reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Hej kochane

byłam dziś w rossmanie bo mi się skończyły herbatki dla Olafka,a w pobliskich sklepach wczoraj wszystkie z bobovity tylko były, dziś musiałam rano wymieszac resztkę rumiankowej z koperkowa:-D a i jest fajna promocja: herbatki hippa za 8,99:-) tak więc wziełam 5, rumiankową, uspokajającą, ułatwiającą trawienie i takie juz po 4 tym miesiącu- malina z dziką rózą i jabłko z melisą, mam nadzieje ze te 2 ostatnie mu zasmakują też jak tamte:tak:ale to jeszcze kilka dni.
u nas w marketach te herbatki zawsze po ok. 12 zł więc się opłaca, a i husteczki pampers 4-ro pak za 25 zł - tylko nie wiem czy to promocja czy stała cena, i jeszcze coś dla siebie laktacyd za 8,89:tak:

a i próbowałam juz wcześniej jakieś tydzień temu kupilam te pieluszki baby dream co polecalyście i ujdą, zakładam je na dzień czasem a na noc papmersy i na spacery też.
Olaf się obudził po spacerze myślałam ze pospi troszke przy otwartym balkonie ale nie chciał.

gizelko tulam cię moco, dasz rade kochana, wkońcu to tylko 3 tyg. bo nie można myślec że aż. Wrocisz, zarobisz troszkę i bedzie wam łatwiej, no i może wasze małzeństwo się ustabilizuje bo wkońcu to długa rozłąka, u nas tak było i teraz jest w miare dobrze, oprócz małych kłutni ale to chyba normalne, ostatnio tylko kryzys jak mój S. nie pracowal tydzień i nie mogłam z nim wytrzymac ale teraz juz luz. tak więc powodzienia życze:) badzie dobrze:)

kerna, fajna ta stronka, zaraz wrzuce na nk do tamtego linka, muszę podrukowac takie małe info o tym podatku i poroznosze gdzie mogę, w tamtym roku moja kumpela tak rozdawała w sklepie. a te plakaty masz podrukowne? bo jak tak to ja też poprosze, bo mam kilka miejsc gdzie mogę zanieśc i koło domu 2 szkoły dosłownie z okien widze więc tam też bym się przeszła, i znajomym do sklepów, do mojej przychodni itd. a i niech te zapalenie ropomoczu ucieka od Lauruni, a kysz..

reklama
Dla mnie baby dream są super. Miękkie i wygodne.
Kalcha z Onionkiem u mnie mają takie piwo że chyba tirem dostarczę:-D:-D:-D:-D
Plakaty i ulotki mam..wsio już gotowe. A teraz poproszę o wasze adresy kto chce. Podrukuję i porozsyłam:tak:tylko to tez musi zaczekać bo szukamy gdzie najtaniej wydrukują a ja z moja dwójką jakoś kurcze....sięnei spiesze z tym:-( wsytd ale do supermena mi daleko..

kerna to ja poproszę, zaraz wyślę ci adres , ale tak sobie myślę, że moze droga przesyłka bedzie, może będziemy ci przelewac chociaż za przesyłki, bo to pewnie troszkę wyjdzie wkońcu, jak kilku mamusiom porozsyłasz te plakaciki,to się zbierze wieksza sumka, a i moze ceny by były niższe a allegro , ja kiedyś zamawiałam ulotki 5.000 szt ale w małym formacie i zapłaciłam grosze w porównaniu z kosztami w mieście, to samo wizytówki u nas za 1000 szt. 360 zł a ja koło 100 płaciłam za dobre jakosciowo na allegro i w dodatku z projektem.

i nie dziwie ci sie ze nie masz czasu z dwojka bąblów, ja z jednym wysiadam, właśnie spiewam mu jakąś piosenke co na vivie leci :) i się na mnie patrzy jak na wariata:D ale lepsze to niż Olaf na rękach, bo kręgosłup mi siada

to ja wam powiem tak. na stronie w aktualnościach jest plakat i ulotka do ściągnięcia. kto chce to prosze bardzo.
Guusiu dzieki za pomysł z allegro!! zaraz tam polukam. ja podrukuje, porozsyłam kto i ile chce.dam rade.
moje dziecie wcisneło sie w cyca aż po czoło i odpłynęło. a ja pisze lewa reką :)guusiu śpiewanie mamy to dlamalucha super frajda :)
aha razem z adresem napiszcie czy chcecie ulotki czy plakaty czy to i to :)

