reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

witam dziewczyny w Nowym Roku i melduję że nie było mnie przez ostanie prawie dwa tygodnie bo byłam z dzieciaczkami u rodziców na święta i po świętach. Maluchy pochorowały i całe te dwa tygodnie z katarem i kaszlem ale już wychodzimy na prostą. Sylwester spędziliśmy w domku całą naszą czwóreczką i ledwo doczekałam północy. Ale toast był i życzenia z mym małżem i lulu i tak dzisiaj cały dzień jak śnięta chodziłam. I oczywiście zaraz pędzę odespać. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku...

reklama
Witam w Nowym Roku :-)
Anitas
Życzę Tobie, aby najpiękniejszy sen kierował Twoim życiem, a serce przepełniała radość i oczywiście miłość. Mam nadzieję, że nigdy nie zaznasz cierpienia, a troski będą tylko wspomnieniem. I oczywiście życzę Ci samych pogodnych poranków i spełnienia najskrytszych marzeń.

Mam trochę dziwne pytanie :sorry2:Jak myślicie czy moje odciągnięte mleczko mogłabym dodać do mm ? Odciągam w dzień bo mała nie chce cyca a jak posmakuję że w butli jest moje mleczko to pluje:-( i za nic nie chce i daję jej bebiko.Szkoda mi wylewać i chciałabym jej chociaż troszkę przemycić i się zastanawiam czy można pomieszać oba mleka Kurcze ze starszymi tak nie miałam ładnie jedli z cyca i w dzień i w nocy a Gosia mi takie cyrki odstawia :no:

Miłej i przespanej nocki dobranoc

Witam sie w nowym roku...
Ale Wy macie postanowienia noworoczne..heehehe...ja po swietach schudłam 1,5kg..hiii a jem normalnie. Mój organizm chyba sie za bardzo przyzwyczaił do wagi sprzed ciazy (latami ta sama) i nie pozwala na zmiane:-D.
Alcia mój tez wlasnie skonczył 3 miechy 2 dni temu i robi dosłownie to samo...29tego bylismy na bilansie i pani doktor podniosła Franka za rece, a ten skubany sztywno sie podnosił:szok: Oczywiscie został pochwalony. Wsio ok.:-)
Sylwester udany, Franio przespał noc ładnie;-), a rano radosny był jak skowronek:-D:-)

Ja tylko na moment, żeby Wam złożyć życzenia!

Oby nasze pociechy zdrowo i pięknie się rozwijały, obyśmy były dla nich jak najlepszymi mamami i miały wiele sił - na najróżniejsze momenty... Wszystkiego tego, co nam się w tym roku przyda :-D:-D:-D

Witajcie Dziewczyny !
Widze,ze dieta Dunkana chyba w temacie :-) - ja nie moge sie doczekac kiedy na nia przejde - jak juz karmic nie bede to odrazu .Bylam na niej przed ciaza i jest naprawde genialna - i nie meczy - na poczatku kilka dnie jest ciezko, a pozniej naprawde super - bardzo fajnie sie na niej czulam no i chudlam praktycznie odrazu.
Naszmaluch wczoraj o 24ej sie obudzil i bawil sie dopo 1ej:-)

Dziewczyny wiem ze dawno mnie nie bylo...

bardzo przepraszam ...jakos tak wszystko teraz szybko leci i nie ma tak czasu na neta.
Teraz synek od 2 tyg ma wolne i maz tez wiec cieszymy sie nimi w domciu:)U nas dobrze a nawet bardzo-dzieci zdrowe Besiu jest kochanym straszym bratem,bardzo nam wyrosl odkad mamy Amelcie i pomaga mamusi chetnie,Amelia jest przeslodka i przegrzeczna(jesli jest w slowniku polskim takie slowo) w dzien grzacznie poznaje swiat a wieczorkiem z braciszkiem o 8ej idzie spac i spi do 6tej:)

