się dzielnie i ciepło! :)

MAŁPOK BARWOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mnie tez przygnębia myśl o powrocie do pracy ale ja juz to raz przerabiałam przy Julci i wiem ze nie taki diabeł straszny... da rade wszystko pogodzic i cieszyc sie z macierzyństwa, niestety czasem taka kolej rzeczy :(((

Trixi - właśnie doczytałam Twój post. Dbaj o siebie i maleństwo! Ciężko przy Kasi o to, ale musisz dać radę!

Ps. A czemu napisałaś ZNOWU? W ciąży z Kasią też miałaś plamienia?

lilu trzymam kciuki
malpko gratuluję prawka ja dopiero się czaję żeby iść może na jesieni
kasik zdrówka dla synka
gaju kciuki zaciśnięte
marta ja mam taki nastrój od soboty (dzięki mojemu W)ale od wczoraj już lepiej życzę poprawy humoru :tak:
Trixi trzymam kciuki za twoją fasolkę niech się dobrze rozwija Dbaj o siebie kochana i oby Kasia dała mamusi odpoczywać jak najwięcej

Witajcie dziewczynki
Moja Gosia dziś w nocy pobiła rekord spała od 19.20 do 4 :szok: pocycała i spała do 7 normalnie super nocka:-D
Lecę obiadek kończyć bo już moja ferajna się schodzi do domu

Ostatnia edycja:
Dziewczyny głowa do góry. W końcu idziecie pracować by waszym słoneczkom niczego nie zabrakło. A jak będziecie wracać z pracy to przywita was piękny szeroki uśmiech i radosny pisk maluszków. Z radości że was widzą będzie wszystko zaplute i zasmarkane. Super widok! A ja tu na forum będe na was czekać żebyście mogły popsioczyć na wrednego szefa i współpracowników;-).

Trixi uważaj na siebie!

Hejka!
Dzisiaj byłam z Maxem u fizjoterapeuty w tutejszej klinice dziecięcej bo lekarka zauważyła, że bardziej aktywna jest u niego prawa ręka. Myśleliśmy z Małżem, że to dlatego, że będzie praworęczny ale okazało się, że w tym wieku nie powinno być takich różnic.
W każdym razie dzisiaj ta fizjoterapeutka powiedziała, że ręce są obie jednakowo aktywne ale Mały patrzy więcej w prawo i dlatego mam do niej chodzić a w domu wykonywać ćwiczenia 4 razy dziennie po 10 minut.
Powiedziała mi, że czasami rodzice nie widzą pewnych rzeczy które zobaczy dopiero ktoś, kto wie na co patrzeć ...:tak:

Hausfraua ja zauwazyłam ostatnio, ze Antos wiekszosc zabawek trzyma w lewej razce jak sie bawi. Musze podpytac o to pediatre. Bo oczywiscie juz bede o tym myslała tzn. sie przejmowała

Marta
ale dobrze masz z tym prasowaczem. Bo ja to nie cierpie prasowac, i zazwyczaj tak jak Twoj maz czekam az sie ciuchy koncza czyste:-D
i u nas tez najlepsza zabawa z tatusiem, jak tata wraca wieczorkiem z pracy to mama idzie w odstawke:tak:

Ksiulka i jak tam po wizycie u pediatry?

sara witaj. Myslałam ostatnio gdzie sie tak zaszyłas, ze do nas nie zagladasz

lilu
powodzenie na jutrzejszej rozprawie, oby poszło wszystko po Twojej mysli. I podziwiam, ze dałas rade wybrac sie tak daleko ze swoja trojeczka:szok: Bo u nas wyprawa do tesciow na jedna popołudnie to juz wielkie zamieszanie:tak:

gosiunia
i jak corcia, goraczka mineła?

Issa witaj

kalcha
gratulujemy pierwszego ząbka. Ja myslałam ze jedynki zawsze pierwsze sie pojawiaja, a tu trojka:szok:

Gaja kciuki zacisniete

Kasiona chłopcy ida prawie "łeb w łeb" i jacy juz duzi:tak:. My z sis tez prawie zawsze ta sama waga. Tylko ja o 2 cm. wyzsza jestem.