Ostatnia edycja:
Witam kochaniutkie

No to stronka jak widac jest wiec nie pozostaje nic innego jak rozsylac po znajomych jej adres :) A i jeszcze jesli któraś ma bloga czy cos to moge podeslac baner w najblizszym czasie kieujacy na strone Laurki :) Wiecie w "jajnikach siła" ;-) Damy rade jakos i Laurka nam będzie machała rączką za jakiś czas szczerze w to wierzę.

Gusia nasza Hania też lubi jak jej śpiewamy a najbardziej podobają jej się sztuki walki jak tata odgłosy nasladuje i przy tym robi głupawe miny

Lece poprasowac bo gwiazda śpi po dzisiejszych wycieczkach.. Dziś się "lansowała" w markiecie miejskim hehehe a jak jej sie podobały regały z kawami bo tak się świeciły :)

Kalcha świetna robota, brawo :) Juz wkleilam na fb i gg, porozsylam do znajomych.
Kerno , a z tym ropomoczem juz pewne, byly juz badani moczu, osz kurcze niefajnie.
A Ty sie nie katuj poczuciem winy, b jak dla mnie to nie jestes superman ale SUPERMAMA!!! Biedulątko malutkie, może cos na turnusie sie przyplatalo, bo dziewczynki maja krotkie cewki moczowe i latwo o podkazenie , ale moze bedzie OK.
Guusia, ale mi narobilas ochoty na zakupy w Rossmanie, przydaloby sie kupic pare rzeczy, dzieki za info!
Asiek, no nareszcie jestes z nami :)
Milego dnia dziewczyny! ide znowu karmic, wczoraj do rana w sumie 14 karmien, dzisiaj jestem zombi :(

Dziewczyny nie wiem czy widziałyście ale pojawiły sie przyszłe mamusie na wrzesień 2011:-). Ah jak ten czas leci! Pamiętacie jak my rok temu dowiadywałyśmy sie że pod naszym sercem bije serduszko naszych fasolinek. Ah jakie to były piękne chwile.

Beniaminko, luzik, ja tak karmie cały czas :tak::-) tj cały dzien od 4.30 :tak::-) a teraz gwiazda chce lezec tylko na raczkach.. na szczescie na siedzaco... nie podoba mi sie ta jej wysypka, ponoc od slinienia a do tego ja brzusiu boli... chyba znowu trzeba dietke lekka... dzis od 4.30 gniotła kupke i nie wygniotła.. :zawstydzona/y::-:)-( juz od wigilii nic... jak mi przez dwa ostatnie dni wypila na noc 120 ml to od wczoraj butelka znowu to wróg numer jeden... a ja zamówiłam sobie firanke przez neta.. M nie ma caly czas a ja uziemiona, wiec jakos trzeba sobie radzic... :tak:nawet mu nie mówie, bo tania nie byla... ciekawe czy jak przyjdzie to sie kapnie... co do kregosłupa... oj boli... boli...

skrzaciku masz racje, ten czas leci jak szalony, ja rok temu jeszcze o Olafku nie wiedziałam, w moje imieniny w styczniu sie dowiedziałam, a przeczówałam juz od 5 stycznia jak @ nie dostałam, a teraz lerzy na mnie mały brzdąc, wtulony w brzuszek, a nie w środku pod sercem:) ah... fajnie tak powspominac sobie.

tosiu u nas tez wysypka doodła ust, tez niby od sliny ale nie wiem juz sama

reklama
Tosia pochwal sie firanka bo ja ostatnio jestem na etapie poszukiwań ;)

Beniaminko fajnie ze zauważyłaś moje przybycie ;) miło....

kurcze a ja nadal nocki mam fatalne budzenie sie co 2 godziny to norma czesto jest i co godzine :/
w dzien nie moge narzekać duzo ninka spi i w miare grzeczna jest, nawet poleży troche sama ;) ale ta noc- masakra :((((((

Do góry