A ja tez juz dobrze i ciesze sie tym naszym szczesciem-mam nadzieje ze u was wszystko dobrze sie ukalda -postaram sie nadrobic-i jak dorwe jakis program obrobic zdjecia i wstawic kilka fotek

pozdrawiam goraco:)

witam dziewczyny!!!
:szok:jejku jak dawo mnie tu nie było i napewno tyle ciekawych tematów mnie ominęło:baffled:
ale niestety nie jestem w stanie nadrobić zaległości:no: zbyt dużo tego jest.
u nas wszystko wporządku,co prawda mała przechodzi jakiś dziwny okres bo jest strasznie marudna(jak na moje oko to zabkowanie)ślini sie niesamowicie,wszystko w bużce,jest bardzo nerwowa i płaczliwa,kupiłam jej maść na dziąsełka i po posmarowaniu jest o niebo lepiej,Julka ogólnie grzeczna nie licząc ostatniego tygodnia,tyle tylko ze bardzo absorbujaca,ja bym nie magła nic zrobić tylko przy niej siedziec wygłupiać sie i z nią rozmawiac,w dzień śpi w łożeczku w nocy budzi sie raz ale niestety usypiana na rękach:crazy: no ale cóż nie wszystko musi być idealne,świeta spedziliśmy w domku,sylwestra tez wiec bardzo rodzinnie.wiecej napisze póżniej jak mała zasnie:tak: a póki co SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU!!!!!!!!!!!

Dzien dobry :-)
U nas o 8 rano pobudka i obudzl sie mały marudek i skrzeczała do 9, w koncu znowu padła i drzemie.
Olcia- witaj, tak dawno nie zaglądałaś, fajnie że u Was Ok, dzieciaczki grzeczne. Ja na szybko zmniejszam fotki w power point, a jak mam czas dopiero w picassa .
Jojo- jeśli nie ma wyjścia, możesz mieszać mleko mm z własnym, jasne że lepiej podawać osobno, ale wiem ze dziwczyny na portalu edziecko-laktacja-tak mieszały i było Ok, tylko jak juz zmieszasz to do góra 2 h trzeba mieszanke spożyć, ale to chyba wiadomo.Robisz normalne mleko mm jak w przepisie i dodajesz swojego mleczka.Powinno się udać :-)
U nas niż, roztopy, sennie i ciemno, ja jestem jak śnięta, mam b.niskie cisnienie i ratuję się słaba kawą, ale coś nie pomaga. Popoludniu jedziemy na obiad do rodziców.

Akderk- fajnie, że Ikea dotarła na miejsce cała i zdrowa :-)
Życzę Wam miłego dnia!

Hej mnie też strasznie długo nie było!!! czasami zaglądałam i podczytywałam was ale i tak mam spore zaległości :sorry2: Wczoraj mały mi takie cyrki wieczorem odstawiał że szok nie mógł biedak usnąć i się męczyliśmy ze 3 godzinki :wściekła/y: W ogóle zauważyłam że kryzys jedzenia minął bo mały znowu ma wielki apetyt:-) ostatnio strasznie mu się spodobało podciąganie do siadu jak go trzymam w pozycji pół leżącej to mały się strasznie napina i próbuję podnieść się jak najwyżej może no ale zaraz jest wielka złość bo jeszcze trochę za słabe mięśnie ma i długo nie wytrzymuję ale i tak się strasznie cieszę bo jeszcze 3 tyg. temu nie potrafił trzymać główki:-) a co do Sylwka to usnełam i obudziłam się o 23.58 tak więc przynajmniej fajerwerki zobaczyłam:-) Lecę bo mały usnął a ma takie pazury że aż się proszą żeby je obciąć:-) wpadnę wieczorkiem jak małża do pracy wyśle bo jak on jest w domu to nic nie mogę zrobić:wściekła/y:

reklama
hej :-) u nas słoneczko, wiec jakis maly spacerek pasowałoby uskutecznic :tak::tak::tak: tylko jak mi sie Dzieci obudza.... M jeszcze nie wstał w ogóle... Mała to chociaz sie przywitala, pobawiła itp... u nas mniej fajnie, bo cosik Gwiazda mi sie budzi ok 3.30 i potem juz co 40 min cyc.... a ja padam...
młego dnia z uśmiechem

Do góry