Trixi oby progesteron zadziałał i plamienie ustało, zycze Ci z całego serducha:tak:

Hejka
O rety Małpko gratulejszyn wielkie...no brawo! Dzielna i wytrwała dziewczynka! Powodzenia w przychodni.
Kalcha gratki ząbka, To Ci Hania psikusa zrobiła.
Kasij, ujjjj biedactwo synuś...zdrówka dla niego!
Kasiona ale duze chłopaki...fiu fiu
Gaja no i zeby tak było z tym spaniem, to wkoncu sie zregenerujesz.

magi dzieki. Mam nadzieje, ze jakos mu przejdzie. Chociaz kaszel nadal go meczy:-(

kasik - biedny Antoś. Ucałuj go bardzo mocno od ciotki!!! Szybkiego powrotu do zdrówka!
Dziewczyny dzisiaj mam strasznie kiepski dzień. Rano się poryczałam i w ogóle jestem strasznie rozgoryczona, rozżalona. Nie wiem sama jak to nazwać :( Jest mi smutno, przykro i w ogóle jest do dupy! Niech ten dzień się skończy!!!

Adasia wysłałam samego na spacer -> czytaj -> jest na balkonie :D:-D:laugh2::happy::happy2::laugh2:

marta
nie smutaj, jutro bedzie lepiej:tak:
Odnosnie spacerow to Antos tez czasami tak spaceruje:-D
...a i Antosia juz ucałowałam. I mam nadzieje, ze mu przejdzie, bo meczy sie strasznie

reklama
Witam!

Trixi na pewno będzie dobrze z Twoją Fasoliną :tak: :tak: :tak:

Dziewczyny dzisiaj mam strasznie kiepski dzień. Rano się poryczałam i w ogóle jestem strasznie rozgoryczona, rozżalona. Nie wiem sama jak to nazwać :( Jest mi smutno, przykro i w ogóle jest do dupy! Niech ten dzień się skończy!!!
Ja też mam od kilku dni doła... jestem zmęczona zaraz po wstaniu z łóżka, nawet czasami zabawa z Maxem mnie nie cieszy. Zwalam to wszystko na burzę hormonalną bo chyba ją mam kiedy patrzę ile włosów mi wyłazi... dosłownię łysieję.
Będzie dobrze. Musi być dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja jestem zalamana:( Od wczoraj wrocilam do pracy... niestety musialam... narazie na pol etatu. i plan dnia wyglada tak ze ja siedze w domu a maz w pracy potem wraca maz i ja lece do pracy! Wczoraj byl taki pierwszy dzienm i juz jestem zmasakrowana. Dodatkowo moja szefowa obnizyla mi pensje!!!!! Wprawdzie tylko na papierze ale o duza kwote. A my chcielismy sie starac wlasnie o kredyt na mieszkanie i nie wiem co teraz bedzie:(, nie wspomne juz ze o drugiej ciazy nie mam co marzyc... Od lutego bede pacowac juz na caly etat. Mam depresje i chodze wciaz placze.
Naprawdę współczuję. I życzę Ci abyście się wszyscy jakoś przyzwyczaili do nowej sytuacji.

Hausfraua ja zauwazyłam ostatnio, ze Antos wiekszosc zabawek trzyma w lewej razce jak sie bawi. Musze podpytac o to pediatre. Bo oczywiscie juz bede o tym myslała tzn. sie przejmowała

Nie chciałam wywoływać jakiś stersów :tak: ale po prostu teraz widzę ile nie widzę :-D tylko z racji tego, że Max to moje dziecko i pewnych rzeczy nie zauważam. Oraz ile drobiazgów jest ważnych a dla mnie wydaje mi się to całkiem normalne. No bo skąd miałam wiedzieć, że dziecko w tym wieku musi być odealnie symetryczne a jak nie jest to przynajmniej tutaj wysyłają na gimnastykę i przepisuję ćwiczenia.
A może trochę tu przesadzają... sama nie wiem.

Pozdrawiam!!!

Do góry